Δωρεάν σύστημα επιτήρησης κάμερας οικιακής χρήσης

Χρησιμοποιήστε το Skype για να δημιουργήσετε τη δική σας κάμερα επιτήρησης

Τα συστήματα παρακολούθησης της κάμερας είναι αρκετά δαπανηρά και σχετικά πολύπλοκα για τη δημιουργία τους. Είναι πάντα καλύτερο να έχετε μια επαγγελματική λύση επιτήρησης για την απόλυτη ασφάλεια του σπιτιού σας ή άλλων χώρων. Αλλά υπάρχουν στιγμές που πρέπει απλά να ξέρετε τι συμβαίνει πίσω στο σπίτι και να το δείτε μόνοι σας. Μπορεί να θέλετε να παρακολουθήσετε την ανάπτυξη κάτι, ή να έχετε ένα μάτι για ένα παιδί ή ένα κατοικίδιο ζώο ή να δείτε πώς η νέα υπηρέτρια ναύλων ενώ είστε έξω. Ή ίσως υποψιάζεστε κάποια «παραφυσική δραστηριότητα» στο δωμάτιό σας και θέλετε να γίνετε μάρτυρας. Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε ποιος γείτονας σκύλος έρχεται να σκάψει (ή να κάνει άλλα βρώμικα πράγματα) στον κήπο σας κάθε μέρα. Μπορείτε να το επιτύχετε δωρεάν χάρη στο VoIP .

Σε αυτό το άρθρο, βλέπουμε πώς μπορείτε να χτίσετε τον εαυτό σας ένα σύστημα παρακολούθησης κάμερας για δωρεάν. Θα χρησιμοποιήσουμε το Skype ως υπηρεσία VoIP . Το Skype είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία VoIP που προσφέρει βιντεοκλήσεις στην αγορά, αλλά μπορείτε βεβαίως να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία VoIP που καλεί το βίντεο για το σκοπό αυτό. Μπορεί ακόμη και να βρείτε κάποια άλλα καλύτερα.

Ο, τι χρειάζεσαι

Διαδικασία

Προσδιορίστε τον τόπο όπου θέλετε να παρακολουθείτε. Καθορίστε την καλύτερη θέση για να τοποθετήσετε τον φορητό σας υπολογιστή, έναν από τον οποίο θα έχετε την ευρύτερη και καθαρότερη εικόνα της περιοχής προορισμού σας. Επίσης, επιλέξτε ένα μέρος όπου ο φορητός υπολογιστής σας θα είναι ασφαλής και διακριτικός αν υπάρχει ανάγκη διακριτικής ευχέρειας. Φέρτε το λογισμικό της φωτογραφικής μηχανής για να ελέγξετε τι μπορείτε να δείτε σε αυτήν την τοποθεσία.

Ίσως θελήσετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι ο φορητός υπολογιστής σας είναι ενσύρματοι στο ηλεκτρικό δίκτυο σε περίπτωση που η μπαταρία δεν κρατήσει αρκετό καιρό για τη διάρκεια της επιτήρησης.

Σίγαση όλων των εξόδων ήχου στο φορητό υπολογιστή, αλλά κρατήστε την είσοδο ήχου σε υψηλό επίπεδο. Δεν θέλετε το laptop παρακολούθησης να είναι θορυβώδες. Απλά η σίγαση του ηχητικού συστήματος δεν θα κάνει γιατί θα σβήσει και την είσοδο ήχου. Μπορείτε να μειώσετε την ένταση του ήχου στα ηχεία σε 0 και να αυξήσετε την ένταση ήχου του εσωτερικού μικροφώνου του φορητού υπολογιστή. Αυτό θα σας επιτρέψει να ακούσετε τι συμβαίνει, αλλά μπορεί να γίνει χωρίς.

Δημιουργήστε, αν δεν έχετε ήδη, δύο χωριστούς λογαριασμούς Skype. Αυτό είναι πολύ εύκολο: πηγαίνετε στο skype.com και εγγραφείτε για ένα νέο λογαριασμό, δύο φορές.

Πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής Skype στο φορητό σας υπολογιστή και στο άλλο μηχάνημα που θα χρησιμοποιήσετε για προβολή, ενώ θα είστε μακριά. Ακολουθεί ένα άρθρο σχετικά με τον τρόπο λήψης του Skype σε διαφορετικές μηχανές και πλατφόρμες. Θα θελήσετε επίσης να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Skype.

Συνδεθείτε στο Skype στο φορητό υπολογιστή χρησιμοποιώντας ένα λογαριασμό και χρησιμοποιήστε τον άλλο λογαριασμό για να συνδεθείτε στην άλλη συσκευή. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα στη λίστα επαφών του άλλου, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα για την επίβλεψη στο σπίτι, όλα είναι έτοιμα.

Διαμορφώστε την εφαρμογή Skype στο φορητό σας υπολογιστή για να απαντάτε αυτόματα σε κλήσεις και να τραβάτε την κάμερα Web σε οποιαδήποτε εισερχόμενη κλήση. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μεταβαίνοντας στις Προτιμήσεις> Κλήσεις και επιλέγοντας την επιλογή "Αυτόματη απάντηση κλήσεων". Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί η επιλογή 'Έναρξη βίντεο αυτόματα στην αρχή μιας κλήσης'.

Τώρα μπορείτε να φύγετε από το σπίτι και να απομακρυνθείτε. Ο φορητός υπολογιστής στο σπίτι σας είναι ενεργοποιημένος και το Skype λειτουργεί. Συνδέεται με το Διαδίκτυο.

Στην απομακρυσμένη θέση σας, κάθε φορά που θέλετε να ελέγξετε, χρησιμοποιήστε τη δεύτερη συσκευή σας για να πραγματοποιήσετε μια κλήση βίντεο Skype στο φορητό σας σπίτι. Μόλις ολοκληρωθεί η κλήση, θα δείτε μέσω της κάμερας του φορητού υπολογιστή όλα όσα συμβαίνουν.

Ίσως θελήσετε να καταγράψετε την κλήση και να την αποθηκεύσετε ως αρχείο βίντεο. Ίσως να το χρειαστείτε ως απόδειξη. Για αυτό, μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε ένα λογισμικό εγγραφής κλήσεων Skype στον απομακρυσμένο υπολογιστή σας και να το χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να κατεβάσετε το Pamela για Skype ή να δοκιμάσετε οποιοδήποτε εργαλείο εγγραφής κλήσεων Skype.

Περιορισμοί

Το DIY σύστημα επιτήρησης στο σπίτι σας, ενώ είναι χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις, έχει προφανείς περιορισμούς.

Αν παρακολουθείτε ανθρώπους, ξέρετε ότι μπορεί να παρατηρήσουν και να έχουν πραγματικά πρόσβαση στο φορητό σας σπίτι. Μπορούν να δοκιμάσουν κάποιο φάουλ παιχνιδιού με τον ίδιο τον φορητό υπολογιστή ή με κάτι ζωτικό για την κλήση σας, όπως η σύνδεση στο Internet. Καταγράψτε τρόπους ώστε να είστε όσο το δυνατόν πιο διακριτικοί. Ένα tablet PC μπορεί να βοηθήσει. Ή μπορείτε να αποκρύψετε το μηχάνημα. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια αποσπώμενη web cam και να την συνδέσετε σε έναν κρυφό υπολογιστή.

Η παρακολούθηση γίνεται μόνο σε οπτική επαφή και για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Μη χρησιμοποιείτε αυτό ως επαγγελματικό εργαλείο.