Πώς να κάνετε δεξί κλικ στο Chromebook

Ο αυξανόμενος αριθμός ατόμων που επιλέγουν Chromebook σε παραδοσιακούς φορητούς υπολογιστές που χρησιμοποιούν λειτουργικά συστήματα, όπως macOS και Windows, δεν είναι καθόλου εκπληκτικό, δεδομένων των σχετικά χαμηλών τιμών που συνοδεύουν εφαρμογές και πρόσθετα πλούσια σε χαρακτηριστικά. Ένα από τα συμβόλαια χρήσης ενός υπολογιστή που εκτελεί Chrome OS , ωστόσο, πρέπει να αναβαθμίσει τον τρόπο με τον οποίο θα εκπληρωθούν ορισμένα κοινά καθήκοντα.

Το δεξί κλικ μπορεί να εξυπηρετήσει πολλούς σκοπούς που ποικίλλουν ανάλογα με την εφαρμογή, εμφανίζοντας συχνά ένα μενού περιβάλλοντος το οποίο παρουσιάζει επιλογές που δεν προσφέρονται πάντα σε άλλες περιοχές του προγράμματος. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει λειτουργίες που κυμαίνονται από την εκτύπωση της ενεργής ιστοσελίδας στην προβολή των ιδιοτήτων ενός αρχείου.

Σε ένα τυπικό Chromebook , υπάρχει ένα ορθογώνιο touchpad που λειτουργεί ως συσκευή κατάδειξης. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να προσομοιώσετε ένα δεξί κλικ.

Κάντε δεξί κλικ στο στοιχείο Χρήση της επιφάνειας αφής

Scott Orgera
  1. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το στοιχείο που θέλετε να κάνετε δεξί κλικ.
  2. Αγγίξτε το αφής χρησιμοποιώντας δύο δάχτυλα.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό! Ένα μενού περιβάλλοντος θα πρέπει να εμφανίζεται αμέσως, οι επιλογές του εξαρτώνται από αυτό που κάνετε δεξί κλικ. Για να εκτελέσετε τυπικά αριστερό κλικ, απλώς πατήστε το touchpad χρησιμοποιώντας ένα δάκτυλο.

Κάντε δεξί κλικ στο στοιχείο Χρήση του πληκτρολογίου

Scott Orgera
  1. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το στοιχείο στο οποίο θέλετε να κάνετε δεξί κλικ.
  2. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Alt και πατήστε το touchpad με ένα δάχτυλο. Θα εμφανιστεί τώρα ένα μενού περιβάλλοντος.

Τρόπος αντιγραφής και επικόλλησης στο Chromebook

Για να αντιγράψετε κείμενο σε ένα Chromebook, επισημάνετε πρώτα τους χαρακτήρες που θέλετε. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Αντιγραφή από το μενού που εμφανίζεται. Για να αντιγράψετε μια εικόνα, κάντε δεξί κλικ πάνω της και επιλέξτε Αντιγραφή εικόνας . Για να αντιγράψετε ένα αρχείο ή φάκελο, κάντε δεξί κλικ στο όνομά του και επιλέξτε Αντιγραφή . Σημειώστε ότι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + C για να εκτελέσετε τη δράση αντιγραφής.

Για να επικολλήσετε ένα στοιχείο από το πρόχειρο, μπορείτε είτε να κάνετε δεξί κλικ στον προορισμό και να κάνετε κλικ στην επιλογή Επικόλληση ή να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση Ctrl + V. Εάν αντιγράφετε κείμενο με ειδική μορφοποίηση, το Ctrl + Shift + V θα διατηρήσει την αρχική του μορφοποίηση κατά την επικόλληση.

Όταν πρόκειται για αρχεία ή φακέλους, μπορείτε επίσης να τα τοποθετήσετε σε μια νέα θέση χωρίς να χρησιμοποιήσετε στοιχεία μενού ή συντομεύσεις πληκτρολογίου. Για να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας μόνο το touchpad, πατήστε και κρατήστε πατημένο το στοιχείο που θέλετε με ένα δάκτυλο. Στη συνέχεια, σύρετε το αρχείο ή το φάκελο στον προορισμό του με ένα δεύτερο δάκτυλο διατηρώντας τη θέση κράτησης με την πρώτη. Μόλις βρεθείτε, αφήστε πρώτα το δάχτυλο να σύρετε και στη συνέχεια το άλλο για να ξεκινήσετε τη διαδικασία αντιγραφής ή μετακίνησης.

Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία "κλικ-με-κλικ"

Στιγμιότυπο από το Chrome OS

Οι χρήστες του Chromebook που προτιμούν ένα εξωτερικό ποντίκι αντί του touchpad μπορεί να θέλουν να απενεργοποιήσουν εντελώς τη λειτουργικότητα tap-to-click, για να αποφύγουν τυχαία κλικ κατά την πληκτρολόγηση. Οι ρυθμίσεις του Touchpad μπορούν να τροποποιηθούν με τα παρακάτω βήματα.

  1. Κάντε κλικ στο μενού της γραμμής εργασιών του Chrome OS, που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο pop-out, επιλέξτε το εικονίδιο με το γρανάζι για να φορτώσετε τη διεπαφή Ρυθμίσεις του Chromebook.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί ρυθμίσεων του Touchpad , που βρίσκεται στην ενότητα Device (Συσκευή ).
  3. Ένα παράθυρο διαλόγου που φέρει την ένδειξη Touchpad πρέπει να είναι πλέον ορατό, επικαλύπτοντας το κύριο παράθυρο Ρυθμίσεις. Κάντε κλικ στο πλαίσιο που συνοδεύει την επιλογή Ενεργοποίηση επιλογής " κλικ-κλικ ", ώστε να μην υπάρχει πλέον ένα σημάδι επιλογής.
  4. Επιλέξτε το κουμπί OK για να εφαρμόσετε την ενημερωμένη ρύθμιση.