Αυτοκόλλητα Facebook σε μηνύματα και συνομιλία

Τα αυτοκόλλητα Facebook είναι μικρές, πολύχρωμες εικόνες που χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν το συναίσθημα ή το χαρακτήρα ή τις σκέψεις στα μηνύματα που στέλνουν οι χρήστες το ένα στο άλλο στο κοινωνικό δίκτυο.

01 από 03

Χρήση αυτοκόλλητων ετικετών στο Facebook σε μηνύματα και συνομιλία

Τα αυτοκόλλητα είναι διαθέσιμα για χρήση στις κινητές εφαρμογές του δικτύου - τόσο στην κανονική εφαρμογή Facebook για κινητά όσο και στο κινητό του Messenger - καθώς και στην έκδοση desktop του κοινωνικού δικτύου. Τα αυτοκόλλητα είναι διαθέσιμα μόνο στην περιοχή συνομιλίας και μηνυμάτων του Facebook, όχι σε ενημερώσεις κατάστασης ή σχόλια.

(Μπορείτε, ωστόσο, να χρησιμοποιήσετε τα emoticons στα σχόλια του Facebook και τις ενημερώσεις κατάστασης. Τα emoticons είναι παρόμοια με τα αυτοκόλλητα, αλλά τεχνικά είναι διαφορετικές εικόνες, μάθετε περισσότερα στον οδηγό μας για τα smileys και τα emoticons του Facebook .

Γιατί οι άνθρωποι στέλνουν αυτοκόλλητα;

Οι χρήστες αποστέλλουν αυτοκόλλητα κυρίως για τον ίδιο λόγο που στέλνουν φωτογραφίες και χρησιμοποιούν emoticons στο chat - οι εικόνες είναι ένα ισχυρό εργαλείο επικοινωνίας, ειδικά για να μεταφέρουμε τα συναισθήματά μας. Συχνά ανταποκρίνουμε σε οπτικά ερεθίσματα διαφορετικά από ό, τι κάνουμε στο κείμενο και τα λεκτικά ερεθίσματα και ολόκληρη η ιδέα πίσω από αυτοκόλλητα είναι να μεταφέρουμε ή να προκαλούμε συναίσθημα μέσω ενός οπτικού ερεθίσματος.

Οι υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων της Ιαπωνίας διαδόθηκαν με τη χρήση μικρών φωτογραφιών ως τρόπος επικοινωνίας κατά τη συνομιλία μέσω της χρήσης εικόνων emoji. Τα αυτοκόλλητα είναι παρόμοια με τα emoji.

02 του 03

Πώς στέλνετε ένα αυτοκόλλητο στο Facebook;

Εάν θέλετε να στείλετε ένα αυτοκόλλητο σε έναν φίλο, βρείτε την περιοχή Μηνύματα στη σελίδα σας στο Facebook.

Κάντε κλικ στο κουμπί Νέο μήνυμα και θα εμφανιστεί το πλαίσιο μηνυμάτων (όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.)

Εισαγάγετε το όνομα του φίλου στον οποίο θέλετε να στείλετε το αυτοκόλλητο, στη συνέχεια κάντε κλικ στο μικρό, γκριζω ένα χαρούμενο πρόσωπο στην επάνω δεξιά πλευρά του κουτιού κενών μηνυμάτων. (Το κόκκινο βέλος στην παραπάνω εικόνα δείχνει πού βρίσκεται το κουμπί αυτοκόλλητου στο κουτί ανταλλαγής μηνυμάτων.)

Κάντε κλικ στο κουμπί NEXT παρακάτω για να δείτε τη διεπαφή αυτοκόλλητων και την αποθήκευση αυτοκόλλητων ετικετών.

03 του 03

Πλοηγηθείτε στο μενού αυτοκόλλητου Facebook και αποθηκεύστε

Για να στείλετε ένα αυτοκόλλητο στο Facebook, μεταβείτε στην περιοχή Μηνύματα (όπως αναφέρεται στην προηγούμενη σελίδα) και κάντε κλικ στο χαμόγελο στο επάνω δεξιό πλαίσιο στο κενό πλαίσιο μηνύματός σας.

Θα πρέπει να δείτε μια διεπαφή παρόμοια με αυτή που παρουσιάζεται παραπάνω. Μια ομάδα αυτοκόλλητων ετικετών ή μικρές εικόνες εμφανίζεται από προεπιλογή, αλλά έχετε πρόσβαση σε περισσότερα. Κάντε κλικ στο ρυθμιστικό στα δεξιά για να μετακινηθείτε προς τα κάτω και να δείτε όλες τις διαθέσιμες εικόνες στην προεπιλεγμένη ομάδα αυτοκόλλητων ετικετών.

Θα έχετε πρόσβαση σε αρκετές άλλες ομάδες αυτοκόλλητων στο μενού πάνω από τα αυτοκόλλητα. Πλοηγηθείτε μεταξύ των ομάδων ή των πακέτων αυτοκόλλητων με τα μικρά πλήκτρα μενού στο επάνω αριστερό μέρος, όπως φαίνεται στο κόκκινο βέλος. Από προεπιλογή, όλοι έχουν πολλά αυτοκόλλητα πακέτα διαθέσιμα στο κεντρικό μενού αυτοκόλλητων ετικετών, αλλά μπορείτε να προσθέσετε και άλλα.

Για να δείτε τι είναι διαθέσιμο και να προσθέσετε περισσότερα, επισκεφθείτε το κατάστημα αυτοκόλλητου Facebook. Κάντε κλικ στο εικονίδιο καταστήματος αυτοκόλλητων ετικετών (που εμφανίζεται δίπλα στο κόκκινο βέλος στα δεξιά στην εικόνα παραπάνω), αν θέλετε να δείτε περισσότερες δωρεάν επιλογές αυτοκόλλητου.

Υπάρχουν μερικά αυτοκόλλητα που έχουν πληρωθεί στο κατάστημα. Εάν βλέπετε μια ομάδα ελεύθερων αυτοκόλλητων στο κατάστημα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, κάντε κλικ στο πλήκτρο ελεύθερο για να τα προσθέσετε στο μενού αυτοκόλλητων ετικετών.

Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε αυτοκόλλητο για να το χρησιμοποιήσετε

Επιλέξτε το αυτοκόλλητο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και κάντε κλικ σε αυτό για να το στείλετε σε ένα φίλο.

Όταν κάνετε κλικ σε ένα αυτοκόλλητο, θα πάει στον φίλο του οποίου το όνομα θα τοποθετήσετε στο πλαίσιο "στο" του μηνύματός σας. Τα αυτοκόλλητα χρησιμοποιούνται μερικές φορές ως αυτόνομα μηνύματα επειδή μπορούν να μιλήσουν μόνοι τους ή μπορείτε να πληκτρολογήσετε ένα μήνυμα για να τα συνοδεύσετε.