Λειτουργία RAND του Φύλλου Google: Δημιουργία Τυχαίων Αριθμών

01 του 01

Δημιουργήστε μια τυχαία τιμή μεταξύ 0 και 1 με τη λειτουργία RAND

Δημιουργία Τυχαίων Αριθμών με τη λειτουργία RAND του Υπολογιστικού Φύλλου Google.

Ένας τρόπος για να δημιουργήσετε τυχαίους αριθμούς στα υπολογιστικά φύλλα Google είναι με τη λειτουργία RAND.

Από μόνη της, η συνάρτηση παράγει ένα περιορισμένο εύρος όταν πρόκειται για τη δημιουργία τυχαίων αριθμών, αλλά χρησιμοποιώντας το RAND σε τύπους και συνδυάζοντάς το με άλλες λειτουργίες, το εύρος τιμών, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, μπορεί εύκολα να επεκταθεί.

Σημείωση : Σύμφωνα με το αρχείο βοήθειας του Spreadsheets, η λειτουργία RAND επιστρέφει έναν τυχαίο αριθμό μεταξύ 0 και 1 αποκλειστικού .

Αυτό σημαίνει ότι ενώ είναι συνηθισμένο να περιγράψουμε το εύρος τιμών που παράγεται από τη συνάρτηση ως από 0 έως 1, είναι ακριβέστερο να λέμε ότι το εύρος είναι μεταξύ 0 και 0.99999999 ....

Με τον ίδιο τρόπο, ο τύπος που επιστρέφει έναν τυχαίο αριθμό μεταξύ 1 και 10 επιστρέφει στην πραγματικότητα μια τιμή μεταξύ 0 και 9.999999 ....

Η σύνταξη της Λειτουργίας RAND

Η σύνταξη μιας συνάρτησης αναφέρεται στη διάταξη της λειτουργίας και περιλαμβάνει το όνομα της λειτουργίας, τις αγκύλες, τους διαχωριστές παραθύρων και τα επιχειρήματα .

Η σύνταξη για τη λειτουργία RAND είναι:

= RAND ()

Σε αντίθεση με τη συνάρτηση RANDBETWEEN, η οποία απαιτεί να οριστούν τα υψηλά και τα χαμηλά τερματικά, η λειτουργία RAND δεν δέχεται επιχειρήματα.

Η συνάρτηση RAND και η μεταβλητότητα

Η συνάρτηση RAND είναι μια μεταβλητή συνάρτηση που, από προεπιλογή, αλλάζει ή επανυπολογίζεται κάθε φορά που αλλάζει το φύλλο εργασίας και οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνουν ενέργειες όπως η προσθήκη νέων δεδομένων.

Επιπλέον, κάθε τύπος που εξαρτάται - είτε άμεσα είτε έμμεσα - από ένα κύτταρο που περιέχει μια πτητική λειτουργία θα υπολογίζεται επίσης κάθε φορά που εμφανίζεται μια αλλαγή στο φύλλο εργασίας.

Επομένως, σε φύλλα εργασίας που περιέχουν μεγάλες ποσότητες δεδομένων, οι πτητικές λειτουργίες πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή, καθώς μπορούν να επιβραδύνουν τον χρόνο απόκρισης του προγράμματος λόγω της συχνότητας των επανυπολογισμών.

Δημιουργία νέων τυχαίων αριθμών με ανανέωση

Δεδομένου ότι το λογισμικό Google Spreadsheets είναι ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα, η λειτουργία RAND μπορεί να αναγκαστεί να δημιουργήσει νέους τυχαίους αριθμούς ανανεώνοντας την οθόνη χρησιμοποιώντας το κουμπί ανανέωσης του προγράμματος περιήγησης ιστού. Ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείται, το κουμπί ανανέωσης είναι συνήθως ένα κυκλικό βέλος που βρίσκεται κοντά στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης.

Μια δεύτερη επιλογή είναι να πατήσετε το πλήκτρο F5 στο πληκτρολόγιο, το οποίο επίσης ανανεώνει το τρέχον παράθυρο του προγράμματος περιήγησης:

Αλλαγή της συχνότητας ανανέωσης του RAND

Στα φύλλα εργασίας Google, η συχνότητα με την οποία επανυπολογίζονται τα RAND και άλλες πτητικές λειτουργίες μπορεί να αλλάξει από την προεπιλογή στην αλλαγή σε:

Τα βήματα για την αλλαγή του ρυθμού ανανέωσης είναι:

  1. Κάντε κλικ στο μενού Αρχείο για να ανοίξετε τη λίστα των επιλογών του μενού
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις υπολογιστικού φύλλου στη λίστα για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Ρυθμίσεις υπολογιστικού φύλλου
  3. Στην ενότητα Επανεκπαίδευση του παραθύρου διαλόγου, κάντε κλικ στην τρέχουσα ρύθμιση - όπως στην αλλαγή για να εμφανιστεί η πλήρης λίστα επιλογών επανυπολογισμού
  4. Κάντε κλικ στην επιθυμητή επιλογή επανυπολογισμού στη λίστα
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση ρυθμίσεων για να αποθηκεύσετε την αλλαγή και να επιστρέψετε στο φύλλο εργασίας

Παραδείγματα λειτουργιών RAND

Παρακάτω παρατίθενται τα βήματα που απαιτούνται για την αναπαραγωγή των παραδειγμάτων που εμφανίζονται στην παραπάνω εικόνα.

  1. Το πρώτο εισάγει από μόνο του τη λειτουργία RAND.
  2. Το δεύτερο παράδειγμα δημιουργεί έναν τύπο που δημιουργεί έναν τυχαίο αριθμό μεταξύ 1 και 10 ή 1 και 100.
  3. Το τρίτο παράδειγμα παράγει έναν τυχαίο ακέραιο αριθμό μεταξύ 1 και 10 χρησιμοποιώντας τη λειτουργία TRUNC.

Παράδειγμα 1: Εισαγωγή της λειτουργίας RAND

Δεδομένου ότι η λειτουργία RAND δεν λαμβάνει επιχειρήματα, μπορεί να εισαχθεί εύκολα σε οποιοδήποτε φύλλο εργασίας, πληκτρολογώντας απλά:

= RAND ()

Εναλλακτικά, η λειτουργία μπορεί επίσης να εισαχθεί χρησιμοποιώντας το πλαίσιο αυτόματης υποβολής προτάσεων του Google Spreadsheets, το οποίο εμφανίζεται καθώς το όνομα της συνάρτησης πληκτρολογείται σε ένα κελί. Τα βήματα είναι:

  1. Κάντε κλικ σε ένα κελί σε ένα φύλλο εργασίας όπου θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα της λειτουργίας
  2. Πληκτρολογήστε το σύμβολο ίσου σημείου (=) ακολουθούμενο από το όνομα της συνάρτησης rand
  3. Καθώς πληκτρολογείτε, εμφανίζεται το πλαίσιο αυτόματης αναζήτησης με τα ονόματα των λειτουργιών που αρχίζουν με το γράμμα R
  4. Όταν εμφανιστεί το όνομα RAND στο πλαίσιο, κάντε κλικ στο όνομα με το δείκτη του ποντικιού για να εισάγετε το όνομα της λειτουργίας και ένα ανοικτό στρογγυλό βραχίονα στο επιλεγμένο κελί
  5. Ένας τυχαίος αριθμός μεταξύ 0 και 1 θα πρέπει να εμφανίζεται στο τρέχον κελί
  6. Για να δημιουργήσετε ένα άλλο, πατήστε το πλήκτρο F5 στο πληκτρολόγιο ή ανανεώστε το πρόγραμμα περιήγησης
  7. Όταν κάνετε κλικ στο τρέχον κελί, η πλήρης λειτουργία = RAND () εμφανίζεται στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας

Παράδειγμα 2: Δημιουργία τυχαίων αριθμών μεταξύ 1 και 10 ή 1 και 100

Η γενική μορφή της εξίσωσης που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ενός τυχαίου αριθμού εντός συγκεκριμένου εύρους είναι:

= RAND () * (Υψηλή - Χαμηλή) + Χαμηλή

όπου Υψηλή και Χαμηλή σημαίνουν τα ανώτερα και κατώτατα όρια της επιθυμητής περιοχής αριθμών.

Για να δημιουργήσετε έναν τυχαίο αριθμό μεταξύ 1 και 10, πληκτρολογήστε τον ακόλουθο τύπο σε ένα φύλλο εργασίας:

= RAND () * (10 - 1) + 1

Για να δημιουργήσετε έναν τυχαίο αριθμό μεταξύ 1 και 100, πληκτρολογήστε τον ακόλουθο τύπο σε ένα φύλλο εργασίας:

= RAND () * (100-1) + 1

Παράδειγμα 3: Δημιουργία τυχαίων ακέραιων αριθμών μεταξύ 1 και 10

Για να επιστρέψουμε έναν ακέραιο αριθμό - έναν ακέραιο αριθμό χωρίς δεκαδικό ψηφίο - η γενική μορφή της εξίσωσης είναι:

= TRUNC (RAND () * (Υψηλή - Χαμηλή) + Χαμηλή)

Για να δημιουργήσετε έναν τυχαίο ακέραιο αριθμό μεταξύ 1 και 10, καταχωρίστε τον ακόλουθο τύπο σε ένα κελί του φύλλου εργασίας:

= TRUNC (RAND () * (10-1) + 1)