Οι τύποι και το εύρος των τηλεφώνων DECT

Τα ασύρματα τηλέφωνα εξηγούνται

Το DECT σημαίνει Ψηφιακή ενισχυμένη ασύρματη τεχνολογία. Με απλά λόγια, ένα τηλέφωνο DECT είναι ένα ασύρματο τηλέφωνο που λειτουργεί με τη σταθερή τηλεφωνική σας γραμμή. Είναι ο τύπος του τηλεφωνικού συνόλου που σας επιτρέπει να περιπλανηθείτε στο σπίτι ή στο γραφείο ενώ μιλάτε. Ενώ ένα τηλέφωνο DECT είναι τεχνικά ένα κινητό τηλέφωνο, δεν χρησιμοποιούμε αυτόν τον όρο γι 'αυτό, καθώς η φύση ενός κινητού τηλεφώνου και ενός τηλεφώνου DECT είναι ουσιαστικά αρκετά διαφορετικές.

Ένα τηλέφωνο DECT διαθέτει βάση και ένα ή περισσότερα φορητά ακουστικά. Το βασικό τηλέφωνο είναι σαν οποιοδήποτε τηλεφωνικό σετ, με μια τηλεφωνική γραμμή PSTN συνδεδεμένη σε αυτό. Ακτινοβολεί σήματα προς τα άλλα τηλέφωνα, συνδέοντας τα ασύρματα με το σταθερό τηλέφωνο PSTN. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια κλήση ή να πραγματοποιήσετε μια κλήση τόσο με το βασικό τηλέφωνο είτε με τις συσκευές χειρός. Στα περισσότερα νέα τηλέφωνα DECT, τόσο το βασικό τηλέφωνο όσο και τα φορητά ακουστικά είναι ασύρματα, πράγμα που σημαίνει ότι και οι δύο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μιλήσουν ενώ περπατούν.

Γιατί να χρησιμοποιείτε τηλέφωνα DECT;

Ο κύριος λόγος για τον οποίο θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα τηλέφωνο DECT είναι να αφήσετε ελεύθερο να στερεωθεί στο τραπέζι του γραφείου ή στο τραπέζι του τηλεφώνου. Επίσης, έχετε διαφορετικά σημεία στο σπίτι ή στο γραφείο όπου μπορείτε να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις. Μια κλήση μπορεί να μεταφερθεί από το ένα φορητό ακουστικό ή τη βάση στην άλλη. Ένας άλλος καλός λόγος για τη χρήση των τηλεφώνων DECT είναι η ενδοεπικοινωνία, γι 'αυτό και αγοράσαμε τη δική μας. Αυτό επιτρέπει εσωτερική επικοινωνία στο σπίτι ή στο γραφείο. Θα μπορούσατε να τοποθετήσετε έναν για έναν όροφο και έναν άλλο για τον άλλο, για παράδειγμα. Ένα ακουστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον κήπο σας. Ένα σετ μπορεί να προβάλλει το άλλο και μπορεί να υπάρξει εσωτερική επικοινωνία, όπως με φορητό ραδιοτηλέφωνο. Οι κλήσεις ενδοσυνεννόησης είναι φυσικά δωρεάν, αφού δεν χρησιμοποιείτε εξωτερικές γραμμές.

Εύρος

Πόσο μακριά μπορείτε να είστε από το βασικό τηλέφωνο και εξακολουθείτε να μιλάτε σε μια συσκευή; Αυτό εξαρτάται από την εμβέλεια του τηλεφώνου DECT. Η τυπική περιοχή είναι περίπου 300 μέτρα. Τα high-end τηλέφωνα παρέχουν μεγαλύτερες αποστάσεις. Ωστόσο, οι σειρές που εμφανίζονται από τους κατασκευαστές είναι μόνο θεωρητικές. Η πραγματική εμβέλεια εξαρτάται πολύ από πολλούς παράγοντες, όπως το κλίμα, τα εμπόδια όπως οι τοίχοι και οι ραδιοπαρεμβολές.

Ποιότητα φωνής

Η ποιότητα της φωνής του τηλεφώνου DECT εξαρτάται περισσότερο από παράγοντες από τον κατασκευαστή παρά από εσάς. Σίγουρα θα έχετε σαφή ποιότητα φωνής από high-end και πιο ακριβά τηλέφωνα από ό, τι κάνετε με τα low-end. Υπάρχουν τόσες πολλές παράμετροι που μπαίνουν στο παιχνίδι όταν πρόκειται για ποιότητα ήχου, συμπεριλαμβανομένων των κωδικοποιητών που χρησιμοποιούνται, της συχνότητας, του υλικού που χρησιμοποιείται, όπως το είδος του μικροφώνου, τον τύπο των ηχείων. Όλα τελικά βράζουν κάτω στην ποιότητα που ο κατασκευαστής βάζει στο προϊόν του. Ωστόσο, η ποιότητα της φωνής σας μπορεί να επηρεαστεί από παρεμβολές στον τόπο χρήσης σας. Για παράδειγμα, ορισμένοι κατασκευαστές προειδοποιούν ότι η ποιότητα της φωνής μπορεί να υποφέρει αν το τηλέφωνο χρησιμοποιείται κοντά σε συσκευές όπως άλλα τηλέφωνα ή ακόμα και υπολογιστές.

Το τηλέφωνο DECT και την υγεία σας

Όπως συμβαίνει με όλες τις ασύρματες συσκευές, οι άνθρωποι ρωτούν για τους κινδύνους για την υγεία που προκαλούν τα τηλέφωνα DECT. Η Υπηρεσία Προστασίας Υγείας δηλώνει ότι η εκπομπή από τα τηλέφωνα DECT είναι πολύ χαμηλή, κάτω από το διεθνώς καθορισμένο όριο αποδεκτού επιπέδου ακτινοβολίας, για να προκαλέσει σημαντική βλάβη, επομένως είναι μάλλον ασφαλής. Υπάρχουν όμως άλλοι ήχοι στο κουδούνι που μιλάνε πολλές άλλες υπηρεσίες. Συνεπώς, η συζήτηση συνεχίζεται και δεν είμαστε κοντά στην τελική ετυμηγορία, ειδικά με την αναπτυσσόμενη βιομηχανία τηλεφωνίας DECT.

DECT τηλέφωνα και VoIP

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας DECT με VoIP ; Μπορείτε σίγουρα μπορεί, δεδομένου ότι VoIP λειτουργεί τέλεια καλά με τα παραδοσιακά τηλέφωνα που συνδέονται με μια σταθερή γραμμή. Το τηλέφωνό σας DECT συνδέεται σε σταθερό τηλέφωνο, με τη μόνη διαφορά ότι εκτείνεται σε ένα ή περισσότερα τηλέφωνα. Αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το είδος της υπηρεσίας VoIP που χρησιμοποιείτε. Μην σκεφτείτε να χρησιμοποιείτε το Skype ή κάτι παρόμοιο με το DECT τηλέφωνο σας (παρόλο που κάτι τέτοιο μπορεί να έρθει στο μέλλον, με περισσότερη ευφυΐα, μικροεπεξεργαστές και μνήμη που εισάγονται στα τηλέφωνα DECT). Σκεφτείτε τις οικιακές υπηρεσίες VoIP όπως Vonage , Ooma κλπ.

DECT Τηλέφωνα μειονεκτήματα

Αφήνοντας κατά μέρος τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με τη χρήση των τηλεφώνων DECT (ενώ ελπίζουν ότι είναι απόλυτα ασφαλείς), υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα. Ένα τηλέφωνο DECT βασίζεται πλήρως στη συνεχή παροχή ρεύματος. Τα φορητά ακουστικά έχουν επαναφορτιζόμενες μπαταρίες όπως τα κινητά τηλέφωνα, αλλά εδώ, μιλάμε για το βασικό τηλεφωνικό σετ. Εάν δεν υπάρχει τροφοδοσία ρεύματος (όπως κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος), είναι πιο πιθανό να τρέξετε σε κατάσταση όπου δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο καθόλου. Ορισμένοι σταθμοί βάσης έχουν επιλογές για μπαταρίες, οι οποίες δεν μπορούν να διαρκέσουν πολύ. Έτσι, δεν μπορείτε να θεωρήσετε ένα τηλέφωνο DECT ως λύση για έναν τόπο όπου δεν υπάρχει ηλεκτρισμός ή για να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση παρατεταμένης διακοπής ρεύματος.

Σε σύγκριση με ένα παραδοσιακό τηλεφωνικό σετ, ένα τηλέφωνο DECT σας δίνει την ταλαιπωρία να πάρετε δύο ή περισσότερες πρίζες για να φορτίσετε και να έχετε ένα μυαλό (συνήθεια συν) επιρρεπείς στη φόρτιση των φορητών ακουστικών προτού να καταργηθούν. Προσθέστε σε αυτό το ζήτημα της ποιότητας της φωνής και των παρεμβολών. Αλλά τα οφέλη από τη χρήση ενός τηλεφώνου DECT εξισορροπούν τα μειονεκτήματα.

Αγοράζοντας ένα τηλέφωνο DECT

Υπάρχουν πολλά τηλέφωνα DECT στην αγορά και υπάρχουν παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε ένα.