Διαφορές μεταξύ του σχεδιασμού για εκτύπωση και Web

Ο σχεδιασμός για μέσα εκτύπωσης σε σχέση με το σχεδιασμό για τον ιστό μπορεί να είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία. Για να κατανοήσουμε καλύτερα αυτές τις διαφορές, οι δύο μπορούν να συγκριθούν σε βασικούς τομείς θεμάτων: τύπους μέσων, κοινό, διάταξη, χρώμα, τεχνολογία και σταδιοδρομία. Θυμηθείτε, εξετάζουμε την πλευρά του γραφικού σχεδιασμού του σχεδιασμού ιστοσελίδων, όχι την τεχνική πλευρά.

Τύποι μέσων

Πριν εξετάσετε τις πραγματικές διαφορές στο σχεδιασμό, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι είδους εργασία μπορείτε να βρείτε στον εαυτό σας σε κάθε τομέα.

Ως σχεδιαστής εκτύπωσης, μπορείτε να εργαστείτε για:

Ως σχεδιαστής ιστού, μπορείτε να εργαστείτε για:

Φυσικά, ο κατάλογος μπορεί να συνεχιστεί και για τους δύο, αλλά η βασική διαφορά είναι ότι όταν σχεδιάζετε για εκτύπωση θα καταλήξετε με ένα τελικό προϊόν που κάποιος μπορεί να κρατήσει στο χέρι τους και όταν σχεδιάζετε για το διαδίκτυο θα εργαστείτε γενικά σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο κομμάτι που εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή.

Ακροατήριο

Όταν ξεκινάτε ένα έργο, είναι σημαντικό να σκεφτείτε την εμπειρία του κοινού σας, η οποία διαφέρει πολύ μεταξύ της εκτύπωσης και του web design. Στο πιο βασικό επίπεδο, ο ιστός είναι διαδραστικός και τα κομμάτια εκτύπωσης συνήθως δεν είναι.

Σε έντυπη μορφή , προσπαθείτε να φέρετε το ακροατήριό σας να παραμείνει σε μια σελίδα αρκετά μακριά για να αποκτήσει ένα μήνυμα μάρκετινγκ. Συχνά αντιμετωπίζετε μια περιορισμένη περιοχή στην οποία μπορείτε να το επιτύχετε, όπως μια διαφήμιση περιοδικών μιας σελίδας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, προσπαθείτε να προσελκύσετε την προσοχή σας και να τους βουτήξετε βαθύτερα στο προϊόν σας, όπως με ένα εξώφυλλο βιβλίου ή την πρώτη σελίδα ενός φυλλαδίου. Ένα από τα πλεονεκτήματα του σχεδίου εκτύπωσης είναι ότι έχετε να αντιμετωπίζετε ένα φυσικό προϊόν, έτσι ώστε οι φυσικές ιδιότητες, όπως η υφή και το σχήμα, να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους σχεδιαστικούς στόχους σας. Για παράδειγμα, οι εταιρείες χαρτιού θα βγάλουν διαφημίσεις περιοδικών τυπωμένες στο δικό τους χαρτί, επιτρέποντας στο κοινό να αισθανθεί το βάρος και την υφή του προϊόντος τους.

Στο διαδίκτυο , προσπαθείτε γενικά να κρατάτε το ακροατήριό σας σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο αριθμός των σελίδων με τους οποίους μπορείτε να εργαστείτε μπορεί να είναι απεριόριστος, ώστε να «πειράζετε» το κοινό με αποσπάσματα περιεχομένου για να τους προσελκύσει να κάνουν πιο κλικ στον ιστότοπό σας. Η σαφής πλοήγηση (τα κουμπιά που κάνουν κλικ στους χρήστες για να φτάσουν στις ενότητες του ιστότοπού σας), η κινούμενη εικόνα, ο ήχος και η διαδραστικότητα παίζουν όλα.

Διάταξη

Τόσο η εκτύπωση όσο και η σχεδίαση ιστοσελίδων απαιτούν σαφή και αποτελεσματική διάταξη. Και στους δύο, ο γενικός στόχος είναι ο ίδιος ... χρησιμοποιήστε στοιχεία σχεδίασης (σχήματα, γραμμές, χρώματα, τύπος κ.λπ.) για να παρουσιάσετε περιεχόμενο στο ακροατήριό σας.

Οι διαφορές ξεκινούν από τον διαθέσιμο χώρο για να δημιουργήσετε το σχέδιό σας:

Σχεδιασμός εκτύπωσης:

Web Design:

Μια άλλη σημαντική διαφορά είναι πώς επιτυγχάνετε πραγματικά τη διάταξή σας. Ως σχεδιαστής εκτύπωσης , γνωρίζετε ότι το τελικό κομμάτι θα παραδοθεί όπως στον εκτυπωτή, αν και πρέπει να κάνετε την τελική εργασία εκτύπωσης να εμφανίζεται όπως προβλέπεται. Ως σχεδιαστής ιστοσελίδων , πρέπει να έχετε κατά νου ότι θα παραδώσετε το σχέδιό σας σε έναν προγραμματιστή (αν δεν το κάνετε μόνοι σας) ο οποίος θα το προετοιμάσει για τον ιστό.

Χρώμα

Η ενασχόληση με το χρώμα μπορεί να είναι πολύ δύσκολη τόσο στην εκτύπωση όσο και στο σχεδιασμό ιστού. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε κάθε ένα από τα έγχρωμα μοντέλα και χώρους, όπως τα RGB , CMYK και HSV. Παρακάτω είναι μερικές από τις επιλογές, τα θέματα και τις ανησυχίες όταν ασχολείστε με το χρώμα στο έντυπο έναντι του web design.

Σχεδιασμός εκτύπωσης:

Web Design:

Τεχνολογία

Η διατήρηση της τελευταίας τεχνολογίας είναι απαραίτητη τόσο για την εκτύπωση όσο και για το σχεδιασμό ιστοσελίδων. Και για τα δύο, είναι σημαντικό να εργαστείτε σε προγράμματα γραφικών όπως το Adobe Photoshop , το Illustrator και το InDesign. Για τους σχεδιαστές της εκτύπωσης , η γνώση των τελευταίων εξελίξεων στη διαδικασία εκτύπωσης θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα στην εργασία σας. Για τους σχεδιαστές ιστοσελίδων , γνωρίζοντας τι μπορεί και δεν μπορεί να κάνει ο προγραμματιστής σας (αν όχι εσύ!), Θα σας βοηθήσει να παρέχετε τα πιο αποτελεσματικά σχέδια.

Καριέρα

Μια σταδιοδρομία στον σχεδιασμό γραφικών μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Παρακάτω παρατίθενται μόνο μερικά παραδείγματα συγκεκριμένων θέσεων εργασίας στον τομέα της εκτύπωσης και του σχεδιασμού ιστοσελίδων.

Τυπώνω:

Ιστός:

Ποια να επιλέξετε

Στην ιδανική περίπτωση, η επιλογή του σχεδιασμού που θα ακολουθήσει θα βασιστεί στην εμπειρία. Ακόμα κι αν δημιουργείτε τα προσωπικά σας έργα, δοκιμάστε να δημιουργήσετε κάποια κομμάτια εκτύπωσης (όπως την δική σας επαγγελματική κάρτα) και ιστοσελίδες (δημιουργήστε ένα mockup του online χαρτοφυλακίου σας). Δείτε τι σας αρέσει και μάθετε περισσότερα γι 'αυτό! Σκεφτείτε τις διαφορές σε αυτό το άρθρο και αυτό στο οποίο θα θέλατε να εστιάσετε.

Η εκμάθηση της εκτύπωσης και του σχεδιασμού ιστοσελίδων θα σας κάνει ακόμα πιο εμπορεύσιμες. Στη σημερινή αγορά εργασίας, οι λίστες συχνά ζητούν να επικεντρωθεί σε ένα, αλλά και η γνώση και των δύο. Ως ελεύθερος επαγγελματίας, είναι σε θέση να προσφέρει στον πελάτη ένα πλήρες πακέτο μάρκετινγκ, με υλικά εκτύπωσης και έναν ιστότοπο που να ταιριάζει, θα βοηθήσει μόνο στην ανάπτυξη μιας επιχείρησης και στην οικοδόμηση ενός εντυπωσιακού χαρτοφυλακίου .