Τι είναι το Nintendo DS;

"Αρχικό στυλ Nintendo DS;" "Nintendo DS Phat"; Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Το "Nintendo DS" είναι ένα γενικό όνομα που ισχύει για όλες τις εκδόσεις του δημοφιλούς παιχνιδιού παιχνιδιών της Nintendo με διπλή οθόνη, όπως το Nintendo DS, το Nintendo DS Lite, το Nintendo DSi ή το Nintendo DSi XL.

Αυτός ο ευρύς ορισμός φαίνεται να προκαλεί σύγχυση στην αρχή, αλλά οι περισσότεροι παίκτες χρησιμοποιούν τα κατάλληλα ονόματα για να κάνουν διάκριση μεταξύ των διαφόρων κατασκευών Nintendo DS. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι συνήθως λένε "έχω ένα Nintendo DS Lite" ή "έχω ένα Nintendo DSi" αντί για το ευρύτερο, "έχω ένα Nintendo DS".

Οι ανεμιστήρες της πρώτης γενιάς Nintendo DS συχνά αναφέρονται στο πιο ογκώδες υλικό ως "DS Phat." Η Nintendo δηλώνει επίσημα ότι είναι το "αρχικό στυλ" της Nintendo DS.

Αυτό το προφίλ περιγράφει τις δυνατότητες του αρχικού στυλ Nintendo DS, ή το "Phat."

Πότε κυκλοφόρησε το Nintendo DS;

Το Nintendo DS έπληξε τα αμερικανικά καταστήματα στις 21 Νοεμβρίου 2004, ακολουθούμενη από την Ιαπωνία στις 2 Δεκεμβρίου 2004. Ήταν η πρώτη κονσόλα της Nintendo που κυκλοφόρησε στην Αμερική πριν από την Ιαπωνία. Είναι ο διάδοχος του Game Boy Advance της Nintendo, ένα άλλο δημοφιλές φορητό σύστημα.

Τι μπορεί να κάνει το Nintendo DS;

Η κύρια λειτουργία του Nintendo DS είναι φυσικά να παίζει παιχνίδια και να ψυχαγωγεί τις μάζες. Ενώ τα περισσότερα συστήματα παιχνιδιών σήμερα προσφέρουν μια πραγματική εμπειρία πολυμέσων, το Nintendo DS προσκολλάται στην άνετη απλότητα της σύνδεσης και παιχνιδιού ενός παιχνιδιού. Τα παιχνίδια Nintendo DS αναφέρονται επίσημα ως "κάρτες παιχνιδιών".

Ένα χαρακτηριστικό που βοήθησε το Nintendo DS να κινηθεί στο λιανικό εμπόριο είναι η συμβατότητά του με το προηγούμενο σύστημα χειρός της Nintendo, το Game Boy Advance (GBA). Η υποδοχή κασέτας Game Boy Advance βρίσκεται στο κάτω μέρος του DS.

Το σύστημα έχει μερικές εκπλήξεις. Για παράδειγμα, κάθε Nintendo DS έρχεται προ-φορτωμένο με το PictoChat, ένα πρόγραμμα με βάση την εικόνα που επιτρέπει σε μια τοπική ομάδα ανθρώπων να εκφραστούν.

Το Nintendo DS μπορεί να έχει πρόσβαση σε ένα σήμα Wi-Fi, το οποίο επιτρέπει την ανταγωνιστική online αναπαραγωγή σε ορισμένους τίτλους. Σε μερικά παιχνίδια απαιτείται μόνο μία κάρτα παιχνιδιού για έως και τέσσερις παίκτες. Το Nintendo DS μπορεί επίσης να κατεβάσει demos παιχνιδιών σε καταστήματα λιανικής πώλησης παιχνιδιών που περιέχουν "DS Download Stations".

Τον Φεβρουάριο του 2006, η Nintendo κυκλοφόρησε ένα πρόγραμμα περιήγησης Opera για το DS.

Από τότε έχει διακοπεί.

Το Nintendo DS λειτουργεί επίσης ως ρολόι και συναγερμός.

Τι είδους παιχνίδια έχει το Nintendo DS;

Η οθόνη αφής του συστήματος και το ενσωματωμένο μικρόφωνο επιτρέπουν στους προγραμματιστές να δοκιμάσουν την κατασκευή μοναδικών παιχνιδιών που δεν μπορούν να αναπαραχθούν πλήρως σε άλλα συστήματα. Το Nintendo DS έχει κερδίσει ιδιαίτερα ευνοϊκή φήμη ως μηχανή φιλική προς την οικογένεια. Παιχνίδια όπως η εποχή Brain Age και το προσομοιωτή κατοικίδιων ζώων, η Nintendogs συνέβαλαν στην προώθηση της τεράστιας επιτυχίας του DS και το έφεραν στα χέρια των παιδιών, των ενηλίκων, των ηλικιωμένων, των έμπειρων gamers και των αρχαρίων.

Τα παιχνίδια παζλ και τα παιχνίδια ρόλων του Nintendo DS είναι ασύγκριτα. Παιχνίδια Platformer όπως το νέο Super Mario Bros. και το Mega Man ZX αποδεικνύουν ότι η πρόκληση που προσφέρουν τα δισδιάστατα παιχνίδια δράσης είναι αιώνια. Λιγότερο συμβατικά παιχνίδια είναι άφθονα, επίσης: μπορείτε να μαστίγιο ένα γεύμα με μαγειρική μαμά . Μπορείτε να παρακολουθήσετε ακόμη και τη γυμναστική σας με το Let's Yoga και Let's Pilates .

Η Nintendo δημιούργησε μια γραμμή παιχνιδιών που ονομάζεται "Touch Generations", μια επιλογή από τίτλους που απευθύνονται σε παίκτες όλων των ηλικιών και επιπέδων δεξιοτήτων. Ορισμένοι τίτλοι Touch Generations περιλαμβάνουν Brain Age, Elite Beat Agents και Hotel Dusk: Room 215.

Πόσο κοστίζει το Nintendo DS;

Μετά την εισαγωγή του πιο συμπαγούς Nintendo DS Lite το 2006, η Nintendo διέκοψε την κατασκευή του αρχικού στυλ Nintendo DS. Οι μεγαλύτεροι έμποροι λιανικής πώλησης όπως το Amazon και το Best Buy δεν τείνουν να μεταφέρουν τις μονάδες νέες (αν και μια απομονωμένη κονσόλα μπορεί να επιπλέει εδώ και εκεί), αλλά είναι εύκολο να τις βρείτε. Όπως και με τα πιο χρησιμοποιημένα ηλεκτρονικά, οι τιμές σε ένα χρησιμοποιημένο αρχικό στυλ Nintendo DS ποικίλλουν ευρέως και καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από τον πωλητή, με σπάνιες εκδόσεις που διοικούν έως και $ 200 USD από τους συλλέκτες.

Πόσο κοστίζει ένα παιχνίδι Nintendo DS;

Τα περισσότερα παιχνίδια Nintendo DS κοστίζουν μεταξύ $ 29.00 - $ 35.00 USD. Οι έμποροι λιανικής πώλησης, όπως η Wal-Mart και η Amazon, συχνά πωλούν παιχνίδια DS και αλυσίδες όπως το GameStop και το Blockbuster πωλούν τίτλους που χρησιμοποιούνται σε μειωμένες τιμές.

Η Nintendo DS έχει οποιοδήποτε ανταγωνισμό;

Το Nintendo DS έχει δύο άμεσους ανταγωνιστές: το Playstation Portable της Sony (PSP) και το Apple iPhone / iPod Touch. Κάθε σύστημα έχει τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του. Ποιο είναι κατάλληλο για εσάς; Διαβάστε 5 λόγους για να αγοράσετε ένα Nintendo DS Lite (Δεν είναι PSP ή iPhone / iPod Touch) .