Τι είναι το BlackBerry;

Μπορεί να ακούσετε τους ανθρώπους να αναφέρουν ένα BlackBerry και ξέρετε ότι δεν μιλούν για τα φρούτα. Αλλά για τι μιλάνε; Οι πιθανότητες είναι ότι μιλούν για ένα smartphone BlackBerry.

Ένα BlackBerry είναι ένα smartphone από την καναδική εταιρεία Research In Motion. Τα τηλέφωνα BlackBerry είναι γνωστά για τον εξαιρετικό χειρισμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους και συχνά θεωρούνται ως επιχειρηματικές συσκευές.

Τα handheld BlackBerry ξεκίνησαν πραγματικά ως συσκευές μόνο για δεδομένα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων. Τα πρώτα μοντέλα ήταν αμφίδρομες τηλεειδοποιητές με πλήρη πλήκτρα QWERTY. Χρησιμοποιήθηκαν κυρίως από τους επιχειρηματίες για να στέλνουν μηνύματα πέρα ​​δώθε ασύρματα.

Η RIM σύντομα πρόσθεσε δυνατότητες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις συσκευές BlackBerry, οι οποίες έγιναν όλο και πιο δημοφιλείς μεταξύ των δικηγόρων και άλλων εταιρικών χρηστών. Οι πρώτες συσκευές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlackBerry παρουσίασαν πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY και οθόνες μονόχρωμες, αλλά δεν είχαν ακόμη χαρακτηριστικά τηλεφώνου.

Το BlackBerry 5810, το οποίο ξεκίνησε το 2002, ήταν το πρώτο BlackBerry που πρόσθεσε τη λειτουργικότητα του τηλεφώνου. Μοιάζει με συσκευές τύπου δεδομένων της RIM, διατηρώντας το ίδιο σχήμα καταλήψεων, πληκτρολόγιο QWERTY και μονόχρωμη οθόνη. Απαιτούσε ένα ακουστικό και ένα μικρόφωνο για να πραγματοποιούν φωνητικές κλήσεις, καθώς το ηχείο δεν ήταν ενσωματωμένο.

Η σειρά BlackBerry 6000 , η οποία ξεκίνησε επίσης το 2002, ήταν η πρώτη που διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργικότητα τηλεφώνου, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες δεν χρειάζονται εξωτερικό ακουστικό για να πραγματοποιούν κλήσεις. Η σειρά 7000 πρόσθεσε έγχρωμες οθόνες και είδε το ντεμπούτο του πληκτρολογίου SureType, την τροποποιημένη μορφή QWERTY με δύο γράμματα στα περισσότερα πλήκτρα, τα οποία επέτρεπαν μικρότερα τηλέφωνα.

Τα νεότερα κινητά τηλέφωνα BlackBerry περιλαμβάνουν το εξαιρετικό BlackBerry Bold , το Curve 8900 και το πολύ κακόβουλο BlackBerry Storm , το οποίο είναι το μοναδικό τηλέφωνο BlackBerry που απέχασε φυσικό πληκτρολόγιο υπέρ μιας οθόνης αφής. Τα σημερινά τηλέφωνα BlackBerry απέχουν πολύ από τις πρώτες συσκευές BlackBerry, καθώς διαθέτουν όλα έγχρωμες οθόνες, άφθονο λογισμικό και εξαιρετικές δυνατότητες τηλεφώνου. Αλλά παραμένουν αληθινές ως προς τις ρίζες του BlackBerry ως συσκευή μόνο με e-mail: Τα smartphone BlackBerry προσφέρουν μερικά από τα καλύτερα χειριστήρια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα βρείτε σε ένα smartphone.

Το BlackBerry έσπασε τώρα το δικό του λειτουργικό σύστημα και απελευθερώνει smartphones με το Android OS της Google - τα BlackBerry Priv και το DTEK50 είναι δύο από τις τελευταίες κυκλοφορίες του.