Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα γεγονότα στο Facebook

Η διεξαγωγή ενός Facebook Event είναι ένας τρόπος για τα μέλη να οργανώσουν μια κοινωνική συγκέντρωση ή να ενημερώσουν τους φίλους για τα επερχόμενα γεγονότα στην κοινότητά τους ή στο διαδίκτυο. Τα γεγονότα μπορούν να δημιουργηθούν από οποιονδήποτε στο Facebook και μπορούν να είναι ανοιχτά σε οποιονδήποτε ή να γίνουν ιδιωτικά, όπου μόνο τα άτομα που προσκαλείτε βλέπουν το συμβάν. Μπορείτε να προσκαλέσετε φίλους, μέλη μιας ομάδας ή οπαδούς μιας σελίδας.

Ένα συμβάν στο Facebook απλώνει γρήγορα τη λέξη ενός γεγονότος, ενδεχομένως φτάνοντας σε πολλά άτομα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στη σελίδα συμβάντων υπάρχει μια περιοχή για τα RSVPs, ώστε να μπορείτε να κρίνετε το μέγεθος συμμετοχής. Εάν η εκδήλωση είναι δημόσια και κάποιος RSVPs που παρακολουθούν, οι πληροφορίες αυτές εμφανίζονται στο newsfeed του συγκεκριμένου προσώπου, όπου μπορούν να το δουν οι φίλοι τους. Εάν η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους, τότε οι φίλοι του συμμετέχοντα μπορούν να αποφασίσουν αν θέλουν να παρευρεθούν. Αν ανησυχείτε ότι οι άνθρωποι θα ξεχάσουν να παρακολουθήσουν, μην ανησυχείτε. Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία του γεγονότος, εμφανίζεται μια υπενθύμιση στις αρχικές σελίδες των παρευρισκομένων.

Πώς χρησιμοποιείτε τις εκδηλώσεις στο Facebook;

Μπορείτε να κάνετε την εκδήλωσή σας ανοιχτή στο κοινό ή ιδιωτικό. Μόνο οι προσκεκλημένοι επισκέπτες μπορούν να δουν μια σελίδα ιδιωτικού συμβάντος, αν και μπορείτε να τους επιτρέψετε να προσκαλέσουν τους επισκέπτες. Εάν δημιουργήσετε ένα Δημόσιο συμβάν, οποιοσδήποτε στο Facebook μπορεί να δει την εκδήλωση ή να την αναζητήσει, ακόμα και αν δεν είναι φίλοι μαζί σας.

Ρύθμιση ιδιωτικού συμβάντος

Όταν δημιουργείτε ένα ιδιωτικό συμβάν, μόνο τα άτομα που προσκαλείτε στο συμβάν μπορούν να το δουν. Εάν το επιτρέψετε, μπορούν να προσκαλέσουν και άτομα, και αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να δουν τη σελίδα του συμβάντος. Για να ορίσετε ένα ιδιωτικό συμβάν:

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα " Συμβάντα " στην αριστερή πλευρά της ειδησεογραφίας σας στην αρχική σας σελίδα και κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία συμβάντος.
  2. Επιλέξτε Δημιουργία ιδιωτικού συμβάντος από το αναπτυσσόμενο μενού.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Επιλέξτε θέμα από τα συνιστώμενα θέματα που ταξινομούνται κατά περίπτωση, όπως γενέθλια, οικογένεια, διακοπές, ταξίδια και άλλα.
  4. Αν προτιμάτε, ανεβάστε μια φωτογραφία για το συμβάν.
  5. Καταχωρίστε ένα όνομα για το συμβάν στο παρεχόμενο πεδίο.
  6. Εάν το συμβάν έχει φυσική τοποθεσία, πληκτρολογήστε το. Εάν πρόκειται για διαδικτυακό συμβάν, καταχωρίστε αυτές τις πληροφορίες στο πλαίσιο περιγραφής.
  7. Επιλέξτε την ημερομηνία και την ώρα για το συμβάν. Προσθέστε μια ώρα λήξης, αν ισχύει.
  8. Πληκτρολογήστε πληροφορίες σχετικά με το συμβάν στο πλαίσιο Περιγραφή .
  9. Κάντε κλικ στο πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Οι επισκέπτες μπορούν να προσκαλέσουν φίλους για να βάλουν ένα σημάδι επιλογής σε αυτό, αν θέλετε να το επιτρέψετε. Αν όχι, μην το ελέγξετε.
  10. Κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία ιδιωτικού συμβάντος , το οποίο δημιουργεί και σας μεταφέρει στη σελίδα Facebook του συμβάντος.
  11. Κάντε κλικ στην καρτέλα Πρόσκληση και εισαγάγετε το όνομα του Facebook ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κειμένου που θέλετε να προσκαλέσετε στο συμβάν.
  12. Γράψτε μια ανάρτηση, προσθέστε μια φωτογραφία ή βίντεο ή δημιουργήστε μια δημοσκόπηση σε αυτήν τη σελίδα για να προωθήσετε το συμβάν σας.

Δημιουργία δημόσιου συμβάντος

Θέσατε ένα δημόσιο συμβάν με τον ίδιο τρόπο όπως ένα ιδιωτικό συμβάν, μέχρι ένα σημείο. Επιλέξτε Δημιουργία δημόσιου συμβάντος από την καρτέλα Δημιουργία συμβάντος και εισάγετε μια φωτογραφία, ένα όνομα συμβάντος, μια τοποθεσία, μια ημερομηνία και μια ώρα έναρξης και λήξης, όπως κάνετε για ένα ιδιωτικό γεγονός. Στην οθόνη Δημόσιας εκδήλωσης συμβάντων υπάρχει μια ενότητα για πρόσθετες πληροφορίες. Μπορείτε να επιλέξετε μια κατηγορία συμβάντων, να εισαγάγετε λέξεις-κλειδιά και να αναφέρετε εάν η εκδήλωση προσφέρει δωρεάν είσοδο ή είναι φιλική προς τα παιδιά. Κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία , το οποίο θα σας μεταφέρει στη νέα σελίδα του Facebook στο συμβάν.

Περιορισμοί συμβάντων Facebook

Το Facebook θέτει ένα όριο στον αριθμό των ατόμων που μπορεί να προσκαλέσει ένα άτομο σε 500 προσκλήσεις ανά συμβάν για να αποφύγει τις αναφορές spamming. Εάν στέλνετε προσκλήσεις σε μεγάλο αριθμό ατόμων που δεν ανταποκρίνονται, το Facebook διατηρεί το δικαίωμα να περιορίσει περαιτέρω τον αριθμό των ατόμων που μπορείτε να προσκαλέσετε στο συμβάν σας.

Μπορείτε να επεκτείνετε την προσέγγισή σας επιτρέποντας σε οποιονδήποτε προσκαλέσετε να προσκαλέσει τους φίλους του και αναφέροντας έναν συνδιοργανωτή, ο οποίος επίσης μπορεί να προσκαλέσει μέχρι 500 άτομα.

Προώθηση του Facebook Event σας

Αφού προγραμματιστεί η σελίδα του συμβάντος και η σελίδα του γεμάτη με ενδιαφέρουσες πληροφορίες, θα θέλετε να προωθήσετε την εκδήλωση για να αυξήσετε τη συμμετοχή. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει αυτό, όπως: