Πώς να χρησιμοποιήσετε το Shake to Shuffle στο iPhone και στο iPod

Από τις οθόνες πολλαπλών τόνων έως τη φωνητική είσοδο με την αναγνώριση προσώπου Siri στην αναγνώριση προσώπου , το iPhone προσφέρει πάντα δροσερούς νέους τρόπους για τον έλεγχο των συσκευών μας. Ένα δροσερό χαρακτηριστικό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι το Shake to Shuffle.

Το Shake to Shuffle χρησιμοποιεί το επιταχυνσιόμετρο του iPhone, έναν αισθητήρα που επιτρέπει στο τηλέφωνο να γνωρίζει πότε και πώς μετακινείται από τον χρήστη, να ανακατέψει τα τραγούδια που ακούτε και να πάρει μια νέα, τυχαία σειρά αναπαραγωγής. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα πάντα σχετικά με τη λειτουργία και τον τρόπο χρήσης της.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ: Είναι το χαρακτηριστικό του shuffle του iPhone και του iPod να είναι πραγματικά τυχαίο;

Δεν υπάρχει κανένα κούνημα για να ανακατέψετε σε iOS 8.4 και πάνω

Συγνώμη για να ξεκινήσετε τα πράγματα σε μια κάτω σημείωση, αλλά εάν εκτελείτε iOS 8.4 ή νεότερη έκδοση στο iPhone ή στο iPod touch, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Shake to Shuffle. Κάθε συσκευή iOS διαθέτει επιταχυνσιόμετρα, αλλά αυτές οι εκδόσεις του iOS δεν υποστηρίζουν πλέον τη χρήση τους για να ανακατέψετε μουσική. Κανείς δεν ξέρει γιατί, αλλά η Apple αφαιρεί το Shake to Shuffle ξεκινώντας από το iOS 8.4 και δεν έχει επιστρέψει. Δεδομένου ότι υπήρξαν τρεις μεγάλες εκδόσεις του iOS κυκλοφόρησε από τότε, είναι πιθανώς ασφαλές να υποθέσουμε ότι το Shake στο Shuffle δεν επιστρέφει ποτέ. Έτσι, μπορείτε να σφίξετε το τηλέφωνό σας ό, τι θέλετε, αλλά δεν πρόκειται να ανακατέψετε τα τραγούδια σας.

Χρησιμοποιώντας το Shake to Shuffle

Εάν εκτελείτε μια παλαιότερη έκδοση του iOS, το Shake to Shuffle εξακολουθεί να αποτελεί επιλογή για εσάς. Για να χρησιμοποιήσετε το Shake to Shuffle, πρέπει να ακούτε ένα τραγούδι στο iPhone ή στο iPod touch (το χαρακτηριστικό λειτουργεί μόνο όταν αναπαράγεται ένα τραγούδι και όχι μόνο αν κοιτάζετε τη μουσική σας βιβλιοθήκη).

Όταν είστε έτοιμοι για ένα νέο τραγούδι, πιάστε τη συσκευή σας σφιχτά (μην το σφίξετε από το χέρι σας και απέναντι από το δωμάτιο!) Και απλά δώστε ένα ζευγάρι στροβιλισμάτων, όπως το κουνώντας νερό από τα χέρια σας. Τόσο τα πλάγια-πλάγια όσο και τα πάνω-κάτω κτυπήματα δουλεύουν καλά. Όσο το τηλέφωνο αισθάνεται την κίνηση, το χαρακτηριστικό ξεκινά.

Με ένα ικανοποιητικό κούνημα, θα ακούσετε μια ειδοποίηση που παίζει από τα ηχεία του τηλεφώνου ή μέσω των ακουστικών για να αναγνωρίσετε την ανακάτεμα και, μετά από μια πολύ σύντομη καθυστέρηση, ένα νέο τραγούδι αρχίζει να παίζει.

Πώς να απενεργοποιήσετε το Shake to Shuffle στο iPhone ή το iPod touch

Το Shake to Shuffle είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή στο iOS 3-8. Αν θέλετε να την απενεργοποιήσετε ή αν είναι απενεργοποιημένη και θέλετε να την ενεργοποιήσετε, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή " Ρυθμίσεις " για να την ανοίξετε.
  2. Πατήστε iPod (σε iOS 3 και 4) ή Μουσική (στο iOS 5 έως 8).
  3. Βρείτε το ρυθμιστικό Shake to Shuffle . Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία, μετακινήστε την σε off / white. Βεβαιωθείτε ότι ο ρυθμιστής μετακινείται στο πράσινο / πράσινο για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

Άλλη επιλογή: Ανακινήστε για αναίρεση

Το να ανακατέψετε τα τραγούδια δεν είναι το μόνο που μπορεί να κάνει το iPhone σας. Το iOS προσφέρει επίσης μια λειτουργία ανατροπής . Για παράδειγμα, εάν πληκτρολογήσετε κάτι και αποφασίσετε ότι θέλετε να το διαγράψετε, απλά κουνώντας το iPhone σας θα το διαγράψει. Είναι σχεδόν σαν να κουνάτε το κεφάλι σας όταν αλλάζετε γνώμη. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε όλες τις σύγχρονες εκδόσεις του iOS, συμπεριλαμβανομένου iOS 8.4 και άνω.

Ελέγξτε αν αυτή η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη ή απενεργοποιημένη ακολουθώντας τα εξής βήματα:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Πρόσβαση .
  3. Στην ενότητα Αλληλεπιδράσεις , πατήστε Τήψη για αναίρεση .
  4. Μετακινήστε το ρυθμιστικό στο πράσινο ή στο πράσινο ή στο άσπρο.

Χρησιμοποιώντας το Shake to Shuffle στο iPod nano

Το Shake to Shuffle είναι επίσης μια επιλογή για τους χρήστες iPod nano. Είναι διαθέσιμο στα μοντέλα iPod nano 4ης, 5ης, 6ης και 7ης γενιάς (δεν είστε σίγουροι για το μοντέλο που έχετε; Ανακαλύψτε εδώ ). Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία στο νάνο σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Από την αρχική οθόνη, επιλέξτε Ρυθμίσεις .
  2. Στις Ρυθμίσεις, επιλέξτε Αναπαραγωγή (στο 4ο και 5ο μοντέλο) ή Music (στο 6ο και 7ο μοντέλο).
  3. Σχετικά με τον 4ο και τον 5ο γεν. μοντέλα, χρησιμοποιήστε το κεντρικό κουμπί του τροχού κλικ για να επιλέξετε Αναπαραγωγή και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε το Shake to Shuffle. Στο 6ο και 7ο γεν. μοντέλα, μετακινήστε το ρυθμιστικό σε ενεργοποιημένο ή απενεργοποιημένο.

Αν έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία, απλώς δώστε στο nano ένα καλό κούνημα ενώ παίζει μουσική και ένα νέο τυχαίο τραγούδι θα αρχίσει να παίζει.