Αυτή η εφαρμογή μετατρέπει το ρολόι της Apple σε ένα κουμπί "πανικού"

Μια νέα εφαρμογή Apple Watch έχει ως στόχο να κρατήσει τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειάς σας ασφαλή. Ονομάζεται απλώς "Ειδοποίηση", η εφαρμογή λειτουργεί ως κουμπί πανικού, επιτρέποντας στους ηλικιωμένους ή σε άλλους που μπορεί να χρειάζονται βοήθεια για να επικοινωνήσουν με έναν φροντιστή για βοήθεια με το πάτημα ενός κουμπιού. Σκεφτείτε το ως μια υψηλής τεχνολογίας εκδοχή εκείνων "έχω πέσει και δεν μπορώ να σηκωθώ!" συσκευές από ενημερωτικές εκδόσεις του παρελθόντος.

"Πολλοί από τους γονείς και τους παππούδες μας χρειάζονται πραγματικά έναν τρόπο να προσεγγίσουν τους φροντιστές τους όταν βρίσκονται σε κίνδυνο, αλλά αντέχουν στην ιδέα να φορούν μια συσκευή που κραυγάζει," ίσως χρειαστεί βοήθεια! ", Δήλωσε ο Yishai Knobel, συνιδρυτής και CEO της HelpAround . "Δημιουργήσαμε το Alert for Apple Watch για να προσφέρουμε στον γηράσκοντα πληθυσμό μας έναν βολικό και προσιτό τρόπο για να προσεγγίσουμε τους αγαπημένους τους σε περιόδους ανάγκης που ταιριάζουν απόλυτα με την καθημερινότητά τους. Η ειδοποίηση για την Apple Watch τους δίνει πίσω την ανεξαρτησία τους και τους επιτρέπει να πηγαίνουν ελεύθερα με ειρήνη. "

Για άλλα μεγάλα gadgets για ηλικιωμένους, ελέγξτε έξω: Best Tech Gifts for Seniors .

Πως δουλεύει

Εάν ένας χρήστης αποφασίσει ότι χρειάζεται βοήθεια, μπορεί να ξεκινήσει την εφαρμογή από το πρόσωπο της Apple Watch και να επικοινωνήσει με έναν φροντιστή ο οποίος μπορεί να τους παράσχει βοήθεια. Χάρη στις αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα που έγιναν διαθέσιμες με το watchOS 2, η εφαρμογή μπορεί επίσης να δώσει προσοχή σε φυσιολογικά σήματα και να προτείνει ότι οι ηλικιωμένοι ίσως θελήσουν να ζητήσουν βοήθεια πριν ένα πρόβλημα γίνει πραγματικά πρόβλημα.

Η εφαρμογή μπορεί να έρθει ιδιαίτερα χρήσιμη για όσους έχουν ιατρικές καταστάσεις που περιορίζουν την κινητική τους κίνηση ή ομιλία. Πατώντας ένα κουμπί στον καρπό σας είναι πολύ πιο εύκολο από το να εντοπίσετε ένα τηλέφωνο, να το ξεκλειδώσετε, να αναζητήσετε μια εφαρμογή και στη συνέχεια να επικοινωνήσετε με τον φροντιστή σας. Ακόμα και αν δεν έχετε συνήθως προβλήματα, εάν βρίσκεστε στη μέση μιας έκτακτης ανάγκης, αυτή η ταχύτητα μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά. Επίσης, εάν πρέπει να περάσετε πολλά βήματα και να τονίσουμε, τότε ενδέχεται να έχετε δυσκολίες στην εκτέλεση εργασιών όπως το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου σας, ακόμη και αν πιστεύετε ότι συνήθως θα το χρησιμοποιήσετε.

Η ιδέα είναι η εφαρμογή να μιμείται το παραδοσιακό κουμπί πανικού σας. Πολλοί άνθρωποι με προβλήματα δεν θέλουν να φορούν κουμπιά πανικού λόγω του στίγματος που συνδέεται με αυτά, αλλά θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη χρήση τους παρόλα αυτά. Με την εφαρμογή που περιλαμβάνεται σε ένα Apple Watch, οι ηλικιωμένοι και άλλοι μπορούν να αποκτήσουν την ίδια εμπειρία χωρίς να φορούν κάτι που σηματοδοτεί σε άλλους ότι μπορεί να έχουν κάποιο πρόβλημα.

Περισσότερα από τους ηλικιωμένους

Η εφαρμογή θα μπορούσε να είναι χρήσιμη όχι μόνο για τους ηλικιωμένους, αλλά και για όσους έχουν αναπηρίες, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Η ειδοποίηση είναι διαθέσιμη στο App Store και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Apple Watch καθώς και στο iPhone και το iPad. Η χρήση της εφαρμογής γενικά είναι δωρεάν, με το βασικό σχέδιο που περιλαμβάνει δωρεάν μηνύματα κειμένου σε φροντιστές καθώς και τρεις κλήσεις συνδιάσκεψης. Εάν η εφαρμογή είναι κάτι που θα διαπιστώσετε ότι συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε, μια αναβαθμισμένη συνδρομή είναι επίσης διαθέσιμη για $ 9,95 το μήνα που περιλαμβάνει απεριόριστες κλήσεις.

Ακόμη και χωρίς την εφαρμογή, το Apple Watch μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για ηλικιωμένους και για άλλους που χρειάζονται γρήγορη πρόσβαση για να καλέσουν έναν φροντιστή ή μια επαφή έκτακτης ανάγκης. Με το Apple Watch, για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε σημαντικές επαφές στα αγαπημένα σας και να επικοινωνήσετε μαζί τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης με λίγες βρύσες στον καρπό σας ή ακόμη και χρησιμοποιώντας το Siri. Αυτή η απλότητα, και δεν χρειάζεται να "ξεκλειδώσετε" ένα τηλέφωνο ή μια συσκευή πριν ζητήσετε βοήθεια, μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά όταν συμβαίνει έκτακτη ανάγκη και πρέπει να λάβετε βοήθεια γρήγορα. Για κάποιον που βρίσκεται στη μέση μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης, αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα ταχύτητας μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η εφαρμογή είναι σε θέση να βοηθήσει τους ηλικιωμένους με την πάροδο του χρόνου και τι άλλες παρόμοιες εφαρμογές θα δούμε στο μέλλον στο App Store ειδικά σχεδιασμένες για να προσφέρουν αυτό το είδος λειτουργικότητας για εκείνους που την χρειάζονται.