Πώς να ερμηνεύσετε τα αποτελέσματα της δοκιμής ταχύτητας σύνδεσης

Τα αποτελέσματα των δοκιμών ταχύτητας παρουσιάζονται με όρους ορισμένων παραμέτρων που δίνουν ένδειξη διαφόρων μετρήσεων. Όχι όλες οι δοκιμές ταχύτητας σας δίνουν τις ίδιες παραμέτρους στα αποτελέσματα, αλλά όλα αυτά δίνουν τις ταχύτητες λήψης και φόρτωσης. Άλλοι παράγοντες είναι οι QoS, RTT και η μέγιστη παύση, μεταξύ άλλων. Ας δούμε τι είναι αυτό.

Οι ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης

Μετρώντας σε kbps (kilobits ανά δευτερόλεπτο) ή mbps (megabits ανά δευτερόλεπτο), αυτές οι τιμές αντιπροσωπεύουν το ρυθμό λήψης δεδομένων / φωνής στον υπολογιστή σας ή σε οποιοδήποτε άλλο υλικό VoIP - όπως όταν ακούτε κατά τη διάρκεια μιας κλήσης στο Internet - και μεταφορτώνεστε από αυτό στο Διαδίκτυο - όπως όταν μιλάτε κατά τη διάρκεια της κλήσης. Για μια καλής ποιότητας φωνητική κλήση, η ταχύτητα λήψης των 100 kbps και η ταχύτητα αποστολής των 80 kbps είναι σε μεγάλο βαθμό επαρκείς. Σημειώστε ότι μπορείτε να έχετε μια ιδέα της ταχύτητας αποστολής και λήψης σας όλη την ώρα εγκαθιστώντας ένα μετρητή δικτύου στον υπολογιστή σας.

QoS (ποιότητα υπηρεσίας)

Το QoS είναι ένα μεγάλο θέμα από μόνο του, αλλά στο πλαίσιο των δοκιμών ταχύτητας εύρους ζώνης, το QoS αντιπροσωπεύει την αναλογία της χειρότερης ανάγνωσης προς την καλύτερη. Είναι στην πραγματικότητα ένα μέτρο του επιπέδου της συνέπειας στην ταχύτητα λήψης. Στις δοκιμές ταχύτητας, αντιπροσωπεύεται ως ποσοστό. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο καλύτερο είναι στην ποιότητα. Για καλό VoIP, το QoS θα πρέπει να είναι 80% ή περισσότερο. Καλύτερα στην ποιότητα. Για καλό VoIP, το QoS θα πρέπει να είναι 80% ή περισσότερο.

RTT (ώρα γύρου ταξιδιού)

Το RTT είναι ο χρόνος που απαιτείται για το μηχάνημα ή τη συσκευή σας να στείλει ένα μικρό πακέτο κατά τη διάρκεια της δοκιμής και να το παραλάβει αφού έχει πραγματοποιήσει ένα γύρο ταξίδι στην δοκιμασμένη διαδρομή δικτύου. Μετράται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου (ms). Όσο μικρότερο είναι, τόσο καλύτερη είναι η σύνδεση. Για VoIP, είναι εντάξει να έχετε RTT λιγότερο από 250 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Αυτό σημαίνει ότι το πακέτο δεδομένων χρειάστηκε λιγότερο από ένα τέταρτο του δευτερολέπτου για να μεταβεί από τη συσκευή σας στον κεντρικό υπολογιστή και πίσω. Ορισμένα δρομολόγια που χρειάζονται περισσότερο χρόνο από ότι είναι πιθανό να έχουν οι κλήσεις σας να καθίστανται αργές και καθυστερημένες, καθυστερημένες και καθυστερημένες και ακόμη και να πέσουν, καθώς τα πραγματικά πακέτα που μεταφέρουν δεδομένα θα καθυστερήσουν, με αποτέλεσμα την πτώση της ποιότητας κλήσεων.

Μέγιστη παύση

Αυτή είναι η μακρύτερη παύση που έχει καταγράψει η δοκιμή σας μεταξύ πακέτων δεδομένων. Για ένα καλό εύρος ζώνης, αυτό θα πρέπει να είναι ένας πολύ μικρός αριθμός, αλλιώς, θα έδειχνε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν προβλήματα συνοχής στη σύνδεσή σας. Οποιαδήποτε μέγιστη παύση κάτω από 100 είναι καλή για VoIP.pause κάτω από 100 είναι καλό για VoIP.pause κάτω από 100 είναι καλό για VoIP.pause κάτω από 100 είναι καλό για VoIP.pause.pause κάτω από 100 είναι καλό για VoIP.pause κάτω από 100 είναι καλό για VoIP.

Αυτές οι αξίες πρέπει να σας δώσουν μια αρκετά καθαρή ιδέα για το πόσο καλή ή κακή είναι η σύνδεσή σας.