Πώς να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του Firefox στις προεπιλεγμένες τιμές τους

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Mozilla Firefox σε λειτουργικά συστήματα Linux, Mac OS X ή Windows.

Το Mozilla προσφέρει την απαιτούμενη λειτουργικότητα που επαναφέρει το πρόγραμμα περιήγησης στην προεπιλεγμένη κατάσταση χωρίς να διαγράψει σημαντικά δεδομένα, όπως σελιδοδείκτες , ιστορικό περιήγησης , cookies, κωδικούς πρόσβασης και πληροφορίες αυτόματης συμπλήρωσης. Κάποιες φορές ο Firefox μπορεί να κατακλυστεί με συντριβές και συνολική καθυστέρηση. Η υποκείμενη αιτία αυτών των απαράδεκτων ενοχλήσεων δεν είναι πάντα σαφής, αφήνοντας ακόμη και τον πιο έμπειρο χρήστη αβοήθητο και απογοητευμένο.

Γιατί μπορεί να θέλετε να επαναφέρετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις στο Firefox

Η πλειονότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Firefox μπορεί να επιλυθεί επιστρέφοντας την εφαρμογή στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις. Σε πολλούς φυλλομετρητές, ωστόσο, αυτή η αποκαλούμενη σκληρή επαναφορά οδηγεί σε απώλεια πολύτιμων στοιχείων χρήστη όπως αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω. Η ομορφιά του χαρακτηριστικού Ανανέωση του Firefox έγκειται στις ιδιαιτερότητες του πώς επιτυγχάνεται αυτή η αποκατάσταση.

Ο Firefox αποθηκεύει την πλειονότητα των ρυθμίσεων και των δεδομένων που αφορούν συγκεκριμένους χρήστες σε ένα φάκελο προφίλ, ένα αποθετήριο που τοποθετείται σκόπιμα σε ξεχωριστή θέση από την ίδια την εφαρμογή. Αυτό είναι σκόπιμο, διασφαλίζοντας ότι οι πληροφορίες σας παραμένουν άθικτες σε περίπτωση που ο Firefox καταστραφεί. Ανανέωση Ο Firefox κάνει χρήση αυτής της αρχιτεκτονικής δημιουργώντας ένα ολοκαίνουργιο φάκελο προφίλ ενώ εξοικονομεί τα περισσότερα από τα σημαντικά σας δεδομένα.

Αυτό το εύχρηστο εργαλείο διορθώνει μια μεγάλη πλειοψηφία των κοινών θεμάτων του Firefox με μερικά κλικ του ποντικιού, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο και προσπάθεια. Αυτό το σεμινάριο βήμα προς βήμα περιγράφει λεπτομερώς την ανανέωση του Firefox και εξηγεί τον τρόπο χρήσης του σε όλες τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες.

Πώς να επαναφέρετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του Firefox

Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Firefox. Κάντε κλικ στο κουμπί κύριου μενού που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης και αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές. Όταν εμφανιστεί το αναδυόμενο μενού, κάντε κλικ στο κουμπί μενού Βοήθεια , που βρίσκεται στο κάτω μέρος του παραθύρου και υποδηλώνεται με μπλε και άσπρο ερωτηματικό. Στο μενού Βοήθεια (Help) , κάντε κλικ στην επιλογή Πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων (Troubleshooting Information ).

Σημειώστε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συντόμευση αντί για να κάνετε κλικ σε αυτό το στοιχείο μενού:

Η σελίδα " Πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων" του Firefox πρέπει τώρα να είναι ορατή, να εμφανίζεται σε μια νέα καρτέλα ή παράθυρο. Για να επαναφέρετε το πρόγραμμα περιήγησής σας στην προεπιλεγμένη κατάσταση, κάντε κλικ στο κουμπί Ανανέωση του Firefox (περιγράφεται στο παραπάνω παράδειγμα). Θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου επιβεβαίωσης, με το ερώτημα εάν θέλετε να επαναφέρετε τον Firefox στην αρχική του κατάσταση. Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία, κάντε κλικ στο κουμπί Ανανέωση του Firefox που βρίσκεται στο κάτω μέρος αυτού του διαλόγου.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επαναφοράς, μπορείτε να δείτε σύντομα το παράθυρο Εισαγωγή ολοκλήρωσης του Firefox. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια ενέργεια από την πλευρά σας, καθώς το παράθυρο θα κλείσει και το πρόγραμμα περιήγησης θα επανεκκινηθεί στην προεπιλεγμένη του κατάσταση.

Πριν από την επαναφορά του Firefox, πρέπει να γνωρίζετε ότι θα αποθηκευτούν μόνο οι ακόλουθες πληροφορίες.

Αρκετά αξιοσημείωτα στοιχεία που περιλαμβάνουν, αλλά όχι αποκλειστικά, εγκατεστημένες επεκτάσεις , θέματα, ομάδες καρτελών, μηχανές αναζήτησης και ιστορικό λήψεων δεν διατηρούνται κατά τη διαδικασία επαναφοράς.