Πώς να χρησιμοποιήσετε το BlackBerry σας ως τεταμένο μόντεμ

Η χρήση του BlackBerry smartphone ως συνδεδεμένου μόντεμ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε στο Internet όταν δεν έχετε πρόσβαση σε άλλο δίκτυο. Αλλά απαιτεί τον σωστό εξοπλισμό και το σωστό σχέδιο δεδομένων.

Προτού ξεκινήσετε, θα πρέπει να ελέγξετε ότι το τηλέφωνό σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συνδεδεμένο μόντεμ. Ο δικτυακός τόπος του BlackBerry διαθέτει μια λίστα με τα υποστηριζόμενα τηλέφωνα.

Εάν δεν βλέπετε το τηλέφωνό σας στη λίστα, επικοινωνήστε με τον μεταφορέα σας για να δείτε εάν υποστηρίζονται οι λειτουργίες.

Και πριν κάνετε κάτι, θα πρέπει να ελέγξετε τις λεπτομέρειες του σχεδίου δεδομένων του τηλεφώνου σας. Όταν χρησιμοποιείτε το BlackBerry ως συνδεδεμένο μόντεμ, θα μεταφέρετε πολλά δεδομένα , οπότε θα χρειαστείτε ένα κατάλληλο πρόγραμμα. Και θυμηθείτε, ακόμα κι αν έχετε ένα απεριόριστο σχέδιο δεδομένων, εξακολουθεί να μην υποστηρίζεται η χρήση του μόντεμ. Μπορεί να χρειαστείτε ένα εξειδικευμένο σχέδιο από τον μεταφορέα σας. Επικοινωνήστε με τον μεταφορέα σας για να δείτε αν συμβαίνει αυτό. είναι καλύτερο να γνωρίζετε μπροστά από το χρόνο, έτσι ώστε να μην παίρνετε socked με ένα τεράστιο νομοσχέδιο αργότερα.

01 από 09

Εγκαταστήστε το λογισμικό BlackBerry Desktop Manager

Μαυρο μουρο

Τώρα που γνωρίζετε ότι έχετε το σωστό τηλέφωνο και το απαραίτητο σχέδιο δεδομένων, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το λογισμικό του BlackBerry Desktop Manager στον υπολογιστή σας. Αυτό το λογισμικό λειτουργεί μόνο με υπολογιστές Windows 2000, XP και Vista. Οι χρήστες Mac θα χρειαστούν λύση τρίτου μέρους.

Το λογισμικό BlackBerry Desktop Manager θα περιλαμβάνεται στο CD που συνοδεύει το τηλέφωνό σας. Αν δεν έχετε πρόσβαση στο CD, μπορείτε να κάνετε λήψη της εφαρμογής από την τοποθεσία Web της Research In Motion.

02 του 09

Απενεργοποίηση συμπίεσης κεφαλίδας IP

Απενεργοποίηση συμπίεσης κεφαλίδας IP. Liane Cassavoy

Το Research In Motion δεν αναφέρει αυτό το βήμα ως απαραίτητο βήμα, επομένως το BlackBerry μπορεί να λειτουργήσει σωστά ως προσδεδεμένο μόντεμ εάν παραλείψετε αυτό το. Αλλά εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε τη συμπίεση κεφαλίδων IP.

Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου και έπειτα στο "Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης".

Κάντε κλικ στην επιλογή "Διαχείριση συνδέσεων δικτύου" από τη λίστα επιλογών στα αριστερά.

Θα δείτε τη σύνδεση μόντεμ BlackBerry που μόλις δημιουργήσατε. κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε "Ιδιότητες".

Κάντε κλικ στην καρτέλα "Δικτύωση".

Επιλέξτε " Πρωτόκολλο Internet (TCP / IP)"

Κάντε κλικ στην επιλογή "Ιδιότητες" και έπειτα στην επιλογή "Για προχωρημένους".

Βεβαιωθείτε ότι δεν έχει επιλεγεί το πλαίσιο που λέει "Χρήση συμπίεσης κεφαλίδας IP".

Κάντε κλικ σε όλα τα πλήκτρα OK για έξοδο.

03 του 09

Συνδέστε το BlackBerry στον υπολογιστή σας μέσω USB

Συνδέστε το BlackBerry smartphone στον υπολογιστή σας μέσω USB. Liane Cassavoy

Συνδέστε το BlackBerry smartphone στον υπολογιστή σας μέσω USB, χρησιμοποιώντας το καλώδιο που συνοδεύει. Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που έχετε συνδέσει το τηλέφωνο, θα δείτε τα προγράμματα οδήγησης να εγκαθίστανται αυτόματα.

Μπορείτε να επαληθεύσετε ότι το τηλέφωνο είναι συνδεδεμένο κοιτάζοντας την κάτω αριστερή γωνία της εφαρμογής BlackBerry Desktop Manager. Εάν είναι συνδεδεμένο ένα τηλέφωνο, θα δείτε τον αριθμό PIN.

04 του 09

Εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου BlackBerry, το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης

Εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης. Liane Cassavoy

Για να δημιουργήσετε τη σύνδεσή σας, θα χρειαστείτε έναν αριθμό για να συνδεθείτε. Εάν χρησιμοποιείτε ένα τηλέφωνο CDMA ή EvDO BlackBerry (αυτό που τρέχει στα δίκτυα Verizon Wireless ή Sprint), ο αριθμός πρέπει να είναι * 777.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα GPRS, EDGE ή UMTS BlackBerry (ένα που τρέχει στα δίκτυα AT & T ή T-Mobile), ο αριθμός πρέπει να είναι * 99.

Εάν αυτοί οι αριθμοί δεν λειτουργούν, επικοινωνήστε με τον φορέα κινητής τηλεφωνίας. Μπορεί να είναι σε θέση να σας παράσχουν έναν εναλλακτικό αριθμό.

Θα χρειαστείτε επίσης ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης από τον κινητό σας μεταφορέα. Αν δεν το ξέρετε, καλέστε τους και ρωτήστε πώς να το βρείτε.

Θα θελήσετε επίσης να δώσετε σε αυτήν τη νεοδημιουργηθείσα σύνδεση ένα όνομα που θα σας επιτρέψει να το εντοπίσετε στο μέλλον, όπως το Μόντεμ BlackBerry. Καταχωρίστε αυτό το όνομα στο πεδίο "Όνομα σύνδεσης" στο κάτω μέρος της σελίδας.

Μπορείτε να δοκιμάσετε τη σύνδεση αν θέλετε. Είτε το δοκιμάζετε τώρα είτε όχι, βεβαιωθείτε ότι το αποθηκεύσατε έτσι ώστε να έχετε όλες τις πληροφορίες που μόλις καταχωρίσατε.

05 του 09

Βεβαιωθείτε ότι έχουν εγκατασταθεί οι οδηγοί μόντεμ

Βεβαιωθείτε ότι έχουν εγκατασταθεί τα προγράμματα οδήγησης μόντεμ. Liane Cassavoy

Η εφαρμογή BlackBerry Desktop Manager πρέπει να εγκαταστήσει αυτόματα τα προγράμματα οδήγησης μόντεμ που χρειάζεστε, αλλά θα πρέπει να είστε σίγουροι. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου του υπολογιστή σας.

Από εκεί, επιλέξτε "Επιλογές τηλεφώνου και μόντεμ".

Στην καρτέλα "Μόντεμ", θα πρέπει να δείτε ένα νέο μόντεμ. Θα καλείται "Standard Modem" και θα βρίσκεται σε μια θύρα όπως COM7 ή COM11. (Θα δείτε επίσης και άλλα modem που μπορεί να έχετε στον υπολογιστή σας.)

Σημείωση: Αυτές οι οδηγίες είναι συγκεκριμένες για τα Windows Vista , επομένως μπορεί να δείτε ελαφρώς διαφορετικά ονόματα που χρησιμοποιείτε εάν βρίσκεστε σε μηχάνημα των Windows 2000 ή XP.

06 του 09

Προσθέστε μια νέα σύνδεση στο Internet

Προσθέστε μια νέα σύνδεση στο Internet. Liane Cassavoy

Μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου του υπολογιστή σας. Από εκεί, επιλέξτε "Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης".

Από τη λίστα στην αριστερή πλευρά, επιλέξτε "Ρύθμιση σύνδεσης ή δικτύου".

Στη συνέχεια, επιλέξτε "Σύνδεση στο Internet".

Θα ερωτηθείτε, "Θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια σύνδεση που έχετε ήδη;"

Επιλέξτε "Όχι, δημιουργήστε νέα σύνδεση".

Θα ερωτηθείτε "Πώς θέλετε να συνδεθείτε;"

Επιλέξτε dial-up.

Θα ερωτηθείτε "Ποιο μόντεμ θέλετε να χρησιμοποιήσετε;"

Επιλέξτε το πρότυπο μόντεμ που δημιουργήσατε νωρίτερα.

07 του 09

Βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί το μόντεμ

Βεβαιωθείτε ότι το μόντεμ λειτουργεί. Liane Cassavoy

Μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου του υπολογιστή σας. Από εκεί, επιλέξτε "Επιλογές τηλεφώνου και μόντεμ".

Κάντε κλικ στην καρτέλα "Μόντεμ" και επιλέξτε το "Πρότυπο μόντεμ" που μόλις δημιουργήσατε.

Κάντε κλικ στην επιλογή "Ιδιότητες".

Κάντε κλικ στην επιλογή "Διαγνωστικά".

Κάντε κλικ στην επιλογή "Ερώτημα μόντεμ".

Θα πρέπει να λάβετε μια απάντηση που το χαρακτηρίζει ως μόντεμ BlackBerry.

08 από 09

Ρυθμίστε ένα APN Internet

Ρυθμίστε ένα APN Internet. Liane Cassavoy

Για αυτό το βήμα, θα χρειαστείτε κάποιες πληροφορίες από τον κινητό σας μεταφορέα. Συγκεκριμένα, θα χρειαστείτε μια εντολή προετοιμασίας και μια ρύθμιση APN για συγκεκριμένο φορέα.

Μόλις έχετε τις πληροφορίες αυτές, μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου του υπολογιστή σας. Από εκεί, επιλέξτε "Επιλογές τηλεφώνου και μόντεμ".

Κάντε κλικ στην καρτέλα "Μόντεμ" και επιλέξτε ξανά το "Πρότυπο μόντεμ".

Κάντε κλικ στην επιλογή "Ιδιότητες".

Κάντε κλικ στην επιλογή "Αλλαγή ρυθμίσεων".

Όταν εμφανιστεί ξανά το παράθυρο "Ιδιότητες", κάντε κλικ στην καρτέλα "Για προχωρημένους". Στο πεδίο "Εντολές έξτρα αρχικοποίησης" πληκτρολογήστε: + cgdcont = 1, "IP", "< APN σας στο Internet >"

Κάντε κλικ στο κουμπί OK και έπειτα στο κουμπί OK ξανά για έξοδο.

09 του 09

Συνδέσου στο διαδίκτυο

Συνδέσου στο διαδίκτυο. Liane Cassavoy

Η σύνδεση του μόντεμ BlackBerry θα πρέπει τώρα να είναι έτοιμη για χρήση.

Για να συνδεθείτε στο Internet, θα πρέπει να έχετε το BlackBerry smartphone συνδεδεμένο στον υπολογιστή σας και να εκτελείται το λογισμικό BlackBerry Desktop Manager.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Windows στην κάτω αριστερή πλευρά του υπολογιστή σας (ή στο κουμπί "Έναρξη") και επιλέξτε "Σύνδεση σε."

Θα δείτε μια λίστα όλων των διαθέσιμων συνδέσεων. Επισημάνετε το Μόντεμ BlackBerry και κάντε κλικ στην επιλογή "Σύνδεση".

Τώρα είστε συνδεδεμένοι!