Πώς να δημιουργήσετε ομάδες διευθύνσεων στο Gmail

Κάντε τις λίστες του Gmail να στέλνουν εύκολα μηνύματα σε πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα

Αν βρεθείτε να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις ίδιες ομάδες ανθρώπων ξανά και ξανά, μπορείτε να σταματήσετε να πληκτρολογείτε όλη τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Αντ 'αυτού, κάντε μια επαφή ομάδας, έτσι ώστε όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να μπορούν να ομαδοποιηθούν και να αποσταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο με ευκολία.

Μόλις δημιουργηθεί η ομάδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δημιουργείται, αντί να πληκτρολογείτε μόνο μία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά την εγγραφή μηνυμάτων, ξεκινήστε να πληκτρολογείτε το όνομα της ομάδας. Το Gmail θα προτείνει την ομάδα. κάντε κλικ σε αυτό για να συμπληρώσετε αυτόματα το πεδίο Προς με όλες τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την ομάδα.

Πώς να κάνετε μια νέα ομάδα Gmail

  1. Ανοίξτε τις Επαφές Google.
  2. Τοποθετήστε ένα τετραγωνάκι στο πλαίσιο δίπλα από κάθε επαφή που θέλετε στην ομάδα. Χρησιμοποιήστε την ενότητα Most Contacted για να βρείτε όλα τα άτομα που συνήθως στέλνετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  3. Με τις επιλεγμένες επαφές, κάντε κλικ στο κουμπί " Ομάδες " στο επάνω μέρος της οθόνης. Η εικόνα του είναι τρεις άνθρωποι.
  4. Σε αυτό το αναπτυσσόμενο μενού, είτε επιλέξτε μια υπάρχουσα ομάδα είτε κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία νέας για να τοποθετήσετε αυτές τις επαφές στη δική τους λίστα.
  5. Ονομάστε την ομάδα στην ερώτηση " Νέα ομάδα" .
  6. Κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε την ομάδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η ομάδα θα πρέπει να εμφανίζεται στην αριστερή πλευρά της οθόνης, στην περιοχή "Οι επαφές μου".

Δημιουργήστε μια κενή ομάδα

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια άδεια ομάδα, η οποία είναι χρήσιμη αν θέλετε να προσθέσετε τις επαφές αργότερα ή να προσθέσετε γρήγορα νέες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν επικοινωνούν ακόμα:

  1. Από την αριστερή πλευρά των Επαφών Google, κάντε κλικ στην επιλογή Νέα ομάδα.
  2. Ονομάστε την ομάδα και κάντε κλικ στο κουμπί OK .

Πώς να προσθέσετε μέλη σε μια ομάδα

Για να προσθέσετε νέες επαφές σε μια λίστα, μεταβείτε στην ομάδα από το αριστερό μενού και έπειτα κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη στο " .

Εάν διαπιστώσετε ότι χρησιμοποιείται λάθος διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για μια συγκεκριμένη επαφή, απλώς καταργήστε την επαφή από την ομάδα (δείτε πώς να το κάνετε παρακάτω) και, στη συνέχεια, προσθέστε την ξανά με αυτό το κουμπί, πληκτρολογώντας τη σωστή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κουμπί Περισσότερα για να εισάγετε μαζικά τις επαφές από αρχεία αντιγράφων ασφαλείας όπως τα αρχεία CSV .

Πώς να διαγράψετε μέλη από μια ομάδα Gmail

Σημαντικό : Ακολουθήστε αυτά τα βήματα ακριβώς όπως έχουν γραφτεί, επειδή εάν χρησιμοποιήσετε το κουμπί Περισσότερα για να διαγράψετε τις επαφές, θα αφαιρεθούν από τις επαφές σας και όχι μόνο από αυτήν την ομάδα.

  1. Επιλέξτε την ομάδα από το μενού στα αριστερά των Επαφών Google.
  2. Επιλέξτε μία ή περισσότερες επαφές που θέλετε να επεξεργαστείτε τοποθετώντας ένα πλαίσιο ελέγχου στο αντίστοιχο πλαίσιο.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Ομάδες .
  4. Εντοπίστε την ομάδα στην οποία θέλετε να καταργηθούν οι επαφές και στη συνέχεια κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου για να την απενεργοποιήσετε.
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή από αυτό το αναπτυσσόμενο μενού.
  6. Οι επαφές θα πρέπει να καταργηθούν αμέσως από τη λίστα και το Gmail θα πρέπει να σας δώσει μια μικρή ειδοποίηση στο επάνω μέρος της οθόνης που το επιβεβαιώνει.