Πώς να ενεργοποιήσετε το iTunes Match: Ρύθμιση του iPhone σας για iCloud

Χρησιμοποιήστε το iTunes Match στο iPhone σας για γρήγορο συγχρονισμό τραγουδιών

Πρώτα απ 'όλα, αν δεν ξέρετε τι είναι η υπηρεσία iTunes Match, είναι απλά μια επιλογή συνδρομής που παρέχει η Apple για να αποκτήσει το περιεχόμενο της μουσικής βιβλιοθήκης του iTunes (συμπεριλαμβανομένων των κομμένων τραγουδιών CD και αρχείων ήχου από άλλες υπηρεσίες μουσικής ) στο iCloud όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αντί να χρειάζεται να φορτώσετε κάθε αρχείο όπως θα κάνατε με άλλες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud , ο αλγόριθμος Scan & Match της Apple αναλύει τη μουσική βιβλιοθήκη του iTunes (στον υπολογιστή σας) για να δει αν τα κομμάτια σε αυτό βρίσκονται ήδη στο iCloud. Εάν υπάρχει αντιστοιχία για ένα τραγούδι, εμφανίζεται αυτόματα στον αποθηκευτικό χώρο σας iCloud χωρίς να χρειαστεί να περάσετε μια ηλικία φόρτωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το iTunes Match και τι θα χρειαστεί να εγγραφείτε, διαβάστε το κύριο άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο χρήσης του iTunes Match .

Πριν να ενεργοποιήσετε την αντιστοιχία του iTunes στο iPhone

Αν έχετε ήδη εγγραφεί στο iTunes Match και το έχετε ενεργοποιήσει μέσω του λογισμικού iTunes στον υπολογιστή σας, θα χρειαστεί επίσης να ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία μέσω του iOS του iPhone - χωρίς να το κάνετε πρώτα, η μουσική δεν θα σπρωχτεί από το iCloud σε οποιαδήποτε των iDevices σας.

Σημείωση: Σημαντικό σημείο που πρέπει να σημειώσετε πριν ενεργοποιήσετε το iTunes Match στο iPhone είναι ότι όλα τα μουσικά αρχεία στη συσκευή σας iOS θα διαγραφούν πριν γίνει η διάθεση τραγουδιών από το iCloud. Έχοντας αυτό κατά νου, είναι καλύτερο να βεβαιωθείτε ότι όλα τα κομμάτια που δεν υπάρχουν ήδη στη βιβλιοθήκη iTunes του υπολογιστή σας συγχρονίζονται ή δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας αλλού - αυτό προφανώς περιλαμβάνει οποιαδήποτε κομμάτια που έχετε αγοράσει από άλλες υπηρεσίες μουσικής online κ.λπ. Μην ανησυχείτε για αυτό πάρα πολύ, ωστόσο, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που σας προειδοποιεί για αυτό πριν ενεργοποιήσετε το iTunes Match - δείτε το ακόλουθο σεμινάριο.

Ρύθμιση της αντιστοιχίας iTunes στο iPhone σας

Για να ρυθμίσετε το iTunes Match στο iPhone, ακολουθήστε το βήμα βήμα παρακάτω:

  1. Στην αρχική οθόνη του iPhone, εκτελέστε την εφαρμογή "Ρυθμίσεις" πατώντας το δάκτυλό σας.
  2. Μετακινηθείτε προς τα κάτω στη λίστα των ρυθμίσεων μέχρι να βρείτε την επιλογή Μουσική . Πατήστε αυτό για να εμφανιστεί η οθόνη Ρυθμίσεις μουσικής.
  3. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το iTunes Match (πρώτη επιλογή στο επάνω μέρος της οθόνης), σύροντας το δάχτυλό σας στον διακόπτη εναλλαγής στη θέση on.
  4. Θα πρέπει να δείτε μια αναδυόμενη οθόνη που σας ζητά να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης για το αναγνωριστικό της Apple σας. Πληκτρολογήστε το και πατήστε το κουμπί OK .
  5. Θα εμφανιστεί μια προειδοποιητική οθόνη που θα σας ενημερώνει ότι το iTunes Match θα αντικαταστήσει τη μουσική βιβλιοθήκη στη συσκευή σας. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, όσο όλα τα τραγούδια σας βρίσκονται στην κύρια βιβλιοθήκη του iTunes, τίποτα δεν πρέπει να χαθεί. Πατήστε το κουμπί Ενεργοποίηση για να προχωρήσετε, αν είστε σίγουροι γι 'αυτό.

Θα πρέπει τώρα να παρατηρήσετε ότι εμφανίστηκε μια επιπλέον επιλογή στο μενού ρυθμίσεων μουσικής (κάτω από το iTunes Match) που ονομάζεται Εμφάνιση Όλων των Μουσικών . Αν αφήσετε αυτήν την επιλογή, όταν εκτελείτε την εφαρμογή Μουσική (μέσω της αρχικής οθόνης), θα δείτε μια πλήρη λίστα όλων των μουσικών σας κομματιών - τόσο στο iPhone όσο και στο iCloud (αλλά δεν έχουν ακόμα μεταφορτωθεί).

Μέχρι να δημιουργήσετε τη μουσική βιβλιοθήκη του iPhone σας κατεβαίνοντας τραγούδια από το iCloud, καλό θα ήταν να διατηρήσετε αυτή τη ρύθμιση. Όταν έχετε όλα τα τραγούδια στο iPhone σας που θέλετε, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε στο μενού Ρυθμίσεις μουσικής σε μεταγενέστερη ημερομηνία και να αλλάξετε την επιλογή Εμφάνιση όλων μουσικής σε Off.

Λήψη τραγουδιών από το iCloud στο iPhone

Αφού ρυθμίσετε το iPhone σας για το iTunes Match, μπορείτε να κατεβάσετε τραγούδια από το iCloud . Για να γινει αυτο:

  1. Στην αρχική οθόνη του iPhone, εκτελέστε την εφαρμογή Μουσική πατώντας το δάχτυλό σας.
  2. Για να κατεβάσετε ένα μόνο τραγούδι, πατήστε το εικονίδιο σύννεφο δίπλα του. Αυτό το εικονίδιο θα εξαφανιστεί μόλις το κομμάτι βρίσκεται στο iPhone σας.
  3. Για να κάνετε λήψη ενός ολόκληρου άλμπουμ, πατήστε το εικονίδιο σύννεφο δίπλα στον καλλιτέχνη ή το όνομα της μπάντας. Εάν κάνετε κεράσι να επιλέξετε συγκεκριμένα τραγούδια από ένα άλμπουμ αλλά μην κάνετε λήψη ολόκληρου του αντικειμένου, τότε το εικονίδιο του cloud δεν θα εξαφανιστεί - δηλώνοντας ότι δεν υπάρχουν όλα τα τραγούδια στο άλμπουμ στο iPhone σας.