Πώς να χρησιμοποιήσετε το Facebook Chat

Το Facebook Chat έχει περάσει από πολλές αλλαγές από τότε που έκανε το πρώτο ντεμπούτο του το 2008. Από ένα στιγμιαίο πελάτη άμεσων μηνυμάτων που βασίζεται στον ιστό, το χαρακτηριστικό IM του κοινωνικού δικτύου διαθέτει τώρα συνομιλία μέσω βίντεο μέσω Skype, παράδοση παραλαβής και αυτόματο ιστορικό συνομιλιών.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα διερευνήσουμε πώς να ξεκινήσετε το Facebook Chat και πώς να χρησιμοποιήσετε κάθε ένα από τα χαρακτηριστικά, ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία της κοινωνικής σας δικτύωσης.

Ένα πράγμα που παραμένει το ίδιο: η θέση της λίστας φίλων σας. Για να ξεκινήσετε την εξερεύνηση του προγράμματος-πελάτη άμεσων μηνυμάτων, κάντε κλικ στην καρτέλα στην κάτω δεξιά γωνία για να ξεκινήσετε, όπως φαίνεται στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης.

01 από 10

Εξερευνήστε τη λίστα επαφών Chat στο Facebook

Facebook © 2012

Η λίστα φίλων Facebook Chat λειτουργεί ως κεντρικό κέντρο επικοινωνιών άμεσων μηνυμάτων στο κοινωνικό δίκτυο. Εκτός από την εμφάνιση online φίλων έτοιμων για συνομιλία, είτε με συνομιλία ή με συνομιλία μέσω βίντεο, η λίστα επαφών είναι επίσης όπου μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε μια πληθώρα ελέγχων και ρυθμίσεων για να προσαρμόσετε την εμπειρία όπως κρίνετε κατάλληλο.

Θα εξερευνήσουμε μαζί τη λίστα φίλων Facebook Chat, κινούμαστε αριστερόστροφα γύρω από τον εικονογραφημένο οδηγό παραπάνω:

1. Τροφοδοσία δραστηριότητας: Πάνω από τις επαφές σας, θα παρατηρήσετε μια συνεχώς ενημερωμένη ροή δραστηριότητας και πληροφοριών από τους φίλους σας στο κοινωνικό δίκτυο του Facebook . Κάνοντας κλικ στις καταχωρίσεις θα μπορείτε να σχολιάζετε φωτογραφίες, Δημοσιεύσεις Wall και πολλά άλλα χωρίς να αφήσετε την τρέχουσα σελίδα σας.

2. Λίστα φίλων : Κάτω από τη ροή "Δραστηριότητα", οι επαφές σας είναι οργανωμένες σε δύο διαφορετικές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι πιο πρόσφατοι και συχνά επικοινωθέντες φίλοι και "Περισσότεροι φίλοι σε απευθείας σύνδεση", ή άτομα που δεν έχετε στείλει και συνομιλία.

3. Αναζήτηση : Η πληκτρολόγηση στο όνομα μιας επαφής Facebook στο πεδίο αναζήτησης, που βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία, θα σας βοηθήσει να βρείτε τους φίλους σας πιο γρήγορα. Αυτό είναι χρήσιμο για τα μέλη με εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες φίλους.

4. Ρυθμίσεις : Κάτω από το εικονίδιο του γρανάζι, θα βρείτε τις ρυθμίσεις ήχου του Chat στο Facebook, τη δυνατότητα αποκλεισμού συγκεκριμένων ατόμων και ομάδων και μια επιλογή για να αποσυνδεθείτε από το Facebook Chat.

5. Σύμπτυξη πλευρικής γραμμής : Πατώντας αυτό το εικονίδιο θα συρρικνωθεί η λίστα φίλων σας και η ροή δραστηριότητας κάτω στην καρτέλα που απεικονίζεται στην πρώτη σελίδα αυτού του άρθρου.

6. Εικονίδια διαθεσιμότητας : Το Facebook ορίζει φίλους σε απευθείας σύνδεση με ένα από τα δύο εικονίδια, το πράσινο σημείο, το οποίο δείχνει ότι ένας χρήστης είναι συνδεδεμένος στον υπολογιστή του και είναι σε θέση να λάβει ένα άμεσο μήνυμα. και το εικονίδιο κινητού τηλεφώνου, που υποδηλώνει ότι ο χρήστης μπορεί να συνομιλεί από την κινητή ή έξυπνη συσκευή του.

02 από 10

Πώς να στέλνετε μηνύματα άμεσου μηνύματος στο Chat στο Facebook

Facebook © 2012

Η αποστολή ενός άμεσου μηνύματος με το Facebook Chat είναι απλή και κάνει μόνο τρία βήματα για να ξεκινήσετε. Αρχικά, ανοίξτε τη λίστα φίλων σας εάν δεν το έχετε ήδη κάνει και εντοπίστε έναν φίλο που θέλετε να στείλετε ένα άμεσο μήνυμα . Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο (όπως το παράθυρο που απεικονίζεται στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης). Εισαγάγετε το κείμενό σας στο πεδίο που παρέχεται στο κάτω μέρος της οθόνης και κάντε κλικ στο "Enter" στο πληκτρολόγιό σας για να το στείλετε.

03 από 10

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα emoticons στο chat στο Facebook

Facebook © 2012

Τα μηνύματα άμεσων συνομιλιών στο Facebook μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν περισσότερα από απλά κείμενο. Με σχεδόν δύο δεκάδες emoticons του Facebook για να διαλέξετε, αυτά τα γραφικά smileys είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ντύσετε τα μηνύματά σας. Για να προσθέσετε ένα emoticon, πληκτρολογήστε τις πληκτρολογήσεις που απαιτούνται για να ενεργοποιήσετε ένα emoticon ή κάντε κλικ στο μενού στην κάτω δεξιά γωνία και κάντε κλικ στο εικονίδιο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Μάθετε περισσότερα για τα smileys του Facebook και τι κάνουν.

04 από 10

Πώς να ομαδοποιήσετε τη συζήτηση στο Facebook

Facebook © 2012

Το Facebook Chat υποστηρίζει επίσης συνομιλίες ομάδας χρησιμοποιώντας τα ίδια παράθυρα άμεσων μηνυμάτων που χρησιμοποιείτε για να συνομιλήσετε με έναν φίλο κοινωνικής δικτύωσης. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε μια ομαδική συζήτηση:

  1. Ξεκινήστε μια συνομιλία στο Facebook Chat με οποιοδήποτε άτομο στη λίστα φίλων σας που θέλετε να συμπεριλάβετε στην ομαδική συνομιλία σας.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο οδοντωτού τροχού, που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου.
  3. Επιλέξτε "Προσθήκη φίλων για συζήτηση" από το αναπτυσσόμενο μενού.
  4. Στο παρεχόμενο πεδίο (όπως απεικονίζεται στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης), εισαγάγετε τα ονόματα των φίλων σας που θέλετε να προσθέσετε στην ομαδική συνομιλία.
  5. Κάντε κλικ στο μπλε κουμπί "Τέλος" για να ξεκινήσετε.

Μόλις ενεργοποιηθεί η ομαδική συζήτηση, μπορείτε να στείλετε ένα άμεσο μήνυμα σε πολλούς χρήστες ταυτόχρονα.

05 από 10

Πώς να κάνετε κλήσεις βίντεο στο chat στο Facebook

Facebook © 2012

Το Facebook Chat κλήσεις βίντεο, που τροφοδοτείται από το Skype, είναι ένα δωρεάν χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους φίλους στο κοινωνικό δίκτυο να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους με τις κάμερες και τα μικρόφωνα τους. Βεβαιωθείτε ότι τα περιφερειακά αυτά είναι συνδεδεμένα και σε καλή κατάσταση λειτουργίας και, στη συνέχεια, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να ξεκινήσετε μια συνομιλία μέσω βίντεο στο λογαριασμό σας στο Facebook:

  1. Κάντε κλικ στο όνομα του φίλου σας στη λίστα φίλων σας.
  2. Εντοπίστε το εικονίδιο της κάμερας στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου συνομιλίας.
  3. Η λειτουργία κλήσης βίντεο θα ενεργοποιήσει τη κλήση του φίλου σας.
  4. Περιμένετε όταν η επαφή σας αποφασίσει να αποδεχθεί ή να απορρίψει την κλήση.

Αν μια επαφή Facebook δεν είναι διαθέσιμη για να λάβετε την κλήση, θα προστεθεί μια σημείωση σε ένα άμεσο μήνυμα που θα σας ενημερώνει ότι επιχειρήσατε να την καλέσετε με βίντεο.

06 από 10

Πώς να αποκλείσετε μια επαφή συνομιλίας στο Facebook

Facebook © 2012

Η δέσμευση των επαφών Chat στο Facebook είναι μερικές φορές απαραίτητη, ειδικά αν κάποιος γίνεται ολοένα και πιο ενοχλητικός ή αποσπά την προσοχή από τον χρόνο κοινωνικής δικτύωσης. Ευτυχώς, μπορείτε να αποκλείσετε μια μόνο επαφή σε μερικά απλά βήματα:

  1. Κάντε κλικ στο όνομα της παραβατικής επαφής στη λίστα φίλων σας.
  2. Πατήστε το εικονίδιο του γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου άμεσων μηνυμάτων.
  3. Επιλέξτε "Εκτός σύνδεσης στο [Όνομα]."

Μόλις ενεργοποιηθεί, αυτή η επαφή δεν θα σας δει ηλεκτρονικά και θα σας αποτρέψει να σας στείλουμε ένα άμεσο μήνυμα. Σημειώστε, ωστόσο, ότι αυτή η επαφή θα μπορέσει να σας στείλει μηνύματα στα εισερχόμενα μηνυμάτων σας στο Facebook .

07 από 10

Πώς να Αποκλεισμός ομάδων ατόμων στο chat

Facebook © 2012

Αποκλεισμός ομάδων ατόμων από το Facebook Chat είναι επίσης εύκολο να γίνει και διαρκεί μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο σας. Ακολουθεί ο τρόπος επιλογής των ατόμων και των ομάδων που θέλετε να αποκλείσετε από την επικοινωνία σας:

  1. Ανοίξτε τη λίστα φίλων Facebook / sidebar, αν δεν το έχετε ήδη κάνει.
  2. Πατήστε το εικονίδιο του γρανάζι στην κάτω δεξιά γωνία της λίστας φίλων.
  3. Επιλέξτε "Σύνθετες ρυθμίσεις".
  4. Εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο που σας ζητά να εισαγάγετε τα ονόματα των ατόμων που θέλετε να αποκλείσετε από την αποστολή άμεσων μηνυμάτων , στο πρώτο πεδίο που παρέχεται.
  5. Κάντε κλικ στο μπλε κουμπί "Αποθήκευση" στην κάτω δεξιά γωνία για να ενεργοποιήσετε αυτές τις εκλογές.

Μπορείτε επίσης να ορίσετε τα λίγα άτομα που θέλετε να επιτρέψετε να σας στείλουμε αιτήματα συνομιλίας και βίντεο κλήσεων κάνοντας κλικ στο δεύτερο κουμπί επιλογής και εισάγοντας αυτά τα άτομα στο πεδίο κειμένου που παρέχεται.

Μια τρίτη επιλογή περιλαμβάνει κλικ στο τελευταίο κουμπί επιλογής, αποτρέποντας την παραλαβή όλων των άμεσων μηνυμάτων και τη λήψη εκτός σύνδεσης στο chat στο Facebook.

08 από 10

Ελαχιστοποιήστε τη Λίστα φίλων του Facebook στο Chat

Facebook © 2012

Μερικές φορές, η μαζική ροή δραστηριότητας του Chat του Facebook και η sidebar της λίστας φίλων μπορεί να παρεμποδίσουν την περιήγηση στο κοινωνικό δίκτυο, ειδικά εάν αλλάξετε ξανά το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης στο Web. Για να συμπτύξετε την πλευρική γραμμή, κάντε κλικ στο εικονίδιο στην κάτω δεξιά γωνία για να ελαχιστοποιήσετε τη λίστα φίλων σε μια καρτέλα στο κάτω μέρος της οθόνης.

Για να μεγιστοποιήσετε τη λίστα φίλων, απλώς κάντε κλικ στην καρτέλα και η πλαϊνή γραμμή θα επανέλθει ένθετα στα δεξιά της οθόνης.

09 από 10

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο ιστορικό συνομιλιών στο Facebook

Facebook © 2012

Το ιστορικό συνομιλιών στο Facebook εγγράφεται αυτόματα για κάθε συζήτηση που έχετε στο κοινωνικό δίκτυο και αποθηκεύεται απευθείας στα εισερχόμενά σας μηνυμάτων. Η πρόσβαση στο ιστορικό των συνομιλιών στο Facebook μπορεί να γίνει με δύο διαφορετικούς τρόπους:

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο ιστορικό συνομιλιών στο Facebook κατά τη διάρκεια της άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο οδοντωτού τροχού στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου συνομιλίας.
  2. Επιλέξτε "Εμφάνιση πλήρους συνομιλίας".
  3. Δείτε ολόκληρο το ιστορικό συνομιλιών στα Εισερχόμενα μηνυμάτων.

Αποκτήστε πρόσβαση στο Ιστορικό συνομιλιών Facebook στα Εισερχόμενά σας

  1. Ανοίξτε τα εισερχόμενά σας.
  2. Εισαγάγετε το όνομα της επαφής σας στο πεδίο αναζήτησης στην επάνω δεξιά γωνία των εισερχομένων σας.
  3. Επιλέξτε τις καταχωρίσεις που προκύπτουν για να δείτε προηγούμενες συνομιλίες.

10 από 10

Απενεργοποιήστε τους ήχους συζήτησης στο Facebook

Facebook © 2012

Κάθε φορά που λαμβάνετε ένα άμεσο μήνυμα στο Chat στο Facebook , εκπέμπεται ήχος. Αυτό μπορεί να είναι καλό ή κακό, ανάλογα με το πού βρίσκεστε όταν στέλνετε και λαμβάνετε ΔΥ. Ευτυχώς, η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση των ήχων μπορεί να γίνει με ένα απλό κλικ. Εντοπίστε το εικονίδιο του γρανάζι στην κάτω δεξιά γωνία της λίστας φίλων και κάντε κλικ στην επιλογή "Ήχοι συζήτησης".

Όταν εμφανιστεί ένα σύμβολο δίπλα στην επιλογή αυτή, έχετε ενεργοποιήσει τους ήχους. Για να απενεργοποιήσετε, κάντε κλικ και αφαιρέστε το σημάδι επιλογής.