Λόρδων της επισκόπησης του νερού

Οι Λόρδοι του Waterdeep έχουν φτάσει στο iPad

Οι Lords of Waterdeep παρέχουν ένα συναρπαστικό μίγμα φαντασίας, ίντριγκας και στρατηγικής, με αρκετές επιλογές για τον εξειδικευμένο παίκτη να τραβήξει μπροστά από τους ανειδίκευτους, και αρκετά τυχαία στοιχεία για να κρατήσει κάθε παιχνίδι να νιώθει το ίδιο.

Με βάση το παιχνίδι του Wizards of the Coast με το ίδιο όνομα και που αναπτύχθηκε από το Playdek, οι Lords of Waterdeep λαμβάνουν χώρα στην πόλη Port Waterdeep, η οποία διοικείται από ένα μυστικό συμβούλιο. Γνωστή σε όλη την Forgotten Realms ως πόλη κινδύνου και ίντριγκας, ένα κοινό παιχνίδι μεταξύ των πολιτών της είναι να μαντέψει την ταυτότητα αυτών των μασκοφόρων άρχοντων.

Αλλά μην ανησυχείτε, αυτό δεν είναι το εικαστικό παιχνίδι που παίζουν οι πολίτες του Waterdeep. Θα αναλάβετε το ρόλο ενός από αυτούς τους μυστικούς άρχοντες, χρησιμοποιώντας τους πράκτορες σας σε ένα οικόπεδο, το οποίο θα σας δώσει τη δύναμή σας. Αυτοί οι πράκτορες θα σας βοηθήσουν να νοικιάσετε τυχοδιώκτες, να συγκεντρώσετε πόρους, να αγοράσετε κτίρια, να ξεκινήσετε αναζητήσεις και να εμποδίσετε τους αντιπάλους σας με πράξεις ίντριγκας.

Το παιχνίδι παιχνιδιού

Το παιχνίδι παίζεται σε οκτώ γύρους, το καθένα από τα οποία αποτελείται από τη χρήση των παραγόντων σας για να πραγματοποιήσετε τα σχέδιά σας. Ξεκινάτε το παιχνίδι με μια κάρτα που αποκαλύπτει τον Κύριο σας, ο οποίος θα δώσει μπόνους για ορισμένους τύπους quests και εν κινήσεις εντός παιχνιδιού, δύο Quest κάρτες, δύο κάρτες Intrigue και δύο πράκτορες που θα χρησιμοποιήσουν κάθε γύρο. Και είναι η χρήση σας από αυτούς τους πράκτορες που θα καθορίσουν αν θα βγείτε victoriously ή θα πάτε κάτω στην ήττα. Πρέπει να τοποθετήσετε τον πράκτορα στο Field of Triumph για να προσελκύσετε τυχοδιώκτες, ή ίσως το Waterdeep Harbour, το οποίο σας επιτρέπει να παίξετε μια κάρτα Intrigue και να αναθέσετε τον πράκτορα στο τέλος του γύρου; Δεν σας αρέσουν οι τρέχουσες αναζητήσεις σας; Ίσως πρέπει να στείλετε τον πράκτορά σας στο Cliffwatch Inn για ένα νέο.

Μεταξύ του κυρίου που τυχαία εκχωρείται και των καρτών Quest, Intrigue και Building που τυχαία προέρχονται από ένα κατάστρωμα, το παιχνίδι παίζει διαφορετικά κάθε φορά που παίζετε. Σε μια συνεδρία, μπορείτε να εστιάσετε αποκλειστικά στη συγκέντρωση πολεμιστών και ιερέων, σε μια άλλη σύνοδο, η στρατηγική σας θα είναι να αγοράσετε όσο το δυνατόν περισσότερα κτίρια.

Αν δεν έχετε παίξει ποτέ το επιτραπέζιο παιχνίδι Lords of Waterdeep, μην ανησυχείτε. Το παιχνίδι θα σας ξεκινήσει με μια σειρά από μαθήματα με στόχο να σας διδάξει τόσο πώς να παίξετε το παιχνίδι όσο και τη βασική υποκείμενη στρατηγική. Μπορείτε να παίξετε χωρίς σύνδεση με τους αντιπάλους του υπολογιστή, χρησιμοποιήστε το pass-and-play για να ανεβείτε εναντίον ενός φίλου ή να συνδεθείτε στο διαδίκτυο για πολλούς παίκτες. Οι Lords of Waterdeep είναι διαθέσιμοι στο App Store για $ 6.99.

Σημείωση: Οι Lords of Waterdeep έχουν τώρα δύο επεκτάσεις που μπορούν να αγοραστούν. Το Underwountain προσθέτει μια νέα περιοχή πόλης για περισσότερη ποικιλία στη συγκέντρωση τυχοδιωκτών καθώς και νέες αναζητήσεις, ενώ το Skullport προσθέτει ένα ολοκαίνουργιο στοιχείο στο παιχνίδι: διαφθορά. Το κομμάτι διαφθοράς σας δίνει ένα εμπόδιο για τη συγκέντρωση περισσότερων πόρων κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και τη λήψη ποινής στο τέλος του παιχνιδιού, το οποίο μπορεί να μειωθεί μειώνοντας τη διαφθορά σας.