Πώς να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό Google Spreadsheets AVERAGE

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι μέτρησης της κεντρικής τάσης ή, όπως συνήθως ονομάζεται, του μέσου όρου, για ένα σύνολο τιμών.

Το πιο συχνά υπολογισμένο μέτρο της κεντρικής τάσης είναι ο αριθμητικός μέσος όρος - ή ο απλός μέσος όρος - και υπολογίζεται προσθέτοντας μια ομάδα αριθμών μαζί και στη συνέχεια διαιρώντας με τον αριθμό αυτών των αριθμών. Για παράδειγμα, ο μέσος όρος των 4, 20 και 6 που προστίθενται μαζί είναι 10 όπως φαίνεται στη σειρά 4.

Τα υπολογιστικά φύλλα Google έχουν πολλές λειτουργίες που διευκολύνουν την εύρεση ορισμένων από τις πιο συνήθεις μέσες τιμές. Αυτά περιλαμβάνουν:

Η σύνταξη και τα ζητήματα της συνάρτησης AVERAGE

© Ted French

Η σύνταξη μιας συνάρτησης αναφέρεται στη διάταξη της λειτουργίας και περιλαμβάνει το όνομα της λειτουργίας, τις αγκύλες, τους διαχωριστές παραθύρων και τα επιχειρήματα .

Η σύνταξη για τη λειτουργία AVERAGE είναι:

= ΜΕΣΟ (αριθμός_1, αριθμός_2, ... αριθμός_30)

Τα επιχειρήματα αριθμού μπορούν να περιέχουν:

Σημείωση: Οι καταχωρίσεις κειμένου και τα κελιά που περιέχουν τιμές Boolean (TRUE ή FALSE) αγνοούνται από τη λειτουργία όπως φαίνεται στις γραμμές 8 και 9 στην παραπάνω εικόνα.

Εάν τα κελιά που είναι κενά ή περιέχουν κείμενο ή τιμές Boolean μεταβάλλονται αργότερα για να κρατήσουν αριθμούς, ο μέσος όρος θα υπολογιστεί εκ νέου για να συμπεριληφθούν οι αλλαγές.

Λευκά κελιά έναντι μηδέν

Όταν πρόκειται να βρούμε μέσες τιμές στα υπολογιστικά φύλλα Google, υπάρχει μια διαφορά μεταξύ κενών ή κενών κελιών και εκείνων που περιέχουν μηδενική τιμή.

Τα κενά κελιά αγνοούνται από τη συνάρτηση AVERAGE, η οποία μπορεί να είναι πολύ βολική δεδομένου ότι καθιστά πολύ εύκολη την εύρεση του μέσου όρου των μη συνεχόμενων κυψελών δεδομένων, όπως φαίνεται στη σειρά 6 παραπάνω.

Ωστόσο, τα κύτταρα που περιέχουν μηδενική τιμή περιλαμβάνονται στον μέσο όρο, όπως φαίνεται στη σειρά 7.

Εύρεση της συνάρτησης AVERAGE

Όπως συμβαίνει με όλες τις άλλες ενσωματωμένες λειτουργίες στα Φύλλα Google, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη λειτουργία AVERAGE κάνοντας κλικ στην επιλογή Εισαγωγή > Λειτουργία στα μενού για να ανοίξετε μια αναπτυσσόμενη λίστα λειτουργιών που χρησιμοποιούνται συνήθως και περιλαμβάνει τη λειτουργία AVERAGE.

Εναλλακτικά, επειδή χρησιμοποιείται τόσο συχνά, μια συντόμευση στη συνάρτηση έχει προστεθεί στη γραμμή εργαλείων του προγράμματος, ώστε να είναι ακόμη πιο εύκολη η εύρεση και η χρήση.

Το εικονίδιο στη γραμμή εργαλείων για αυτό και πολλές άλλες δημοφιλείς λειτουργίες είναι το ελληνικό γράμμα Sigma ( Σ ).

Υπολογιστικά φύλλα Google ΜΕΣΟ Παράδειγμα λειτουργίας

Τα παρακάτω βήματα καλύπτουν τον τρόπο εισαγωγής της συνάρτησης AVERAGE που εμφανίζεται στην τέταρτη σειρά στο παράδειγμα της παραπάνω εικόνας χρησιμοποιώντας τη συντόμευση στη συνάρτηση AVERAGE που αναφέρθηκε παραπάνω.

Εισαγωγή της Λειτουργίας AVERAGE

  1. Κάντε κλικ στο κελί D4 - η θέση όπου θα εμφανίζονται τα αποτελέσματα φόρμουλας.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Λειτουργίες στη γραμμή εργαλείων πάνω από το φύλλο εργασίας για να ανοίξετε την αναπτυσσόμενη λίστα λειτουργιών.
  3. Επιλέξτε Μέσος από τη λίστα για να τοποθετήσετε ένα κενό αντίγραφο της λειτουργίας στο κελί D4.
  4. Επισημάνετε τα κελιά A4 έως C4 για να εισαγάγετε αυτές τις αναφορές ως επιχειρήματα για τη λειτουργία και πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο.
  5. Ο αριθμός 10 πρέπει να εμφανίζεται στο κελί D4. Αυτός είναι ο μέσος όρος των τριών αριθμών - 4, 20 και 6.
  6. Όταν κάνετε κλικ στο κελί A8, η πλήρης λειτουργία = AVERAGE (A4: C4) εμφανίζεται στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας.

Σημειώσεις: