Πώς να χρησιμοποιήσετε τον έλεγχο πίτας στο Android σας

Αποκτήστε ένα μενού διαφάνειας με πρόσβαση σε όλες τις αγαπημένες σας εφαρμογές και ρυθμίσεις συσκευής

Το Control Pie είναι μια δωρεάν εφαρμογή Android που σας επιτρέπει να ρυθμίζετε κρυφά μενού από τις γωνίες και / ή τις πλευρές της συσκευής σας, ώστε να μπορείτε να τα γεμίζετε με ό, τι θέλετε, δίνοντάς σας άμεση πρόσβαση σε αυτές όποτε θέλετε.

Για παράδειγμα, αν ανοίγετε πάντα το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, την εφαρμογή αλληλογραφίας σας και μερικούς από τους ίδιους ιστότοπους και επιθυμείτε να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi όταν βγείτε από το σπίτι, απλώς προσθέστε ένα κουμπί για κάθε ένα και στη συνέχεια σύρετε το δάχτυλό σας τραβήξτε έξω το μενού και επιλέξτε γρήγορα ό, τι χρειάζεστε.

Πώς να πάρετε την εφαρμογή Ελέγχου πίτας

Το Control Pie είναι μια δωρεάν εφαρμογή διαθέσιμη από το Google Play Store, οπότε δεν χρειάζεται να ριζώνετε τη συσκευή σας ή να ανησυχείτε για τη ρύθμιση του Xposed Framework μόνο για να έχετε τα δροσερά μενού.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν για το μεγαλύτερο μέρος και πιθανώς δεν χρειάζεται να αναβαθμιστεί για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά υπάρχουν κάποιες επιλογές που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν δεν πληρώσετε για την έκδοση premium. Περισσότερα για αυτό παρακάτω.

Λήψη Ελέγχου πίτας

Τι μπορείτε να κάνετε με τον έλεγχο πίτας

Έχετε πλήρη έλεγχο για το πώς θέλετε να εμφανίζονται τα μενού σας. Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το Control Pie:

Όλα τα παραπάνω είναι προσβάσιμα από το μενού pullout και η εφαρμογή Control Pie είναι αυτό που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε όλα αυτά ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ακριβώς τι θα πρέπει να περιέχει το μενού πίτας σας, τι χρώματα πρέπει να είναι, πόσο μεγάλα θα εμφανίζονται τα εικονίδια, πόσα από την οθόνη πρέπει να πάρει το μενού, ποια εικονίδια θα χρησιμοποιηθούν για τις εφαρμογές στο μενού (μπορείτε να εγκαταστήσετε σύνολα εικονιδίων), πόσες στήλες πρέπει να έχουν οι φάκελοι κ.λπ.

Το Control Pie δεν περιορίζεται σε ένα μόνο μενού. Όχι μόνο το μενού πλευρά / κάτω είναι διαφορετικό από το μενού που εξάγεται από τις γωνίες της οθόνης, κάθε εκτοξευτή έχει πολλαπλά επίπεδα που αποτελούν το μενού που μοιάζει με πίτα και κάθε επιλογή σε κάθε επίπεδο μπορεί να κρατήσει μια επιλογή μακράς πιέσεως ότι κάθε κομμάτι της πίτας μπορεί να έχει δύο λειτουργίες.

Πίνακας Ελέγχου Premium

Η πριμοδότηση της Pie Control σας δίνει μερικά ακόμα χαρακτηριστικά, αν τα χρειάζεστε, αλλά η δωρεάν έκδοση είναι ακόμα εξαιρετικά χρήσιμη όπως είναι.

Εδώ μπορείτε να κάνετε την αγορά του Control Control Premium:

Θα πρέπει να δοκιμάσετε την δωρεάν έκδοση σε πλήρη χωρητικότητα για να δείτε πραγματικά αν θέλετε να αγοράσετε τα άλλα χαρακτηριστικά. Ακολουθεί το τι μπορεί να κάνει η δωρεάν έκδοση σε σχέση με τις μοναδικές δυνατότητες:

Για να αποκτήσετε την έκδοση premium, απλά επιλέξτε μία από τις επιλογές premium στην εφαρμογή και, στη συνέχεια, πατήστε ΑΓΟΡΑ όταν σας ζητηθεί. Κοστίζει περίπου $ 4 USD.

Λήψη Ελέγχου πίτας

Ακολουθούν μερικά screenshots της Pie Control, μαζί με οδηγίες σχετικά με τη χρήση της εφαρμογής:

Κύριο μενού ελέγχου πίτας

Κύριο μενού ελέγχου πίτας.

Το κουμπί μενού στην κάτω δεξιά πλευρά του Control Piece σάς επιτρέπει να αλλάζετε τις επιλογές για το μενού Side και το μενού Corner . Πατήστε ένα για να ανοίξετε αυτά τα στοιχεία ελέγχου, τα οποία περιγράφονται παρακάτω.

Αυτό είναι επίσης το σημείο όπου βρίσκετε το μενού Πόροι χρηστών για το χειρισμό φακέλων, διευθύνσεων URL και καταχωρήσεων σημειωματάριου.

Το Backup & Restore σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας για όλα τα σχετικά με το μενού σας, συμπεριλαμβανομένων τυχόν κουμπιών, προσαρμοσμένων παραμέτρων μεγέθους, διευθύνσεων URL κ.λπ.

Προσαρμογή των επιλογών περιοχής στον έλεγχο πίτας

Επιλογές περιοχής ελέγχου πίτας.

Μετά την επιλογή της πλευράς ή της γωνίας από το κύριο μενού, στην καρτέλα AREA μπορείτε να ρυθμίσετε τον τρόπο πρόσβασης στο μενού.

Όπως μπορείτε να δείτε, το μενού Side είναι αρκετά ψηλό (το Ύψος έχει οριστεί σε max), πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσα να σπρώξω από σχεδόν οπουδήποτε στην πλευρά για να καλέσω το μενού.

Ωστόσο, έχω θέσει δική μου για να μην είναι πάρα πολύ παχύ (το πλάτος είναι μικρό), έτσι δεν θα είναι τόσο εύκολο να ενεργοποιήσετε κατά λάθος το μενού, αλλά και να δυσκολέψει να ανοίξετε το μενού όταν θέλω.

Η θέση αυτού του μενού έχει οριστεί στη μέση, πράγμα που σημαίνει ότι επειδή αυτό είναι για το μενού Side, τοποθετείται ακριβώς στο κέντρο της πλευράς της οθόνης και μπορεί να ανοίξει όταν ολισθαίνει σε ένα δάχτυλο από οπουδήποτε στην περιοχή.

Μπορείτε να αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις ώστε να είναι ό, τι θέλετε και εάν μετακινηθείτε λίγο πιο κάτω, μπορείτε να δείτε ότι το αριστερό, το δεξιό και το κάτω μέρος του μενού μπορούν να είναι μοναδικά μεγέθη και να τοποθετούνται διαφορετικά στην οθόνη.

Οποιεσδήποτε αλλαγές πραγματοποιείτε προβάλλονται για εσάς με κόκκινο χρώμα όπως βλέπετε εδώ.

Το οριζόντιο μενού είναι το ίδιο, αλλά υποδεικνύει τον τρόπο εμφάνισης του μενού όταν η συσκευή βρίσκεται σε οριζόντια λειτουργία.

Προσθήκη κουμπιών σε επίπεδα στο έλεγχο πίτας

Πλήκτρα επιπέδου 1 στον έλεγχο πίτας.

Μπορείτε να δείτε στο στιγμιότυπο οθόνης στην κορυφή της σελίδας ότι το Control Pie διαχωρίζει τα κουμπιά σε διαφορετικά επίπεδα - αυτά ονομάζονται Επίπεδα .

Τα επίπεδα χωρίζονται σε κουμπιά που όταν πατηθεί, θα ανοίξει ό, τι είναι το κουμπί που έχει ρυθμιστεί, το οποίο εξηγούμε παρακάτω.

Εντούτοις, σε κάθε κουμπί υπάρχει επίσης ένα δευτερεύον κουμπί που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο αν πατήσετε πατημένο το κύριο κουμπί.

Το LEVEL1 βρίσκεται πιο κοντά στο κέντρο του μενού. Δηλαδή, πιο κοντά στην πλευρά, στο κάτω μέρος ή στη γωνία της οθόνης (ανάλογα με το μενού που χρησιμοποιείτε). Τα κουμπιά που προστίθενται εδώ βρίσκονται στο πιο εσωτερικό μέρος του κύκλου.

Τα επίπεδα LEVEL2 και LEVEL 3 βρίσκονται στη συνέχεια πιο μακριά από το κέντρο του μενού και φτάνουν περισσότερο στο κέντρο της οθόνης. Το LEVEL3 δεν υποστηρίζεται στην ελεύθερη έκδοση του Control Pie.

Για να αλλάξετε πραγματικά τα κουμπιά ελέγχου πίτας, απλά πατήστε την επάνω επιλογή σε κάθε περιοχή "BUTTON". Μόλις το κάνετε αυτό, μπορείτε να επιλέξετε από οποιοδήποτε από τα παρακάτω, το καθένα από τα οποία έχει το δικό του σύνολο επιλογών:

Η κάτω επιλογή που βλέπετε εδώ ("," "Σε NYC" και "Bluetooth" σε αυτή την περίπτωση) είναι η επιλογή μακράς επιλογής που είναι προσβάσιμη μόνο στο μενού όταν πατάτε και κρατάτε πατημένο την κύρια λειτουργία (" "" Χάρτες "ή" Wi-Fi "στο παράδειγμά μας).

Οι επιλογές μακράς επιλογής είναι ταυτόσημες με τις επιλογές ενός μόνο, με τη μόνη διαφορά να είναι ο τρόπος με τον οποίο έχουν πρόσβαση στο μενού σας.

Πόροι χρηστών στον έλεγχο πίτας

Φάκελοι ελέγχου πλακών.

Οι πόροι χρηστών είναι μια επιλογή στο κύριο μενού του Control Pie που σας μεταφέρει στην περιοχή όπου μπορείτε να επεξεργαστείτε τον προεπιλεγμένο φάκελο, να προσθέσετε περισσότερους φακέλους (εάν πληρώσατε για premium), να αλλάξετε ή να προσθέσετε διευθύνσεις URL και να κάνετε σημειώσεις που μπορείτε να δείτε από στο μενού σας.

Ο φάκελος είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να προσθέσετε δράσεις που σχετίζονται, αλλά μπορεί πραγματικά να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε, σαν να επεκτείνετε το μενού χωρίς να πληρώνετε για πρόσβαση σε επιπλέον επίπεδα.

Μπορείτε να μετονομάσετε τον προεπιλεγμένο φάκελο και να προσθέσετε όλα τα πράγματα εκεί, όπως συντομεύσεις εφαρμογής, διευθύνσεις URL και οτιδήποτε άλλο υποστηρίζεται από το Control Pie.

Το μενού WEBS είναι όπου προσθέτετε τις διευθύνσεις URL που θέλετε να βάλετε στο μενού σας. Μόλις κάνετε κάποια, απλά επιλέξτε μία από τις επιλογές συντομεύσεων Web όταν προσθέτετε ένα νέο κουμπί.

Το NOTEPAD μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καταγράψει τις γρήγορες σημειώσεις ή τις υπενθυμίσεις έτσι ώστε, όπως και όλα τα άλλα σε αυτήν την εφαρμογή, μπορείτε να τα αποκτήσετε ξανά γρήγορα, αν προσθέσετε το Notepad ως κουμπί (από την ενότητα "Εργαλεία").

Περισσότερες επιλογές ελέγχου πίτας

Περισσότερες επιλογές ελέγχου πίτας.

Μέσα στα μενού Side and Corner υπάρχει μια καρτέλα που ονομάζεται OPTIONS και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε κάποιες άλλες ρυθμίσεις.

Είναι εδώ που μπορείτε να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε το ρολόι ή / και τη γραμμή μπαταρίας, καθώς και να επιλέξετε πόσο μεγάλο είναι το μενού πίτας και τα εικονίδια.

Χρησιμοποιήστε τις επιλογές χρωμάτων στο κάτω μέρος αυτής της οθόνης για να επιλέξετε ένα χρώμα φόντου για ολόκληρο το μενού ( Χρώμα πίτας ) και τμήμα μπαταρίας ( Χρώμα γραμμής μπαταρίας ).

Δίπλα σε αυτό το μενού υπάρχει ένα άλλο που ονομάζεται ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, όπου μπορείτε να διαλέξετε διαφορετικό τρόπο που επιλέγονται τα κουμπιά, όπως να χρειαστεί μια βρύση αντί για μια μόνο ενέργεια slide-to-select.

Ορισμένα άλλα πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε σε αυτό το μενού είναι ο χρόνος καθυστέρησης επιλογής μεγάλης διάρκειας, μια εναλλαγή για να μεταβείτε σε ρολόι 24 ωρών και μια επιλογή απενεργοποίησης του φόντου της γραμμής μπαταρίας.