Τι είναι τα ακουστικά VoIP και γιατί τα χρειαζόμαστε

Τι είναι τα ακουστικά VoIP και γιατί τα χρειαζόμαστε

Ένα ακουστικό VoIP είναι ένα κομμάτι υλικού ήχου που φοριέται γύρω από το κεφάλι (εξ ου και το όνομά του) για να προσφέρει ακοή στα αυτιά και να καταγράψει φωνή από το στόμα, βελτιστοποιημένη για επικοινωνία φωνής μέσω IP . Με απλά λόγια, είναι ένα ζευγάρι ακουστικών και ένα μικρόφωνο χτισμένο μαζί σε ένα κομμάτι. Σας επιτρέπει να επικοινωνείτε μέσω VoIP.

Γιατί να χρησιμοποιείτε ακουστικά VoIP;

Για να χρησιμοποιήσετε το VoIP σε άλλο υλικό εκτός από τα τηλέφωνα (τηλέφωνα VoIP , παραδοσιακά τηλέφωνα ή κινητά τηλέφωνα), πρέπει να έχετε συσκευές εισόδου και εξόδου για φωνή. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τα ηχεία και το μικρόφωνο του συστήματός σας, αλλά αυτό θα έκανε τη συνομιλία σας δημόσια. Τα ακουστικά VoIP σάς επιτρέπουν να επικοινωνείτε διακριτικά. Επιπλέον, θα υποστείτε προβλήματα ποιότητας δεδομένου ότι αυτό που έρχεται ενσωματωμένο στον υπολογιστή σας δεν είναι το καλύτερο στοιχείο φωνής που μπορείτε να έχετε.

Η διακριτική ευχέρεια υπάρχει και με τα κανονικά τηλέφωνα, αλλά με το ακουστικό, τα χέρια σας μπορούν να είναι ελεύθερα, σε αντίθεση με το τηλέφωνο, και δεν θα χρειαστεί να συνδέσετε το τηλέφωνο ανάμεσα στα αυτιά και τους ώμους σας εάν χρειαστείτε τα χέρια σας για κάτι άλλο. Εκτός αυτού, η χρήση ακουστικών για ολόκληρη την ημέρα, όπως συμβαίνει με τους χειριστές τηλεφωνικών κέντρων, τους πράκτορες εξυπηρέτησης πελατών ή τους ρεσεψιονίστ, για παράδειγμα, είναι λογικά ανεκτή. Αυτό δεν συμβαίνει με τα τηλέφωνα.

Τα ασύρματα ακουστικά, τα οποία γίνονται πλέον ο κανόνας, σας επιτρέπουν να κινηθείτε κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, ώστε να μπορείτε να αφήσετε το γραφείο σας, ακόμα και το δωμάτιο ή το γραφείο, ενώ μιλάτε.

Τύποι ακουστικών

Τα ακουστικά δεν είναι κατασκευασμένα για την εμφάνιση, και για το γούστο μου, αλλοιώνει το ανθρώπινο τοπίο. Έτσι πέρα ​​από τα βλέμματα, υπάρχουν ορισμένες εκτιμήσεις που διέπουν την ονοματολογία των ακουστικών. Αυτοί είναι:

Ένα αυτί ή δύο αυτιά . Τα μονοφωνικά ακουστικά δίνουν έξοδο φωνής μόνο σε ένα αυτί και επομένως μόνο στη μία πλευρά του ακουστικού. Με αυτό το είδος ακουστικών, δεν λαμβάνετε στερεοφωνικό ήχο. Το άλλο «ελεύθερο» αυτί αφήνεται για κάθε θόρυβο που προέρχεται από το περιβάλλον. Αυτός ο τύπος ακουστικών είναι κατάλληλος για άτομα που πρέπει να είναι όλα τα αυτιά τόσο στους ανθρώπους γύρω τους όσο και στους ανθρώπους που βρίσκονται στη γραμμή. Είναι επίσης ωραίο για όσους θέλουν μόνο να ακούγονται σαν χειριστές και να μην μοιάζουν με αυτούς.

Τα Binaural ακουστικά παρέχουν έξοδο φωνής τόσο στο δεξί όσο και στο αριστερό αυτί. Χρησιμοποιήστε αυτό εάν θέλετε πλήρη ποιότητα φωνής και αν δεν θέλετε να διαταραχθεί από τον περιβάλλοντα θόρυβο.

Στυλ . Από προεπιλογή και από την προέλευση, τα ακουστικά είναι κεφαλές που φοριούνται γύρω από το κεφάλι. Αλλά έχετε εκείνους με μόνο αυτιά, που δεν έχουν τίποτα από κεφαλόδεσμο. Έχετε επίσης εκείνες που είναι ευέλικτες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο.

Τύπος σύνδεσης . Αυτό καθορίζει τον τρόπο σύνδεσης του ακουστικού σας με τον υπολογιστή σας. Έχετε τους εξής τύπους: