Οδηγός για θέματα τάσης στο Facebook

Πώς λειτουργεί η λίστα εξατομικευμένων καυτών θεμάτων

Το Facebook Trending είναι ένα χαρακτηριστικό του κοινωνικού δικτύου που έχει σχεδιαστεί για να δείχνει σε κάθε χρήστη μια λίστα θεμάτων που είναι δημοφιλή σε ενημερώσεις, αναρτήσεις και σχόλια. Το Facebook Trending εμφανίζεται ως μια σύντομη λίστα λέξεων-κλειδιών και φράσεων σε μια μικρή ενότητα στην επάνω δεξιά γωνία της ειδησεογραφικής ροής του χρήστη. Εκτός από τις κορυφαίες τάσεις, μπορείτε να επιλέξετε θέματα τάσης στην πολιτική, την επιστήμη και την τεχνολογία, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία.

Πώς λειτουργεί το Facebook Trending

Η ενότητα Trending εμφανίζει μια λέξη-κλειδί, ένα hashtag ή μια φράση που έχει κερδίσει τη δημοτικότητα στο Facebook. Κάνοντας κλικ στην επικεφαλίδα ή τη λέξη-κλειδί οδηγεί σε μια ειδική σελίδα με πλήρη ροή ειδήσεων άλλων δημοσιεύσεων για το συγκεκριμένο θέμα. Αυτό περιλαμβάνει το περιεχόμενο που δημοσιεύεται από τους φίλους σας, τις εμπορικές σελίδες και τις σελίδες διασημοτήτων, ακόμη και από ξένους που έχουν δημοσιοποιήσει τις ενημερώσεις κατάστασης.

Το Facebook τυπικά εμφανίζει μόνο τρία θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στα δεξιά της ροής ειδήσεων σας, αλλά κάνοντας κλικ στον μικρό σύνδεσμο "πιο" στο κάτω μέρος οδηγεί σε μια μακρύτερη λίστα 10 θεμάτων που ακολουθούν. Παρόλο που το Facebook στοχεύει στην εξατομίκευση, η πραγματικότητα είναι ότι συχνά θα δείτε αντικείμενα γενικού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών μορφών ψυχαγωγίας, του αθλητισμού και της πολιτικής στα κορυφαία δέκα στοιχεία.

Μπορείτε να αφαιρέσετε ή να προσαρμόσετε τη Μονάδα Προσαρμογής Facebook;

Δεν μπορείτε να καταργήσετε τη λειτουργική μονάδα Facebook Trending. Μπορείτε να προσαρμόσετε αυτό που βλέπετε σε κάποιο βαθμό. Εάν έχετε κουραστεί να βλέπετε στοιχεία σχετικά με μια συγκεκριμένη προσωπικότητα όταν το όνομα αυτό τείνει με το ποντίκι πάνω από το στοιχείο και αναζητήστε το X στα δεξιά του. Αυτό σας επιτρέπει να αποκρύψετε αυτό το στοιχείο και το Facebook υπόσχεται να μην σας δείξει ξανά αυτό το θέμα. Μπορείτε να ελέγξετε τους λόγους, συμπεριλαμβανομένου ότι δεν σας ενδιαφέρει, το βλέπετε, είναι προσβλητικό ή ακατάλληλο ή θέλετε να δείτε κάτι άλλο.

Δυστυχώς, το Facebook δεν σας επιτρέπει να επιλέξετε να βλέπετε τους τίτλους από τις πιο συγκεκριμένες ενότητες Trending αντί των Top Trends χωρίς να κάνετε κλικ σε αυτές τις ενότητες. Αν δεν θέλετε να δείτε ένα συγκεκριμένο θέμα στις κορυφαίες τάσεις, θα πρέπει να καθαρίσετε τη ροή για να την αποκρύψετε.

Εφημερίδα σε πραγματικό χρόνο

Όπως και η τάση του Twitter για τα hashtags, τα θέματα Trending του Facebook υποτίθεται ότι αντικατοπτρίζουν τα συμφέροντα σε πραγματικό χρόνο, δείχνοντας τι εξελίσσεται σε δημοτικότητα σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή. Είναι ένα βασικό μέρος του σχεδίου της εταιρείας να προσφέρει μια εξατομικευμένη εφημερίδα και εικονικό ψυγείο νερού για συζητήσεις σχετικά με τα τρέχοντα γεγονότα και όχι μόνο την προσωπική ζωή των ανθρώπων. Μεγαλύτερη σχέση με ειδησεογραφικά θέματα ειδικού ενδιαφέροντος προφανώς μπορεί να βοηθήσει το Facebook να οικοδομήσει και να αναπτύξει μια σημαντική διαφημιστική δραστηριότητα, καθώς οι έμποροι επιθυμούν να στοχεύουν διαφημίσεις ανά θέμα και ενδιαφέρον.

Πώς το Τμήμα Προσαρμογής του Facebook διαφέρει από τα Τρέχοντα Θέματα του Twitter;

Αρχικά, το τμήμα Trending του Facebook είχε ένα σύντομο περιγραφικό κείμενο για να το ξεχωρίσει από τον γνωστό κατάλογο τάσεων του Twitter που βασίζεται σε hashtags. Τα hashtags του Twitter είναι τυπικά μία ή δύο λέξεις, ή μερικές πέτρες μαζί. Ωστόσο, το Facebook υιοθέτησε παρόμοιο σύντομο σύνδεσμο χωρίς περιγραφικό κείμενο το 2016.

Μια πιο σημαντική διαφορά, ίσως, είναι η εξατομίκευση. Η ενότητα "Προσαρμογή" του Facebook είναι εξατομικευμένη σε κάθε χρήστη, βασισμένη όχι μόνο σε ό, τι είναι ζεστό σε όλο το Facebook, αλλά στη βάση της τοποθεσίας σας, των σελίδων που σας αρέσουν, των χρονοδιαγραμμάτων και της αφοσίωσης. Σχεδιάστηκε για να αντικατοπτρίζει τα προσωπικά συμφέροντα κάθε χρήστη.

Οι κατάλογοι trending Twitter, αντίθετα, βασίζονται σε αυτό που μιλάει ολόκληρη η Twittersphere. Αν και επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, η έκδοση του Twitter δεν διέπεται από έναν αλγόριθμο εξατομίκευσης που αναλύει τους οπαδούς ή τις δραστηριότητες του κάθε χρήστη στο δίκτυο. είναι τυποποιημένο για όλους.

Το Facebook προσπαθεί να είναι πιο προσωπικό, ίσως επειδή έχει λίγες επιλογές. Το Facebook δεν μπορεί να παράσχει αποτελεσματικά έναν κατάλογο με τιμολόγια που να μπορεί να κάνει κλικ σε όλο το δίκτυό του και να παρουσιάσει τα πραγματικά σχόλια σε ένα συγκεκριμένο θέμα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου των χρηστών είναι ιδιωτικό και η προβολή περιορίζεται σε φίλους.

Αυτή είναι μια τεράστια διαφορά με το Twitter, όπου οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν το tweets τους δημοσίως ορατό. Το Twitter έχει σχεδιαστεί για να είναι περισσότερο ένα δημόσιο δίκτυο επικοινωνίας, αν και το Facebook κινείται σταθερά προς την κατεύθυνση της δημόσιας επικοινωνίας, μιμώντας πολλά από τα χαρακτηριστικά του Twitter.