Ενεργοποιήστε τη λειτουργία Turbo στο Opera για Mac και Windows

Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Web Opera σε λειτουργικά συστήματα Mac OS X ή Windows.

Πολλοί χρήστες κινητών για περιορισμένα σχέδια δεδομένων ή αργές συνδέσεις συχνά ευνόησαν το πρόγραμμα περιήγησης Opera Mini για τη λειτουργία συμπίεσης που βασίζεται σε διακομιστές, η οποία επιτρέπει στις ιστοσελίδες να φορτώνονται σημαντικά ταχύτερα, ενώ χρησιμοποιούν λιγότερο εύρος ζώνης. Αυτό επιτυγχάνεται με τη συμπίεση σελίδων στο σύννεφο προτού αποσταλούν στη συσκευή σας. Η λειτουργία Opera Turbo (γνωστή και ως Off-Road mode) είναι επίσης διαθέσιμη για τους χρήστες υπολογιστών από την κυκλοφορία του Opera 15. Αν βρεθείτε σε ένα υποτονικό δίκτυο, αυτή η καινοτομία μπορεί να προσφέρει την ώθηση που χρειάζεστε.

Η λειτουργία Turbo μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί με μερικά απλά κλικ του ποντικιού και αυτό το σεμινάριο σας δείχνει πώς και στις πλατφόρμες Windows και OS X. Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Opera.

Χρήστες Windows: Κάντε κλικ στο κουμπί μενού Opera, που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Χρήστες Mac: Κάντε κλικ στην Όπερα στο μενού του προγράμματος περιήγησης, που βρίσκεται στην κορυφή της οθόνης σας. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Opera Turbo . Αυτό θα πρέπει να τοποθετήσει ένα σημάδι ελέγχου δίπλα σε αυτό το στοιχείο μενού, ενεργοποιώντας άμεσα τη λειτουργία.

Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Turbo ανά πάσα στιγμή, απλά επιλέξτε αυτήν την επιλογή μενού για άλλη μια φορά για να αφαιρέσετε το συνοδευτικό σημάδι επιλογής.