Πώς λειτουργεί ένα φίλτρο σε υπολογιστικά φύλλα του Excel

Φιλτράρισμα δεδομένων σε ένα υπολογιστικό φύλλο σημαίνει να ορίσετε συνθήκες έτσι ώστε να εμφανίζονται μόνο ορισμένα δεδομένα. Αυτό γίνεται για να διευκολυνθεί η εστίαση σε συγκεκριμένες πληροφορίες σε ένα μεγάλο σύνολο δεδομένων ή πίνακα δεδομένων. Το φιλτράρισμα δεν καταργεί ή τροποποιεί δεδομένα. απλώς αλλάζει ποιες σειρές ή στήλες εμφανίζονται στο ενεργό φύλλο εργασίας του Excel.

Φιλτράρισμα αρχείων δεδομένων

Τα φίλτρα λειτουργούν με αρχεία ή σειρές δεδομένων στο φύλλο εργασίας. Οι συνθήκες που έχουν οριστεί συγκρίνονται με ένα ή περισσότερα πεδία της εγγραφής. Εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις, εμφανίζεται η εγγραφή. Αν δεν πληρούνται οι συνθήκες, η εγγραφή φιλτράρεται έτσι ώστε να μην εμφανίζεται με τα υπόλοιπα αρχεία δεδομένων.

Το φιλτράρισμα δεδομένων ακολουθεί δύο διαφορετικές προσεγγίσεις, ανάλογα με τον τύπο δεδομένων που φιλτράρονται-αριθμητικά ή δεδομένα κειμένου.

Φιλτράρισμα αριθμητικών δεδομένων

Τα αριθμητικά δεδομένα μπορούν να φιλτραριστούν με βάση:

Φιλτράρισμα δεδομένων κειμένου

Τα δεδομένα κειμένου μπορούν να φιλτραριστούν με βάση:

Αντιγραφή αρχείων με φιλτράρισμα

Εκτός από την προσωρινή απόκρυψη εγγραφών, το Excel σάς δίνει επιλογές για την αντιγραφή των επιθυμητών δεδομένων σε μια ξεχωριστή περιοχή του φύλλου εργασίας . Συχνά, αυτή η διαδικασία γίνεται όταν ένα μόνιμο αντίγραφο της φιλτραρισμένης λίστας πληροί κάποιες επιχειρηματικές απαιτήσεις.

Βέλτιστες πρακτικές για φιλτράρισμα

Αποθηκεύστε τον εαυτό σας μερικές παρενοχλήσεις, ακολουθώντας τις οδηγίες βέλτιστης πρακτικής για εργασία με φιλτραρισμένα δεδομένα: