Χρησιμοποιώντας Έλεγχος ήχου για τον τόνο του iPod Touch

Να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές διαφορές όγκου μεταξύ τραγουδιών χρησιμοποιώντας τον Έλεγχο ήχου

Παραλλαγές όγκου στη βιβλιοθήκη τραγουδιών του iTunes

Το iPod Touch είναι μια αστρική φορητή συσκευή για να βλέπετε μουσικά βίντεο, να εκτελείτε εφαρμογές μουσικής και, τέλος, να ακούτε τη βιβλιοθήκη τραγουδιού σας ενώ βρίσκεστε εν κινήσει. Ωστόσο, έχετε παρατηρήσει ότι δεν είναι όλα τα τραγούδια που ακούτε όλα στον ίδιο τόμο; Μπορεί να έχετε ήδη αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα και έχετε απογοητευτεί από την ανάγκη να παίξετε με τους ελέγχους έντασης στο iPod Touch . Ενώ η πλειοψηφία των τραγουδιών στη βιβλιοθήκη σας μπορεί να παίξει σε ένα λογικό επίπεδο έντασης, μπορεί να έχετε κάποια που είναι πολύ ήσυχα ή εκκωφαντικά δυνατά.

Ευτυχώς, το iPod Touch διαθέτει μια ενσωματωμένη λειτουργία (ονομάζεται Έλεγχος ήχου) που σας δίνει έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο εξίσωσης του επιπέδου έντασης σε όλα τα τραγούδια σας. Λειτουργεί στο παρασκήνιο, δημιουργώντας το προφίλ της "έντασης" όλων των τραγουδιών σας και στη συνέχεια υπολογίζοντας έναν όγκο αναπαραγωγής για καθένα από αυτά. Αυτή η διαδικασία συχνά αναφέρεται ως εξομάλυνση ήχου και είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό εάν η μουσική βιβλιοθήκη σας έχει μεγάλες διαφορές όγκου.

Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία ελέγχου ήχου

Η λειτουργία Έλεγχος ήχου στο iPod Touch (ακριβώς όπως το iPhone) είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή, επομένως θα πρέπει να ξέρετε πού να ψάξετε για να την ενεργοποιήσετε. Ακολουθήστε αυτό το σύντομο φροντιστήριο για να δείτε πού θα βρείτε αυτή την επιλογή και θα την ενεργοποιήσετε:

  1. Πατήστε το εικονίδιο Ρυθμίσεις στην κύρια οθόνη του iPod Touch.
  2. Θα δείτε τώρα μια μεγάλη λίστα ρυθμίσεων που καλύπτουν τις διάφορες λειτουργίες του iPod Touch. Χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας, μετακινηθείτε προς τα κάτω στη λίστα αυτή μέχρι να δείτε τη ρύθμιση για τη Μουσική . Αγγίξτε αυτή την επιλογή για να την επιλέξετε.
  3. Θα δείτε τώρα ένα άλλο μενού. Εντοπίστε την επιλογή Έλεγχος ήχου στη λίστα και ενεργοποιήστε τη μετακινώντας το διακόπτη δίπλα της. Αν προτιμάτε, μπορείτε επίσης να πατήσετε το διακόπτη στη θέση on.
  4. Μόλις ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Ελέγχου ήχου, μπορείτε να βγείτε από την οθόνη ρυθμίσεων πιέζοντας το [Home button] του iPod Touch - αυτό θα σας οδηγήσει πίσω στην οθόνη κύριου μενού.
  5. Για να ελέγξετε τον Έλεγχο ήχου, είναι καλή ιδέα να επιλέξετε τραγούδια στη βιβλιοθήκη σας που γνωρίζετε ότι είναι ήσυχα ή δυνατά. Αρχίστε να αναπαράγετε τα τραγούδια ή τις λίστες αναπαραγωγής όπως θα κάνατε κανονικά πιέζοντας το εικονίδιο Μουσική στην κύρια οθόνη.

** Σημείωση ** Εάν οποιαδήποτε στιγμή θέλετε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τον Έλεγχο ήχου, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα, αλλά βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης για την επιλογή Έλεγχος ήχου βρίσκεται στη θέση εκτός λειτουργίας.

Έλεγχος ήχου στον υπολογιστή σας - Ο έλεγχος ήχου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τα τραγούδια που παίζονται μέσω του υπολογιστή σας εάν έχετε εγκαταστήσει το λογισμικό iTunes. Για να δείτε πώς να το κάνετε αυτό σε έναν υπολογιστή ή Mac, ακολουθήστε το σεμινάριο μας σχετικά με τον τρόπο εξομάλυνσης των τραγουδιών του iTunes στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας τον έλεγχο ήχου .