Δοκιμές ταχύτητας σύνδεσης

Μετρήστε το εύρος ζώνης σας

Το εύρος ζώνης είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα της φωνής. Είναι σημαντικό να έχετε μια ιδέα για το πόσο εύρος ζώνης έχετε, τόσο για μεταφόρτωση όσο και για λήψη, για να μπορείτε να αξιολογήσετε σωστά την ικανότητά σας να επωφεληθείτε από το VoIP. Για αυτό, υπάρχουν δοκιμές ταχύτητας, γνωστές και ως μετρητές εύρους ζώνης, σε απευθείας σύνδεση. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε:

Πώς λειτουργούν οι δοκιμές ταχύτητας;

Με απλά λόγια, ένα ή περισσότερα δείγματα αρχείων λήφθηκαν από ένα συγκεκριμένο διακομιστή στο μηχάνημά σας μέσω της σύνδεσης στο Internet. Στη συνέχεια, το αρχείο ή τα αρχεία μεταφορτώνονται ξανά στο διακομιστή. Αυτή η δραστηριότητα παρέχει έπειτα ένα περιβάλλον μέτρησης ταχύτητας και άλλων παραμέτρων.

Πριν ξεκινήσετε τις περισσότερες δοκιμές ταχύτητας, πρέπει να επιλέξετε έναν διακομιστή, με τον οποίο η δραστηριότητα στο Internet θα ληφθεί για μέτρηση. Ορισμένες δοκιμές δεν σας δίνουν τη δυνατότητα να το κάνετε και ορίστε έναν διακομιστή αυθαίρετα.

Πόσο ακριβείς είναι οι δοκιμές ταχύτητας;

Οι περισσότερες δοκιμές ταχύτητας σε απευθείας σύνδεση δεν είναι πολύ ακριβείς επειδή δεν είναι αρκετά εξελιγμένες. Μπορούν να σας δώσουν μόνο μια γενική ιδέα για τις ταχύτητες και άλλες αξίες. Υπάρχουν μερικές online δοκιμές που είναι αρκετά επαγγελματικά σχεδιασμένες και δίνουν αρκετά ακριβή αποτελέσματα. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα. Ωστόσο, η ακρίβεια μιας δοκιμής ταχύτητας εξαρτάται από ορισμένους παράγοντες .

Πώς να πάρει αξιόπιστα αποτελέσματα από δοκιμές ταχύτητας online;

Δεδομένου ότι υπάρχουν ορισμένες παράμετροι που επηρεάζουν την ακρίβεια των online δοκιμών ταχύτητας, εδώ είναι ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να λάβετε αποτελέσματα των δοκιμών ταχύτητας που μπορείτε κάπως να βασιστείτε:

Οι άλλες παράμετροι που επηρεάζουν την ακρίβεια της δοκιμής δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχό σας.

Τι χρειάζεται για να εκτελέσετε μια δοκιμή ταχύτητας;

Είναι πολύ απλό να κάνετε μια δοκιμή ταχύτητας. Μερικοί άνθρωποι το κάνουν χωρίς ποτέ να καταλάβουν τι χρειάζεται, ενώ άλλοι απλά δεν μπορούν να το κάνουν. Εδώ είναι αυτό που πρέπει να κάνετε μια δοκιμή ταχύτητας:

Πώς να ερμηνεύσει τα αποτελέσματα των δοκιμών ταχύτητας;

Πολλοί πιστεύουν ότι το μόνο σημαντικό πράγμα για το εύρος ζώνης μιας σύνδεσης είναι οι ταχύτητες λήψης και φόρτωσης. Παρόλο που αυτές είναι πρωταρχική ένδειξη της ποιότητας που μπορείτε να περιμένετε, υπάρχουν και άλλες παράμετροι που είναι σημαντικές, και αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη. Βλέπουμε αυτές τις παραμέτρους και τις ελάχιστες τιμές τους σε αυτό το άρθρο .

Ποιες δοκιμές ταχύτητας πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

Όχι όλες οι δοκιμές ταχύτητας στο διαδίκτυο είναι καλές. Από τους λίγους καλούς, μερικοί ξεχωρίζουν, με εξελιγμένους αλγόριθμους που αποδίδουν ακριβέστερα αποτελέσματα, ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και ωραίες οπτικές διεπαφές. Εδώ είναι ο κατάλογός μου για τις κορυφαίες δοκιμές ταχύτητας online σύνδεσης.