Πώς να σταματήσετε να χτυπάτε άλλες συσκευές όταν λαμβάνετε μια κλήση iPhone

Εάν έχετε ένα iPhone και ένα Mac ή iPad, ίσως έχετε κουραστεί η περίεργη εμπειρία των άλλων συσκευών σας όταν λάβετε μια κλήση iPhone. Είναι περίεργο να βλέπετε μια ειδοποίηση για την τηλεφωνική κλήση στο Mac σας ή για να καλέσετε το iPad σας ή και τα δύο, ενώ η κλήση εμφανίζεται επίσης στο τηλέφωνό σας.

Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο: μπορείτε να απαντάτε σε κλήσεις από το Mac σας εάν το iPhone σας δεν βρίσκεται κοντά σας. Αλλά μπορεί επίσης να είναι ενοχλητικό: ίσως να μην θέλετε τη διακοπή στις άλλες συσκευές σας.

Εάν θέλετε να σταματήσετε να κουδουνίζουν οι συσκευές σας όταν λάβετε αυτές τις κλήσεις. Αυτό το άρθρο εξηγεί τι συμβαίνει και πώς να σταματήσετε τις κλήσεις στο iPad ή / και στο Mac.

Ο Χειρουργός: Συνέχεια

Οι εισερχόμενες κλήσεις εμφανίζονται σε πολλές συσκευές λόγω μιας λειτουργίας που ονομάζεται συνέχεια. Η Apple παρουσίασε τη Συνέχεια με iOS 8 και Mac OS X 10.10 . Συνεχίζει να την υποστηρίζει σε νεότερες εκδόσεις και των δύο λειτουργικών συστημάτων.

Ενώ η συνέχεια μπορεί να είναι λίγο ενοχλητική σε αυτή την περίπτωση, είναι πραγματικά ένα μεγάλο χαρακτηριστικό. Επιτρέπει σε όλες τις συσκευές σας να γνωρίζουν και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Η ιδέα εδώ είναι ότι θα πρέπει να έχετε πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα σας και να κάνετε τα ίδια πράγματα σε οποιαδήποτε συσκευή. Ένα πολύ γνωστό παράδειγμα είναι το Handoff , το οποίο σας επιτρέπει να αρχίσετε να γράφετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον υπολογιστή σας Mac, να αφήσετε το γραφείο σας και να συνεχίσετε να γράφετε το ίδιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο iPhone σας ενώ είστε επάνω (για παράδειγμα, πολύ).

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Συνέχεια λειτουργεί μόνο σε iOS 8 και up και Mac OS X 10.10 και πάνω και απαιτεί όλες οι συσκευές να βρίσκονται κοντά, συνδεδεμένες με Wi-Fi και να έχουν συνδεθεί στο iCloud. Εάν εκτελείτε αυτά τα λειτουργικά συστήματα, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Συνέχειας που προκαλεί την κλήση των εισερχόμενων κλήσεων iPhone σε άλλο σημείο.

Αλλαγή των ρυθμίσεων του iPhone σας

Το πρώτο και καλύτερο βήμα για την αποτροπή αυτού του προβλήματος είναι να αλλάξετε τις ρυθμίσεις στο iPhone σας:

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή " Ρυθμίσεις ".
  2. Πατήστε Τηλέφωνο .
  3. Πατήστε Κλήσεις σε άλλες συσκευές .
  4. Σε αυτήν την οθόνη, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις κλήσεις από το χτύπημα σε όλες τις άλλες συσκευές μετακινώντας το ρυθμιστικό Allow Calls on Other Devices στο off / white. Εάν θέλετε να επιτρέψετε κλήσεις σε ορισμένες συσκευές αλλά όχι σε άλλες συσκευές, μεταβείτε στην ενότητα Allow Calls On και μετακινήστε το ρυθμιστικό σε off / white για όλες τις συσκευές στις οποίες δεν θέλετε να καλείτε.

Διακοπή κλήσεων σε συσκευές iPad και άλλες συσκευές iOS

Αλλάζοντας τη ρύθμιση στο iPhone σας θα πρέπει να φροντίσετε τα πράγματα, αλλά αν θέλετε να είστε σίγουροι, κάντε τα εξής στις άλλες σας συσκευές iOS:

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή " Ρυθμίσεις ".
  2. Πατήστε FaceTime .
  3. Μετακινήστε τις κλήσεις από το ρυθμιστικό iPhone στο off / white.

Σταματήστε τα Macs από τον ήχο για κλήσεις iPhone

Η αλλαγή της ρύθμισης iPhone θα έπρεπε να έχει κάνει τη δουλειά, αλλά μπορείτε να είστε διπλοί σίγουροι κάνοντας τα εξής στο Mac σας:

  1. Εκκινήστε το πρόγραμμα FaceTime.
  2. Κάντε κλικ στο μενού FaceTime .
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Προτιμήσεις .
  4. Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου Κλήσεις από το iPhone .

Σταματήστε την παρακολούθηση της Apple από το κουδούνισμα

Το όλο θέμα της Apple Watch είναι να σας ενημερώνει για πράγματα όπως τηλεφωνικές κλήσεις, αλλά εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα του ρολογιού να κουδουνίζει όταν έρχονται κλήσεις:

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή Apple Watch στο iPhone σας.
  2. Πατήστε Τηλέφωνο .
  3. Πατήστε Προσαρμοσμένο .
  4. Στην ενότητα " Ήχος κλήσης ", μετακινήστε και τα δύο συρόμενα σε off / white (αν θέλετε απλώς να απενεργοποιήσετε τον ήχο κλήσης, αλλά θέλετε να έχετε δονήσεις όταν οι κλήσεις έρχονται, αφήστε το ρυθμιστικό Haptic on).