Πώς να αφαιρέσετε ένα περίγραμμα από ένα έγγραφο του Word

Τα περιγράμματα είναι εύκολο να εισαχθούν και να αφαιρεθούν

Η τοποθέτηση ενός περιγράμματος γύρω από ένα πλαίσιο κειμένου στο Microsoft Word δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερη και η εισαγωγή διαχωριστικών γραμμών πληκτρολογώντας τρεις παύλες, αστερίσκους ή ίσα σύμβολα διαρκεί μόνο δευτερόλεπτα. Καθώς δουλεύετε πάνω στο έγγραφό σας, μπορεί να αποφασίσετε ότι φαίνεται καλύτερα χωρίς τα σύνορα ή τις διαχωριστικές γραμμές. Δεν χρειάζεται να διαγράψετε τη σελίδα . η απόσυρσή τους είναι εξίσου απλή με την τοποθέτησή τους.

Εργασία με σύνορα

Η τοποθέτηση ενός περιγράμματος γύρω από ένα πλαίσιο κειμένου του Microsoft Word διαρκεί μόνο δευτερόλεπτα:

  1. Επιλέξτε το πλαίσιο κειμένου που θέλετε να τοποθετήσετε ένα περιθώριο γύρω.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχική σελίδα της κορδέλας.
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Περίγραμμα και επιλέξτε μία από τις επιλογές στο αναπτυσσόμενο μενού. Για ένα απλό πλαίσιο, κάντε κλικ στην επιλογή Εξωτερικά σύνορα .
  4. Επιλέξτε Σύνορα και Σκίαση στο κάτω μέρος του αναπτυσσόμενου μενού. Στην καρτέλα " Όρια " του πλαισίου διαλόγου, μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος, το στυλ και το χρώμα του περιγράμματος ή να επιλέξετε ένα σκιασμένο ή τρισδιάστατο πλαίσιο.

Αν αποφασίσετε να καταργήσετε αργότερα το περίγραμμα, επισημάνετε το κείμενο στο πλαίσιο με περίγραμμα. Κάντε κλικ στην επιλογή Αρχική σελίδα > Σύνορα > Χωρίς περίγραμμα για να καταργήσετε το περίγραμμα. Εάν επιλέξετε μόνο ένα μέρος του κειμένου στο πλαίσιο, το περίγραμμα αφαιρείται μόνο από το τμήμα αυτό και παραμένει γύρω από το υπόλοιπο κείμενο.

Όταν μια γραμμή συμπεριφέρεται σαν όριο

Από προεπιλογή, όταν πληκτρολογείτε τρεις αστερίσκους στη σειρά και πατάτε το πλήκτρο επιστροφής , το Word αντικαθιστά τους τρεις αστερίσκους με μια διακεκομμένη γραμμή το πλάτος του πλαισίου κειμένου. Όταν πληκτρολογείτε τρία ισοδύναμα σημεία, καταλήγετε σε μια διπλή γραμμή και τρεις παύλες ακολουθούμενες από μια επιστροφή δημιουργεί μια ευθεία γραμμή το πλάτος του πλαισίου κειμένου.

Αν συνειδητοποιήσετε αμέσως ότι δεν θέλετε η γραμμή που δημιουργεί η συντόμευση, πατήστε το εικονίδιο μορφοποίησης δίπλα στο πλαίσιο κειμένου και επιλέξτε Αναίρεση Γραμμής Γραμμής .

Αν αποφασίσετε αργότερα, μπορείτε να καταργήσετε τη γραμμή χρησιμοποιώντας το εικονίδιο "Σύνορα":

  1. Επιλέξτε το κείμενο γύρω από τη γραμμή.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχική σελίδα και στο εικονίδιο Γραμμή .
  3. Επιλέξτε Δεν υπάρχουν σύνορα από το αναπτυσσόμενο μενού για να καταργήσετε τη γραμμή.