Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις αναστολής των Windows

Έλεγχος όταν ο υπολογιστής σας των Windows έρχεται σε κατάσταση αναμονής

Σχεδόν όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές μεταβαίνουν σε κάποια μορφή λειτουργίας χαμηλής ισχύος μετά από μια συγκεκριμένη, προκαθορισμένη περίοδο αδράνειας. Αυτή η λειτουργία προορίζεται συχνά για τη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας ή για τη σταθεροποίηση της συσκευής, όπως συμβαίνει με τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές tablet, αλλά η τεχνολογία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αποτρέψει τα εσωτερικά μέρη να φθαρούν νωρίτερα από ό, τι θα έπρεπε . Για παράδειγμα, οι έξυπνες τηλεοράσεις ενεργοποιούν συχνά μια προφύλαξη οθόνης για να αποτρέψουν την εμφάνιση εικόνων στην οθόνη.

Ακριβώς όπως αυτές οι συσκευές, έχετε πιθανώς παρατηρήσει ότι ο υπολογιστής σας σβήνει μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, πάρα πολύ. Τις περισσότερες φορές, ο υπολογιστής πηγαίνει σε "ύπνο". Εάν διαπιστώσετε ότι πρέπει να ξυπνήσετε τον υπολογιστή σας από τον ύπνο περισσότερο από ό, τι θέλετε ή θέλετε να πάει νωρίς στον ύπνο, μπορείτε να αλλάξετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις που έχετε προεπιλογή.

Αυτό το άρθρο απευθύνεται σε χρήστες με Windows 10, 8.1 και 7. Εάν διαθέτετε Mac, ανατρέξτε σε αυτό το εξαιρετικό άρθρο σχετικά με την αλλαγή των ρυθμίσεων ύπνου για Mac .

Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις αναστολής σε οποιονδήποτε υπολογιστή Windows, επιλέξτε ένα σχέδιο παροχής ενέργειας

Εικόνα 2: Επιλέξτε ένα σχέδιο ενέργειας για να αλλάξετε γρήγορα τις ρυθμίσεις αναμονής.

Όλοι οι υπολογιστές με Windows διαθέτουν τρία σχέδια τροφοδοσίας και το καθένα έχει διαφορετικές ρυθμίσεις όταν ο υπολογιστής κοιμάται. Τα τρία σχέδια είναι Power Saver, Balanced και High Performance. Ένας τρόπος για να αλλάξετε γρήγορα τις ρυθμίσεις αναμονής για να επιλέξετε ένα από αυτά τα σχέδια.

Το σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας θέτει τον υπολογιστή στον ύπνο το ταχύτερο, πράγμα που αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τους χρήστες laptop που θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την μπαταρία τους ή απλώς προσπαθούν να εξοικονομήσουν ηλεκτρική ενέργεια. Η ισορροπημένη είναι η προεπιλογή και είναι συχνά η καλύτερη επιλογή για τους γενικούς χρήστες, καθώς δεν είναι ούτε υπερβολικά περιοριστική ούτε πολύ περιοριστική. Η υψηλή απόδοση αφήνει τον υπολογιστή πιο ενεργό πριν πάει στον ύπνο. Αυτή η ρύθμιση θα έχει ως αποτέλεσμα την πιο γρήγορη αποστράγγιση της μπαταρίας εάν παραμείνει ως προεπιλογή.

Για να επιλέξετε ένα νέο σχέδιο ενέργειας και να εφαρμόσετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις αναμονής:

  1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Δίκτυο στη γραμμή εργασιών.
  2. Επιλέξτε Επιλογές ενέργειας .
  3. Στο παράθυρο που προκύπτει, κάντε κλικ στο βέλος με την επιλογή Εμφάνιση πρόσθετων σχεδίων για να δείτε την επιλογή Υψηλής απόδοσης.
  4. Για να δείτε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για οποιοδήποτε σχέδιο, κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή ρυθμίσεων σχεδίου δίπλα στο σχέδιο ενέργειας που εξετάζετε. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Άκυρο για να επιστρέψετε στο παράθυρο Επιλογές παροχής ενέργειας. Επαναλάβετε όπως θέλετε.
  5. Επιλέξτε το σχέδιο ενέργειας που θέλετε να εφαρμόσετε.

Σημείωση: Παρόλο που μπορείτε να κάνετε αλλαγές στο Power Plan με τη μέθοδο που περιγράφεται εδώ, πιστεύουμε ότι είναι ευκολότερο (και βέλτιστη πρακτική) για τους χρήστες των Windows 8.1 και Windows 10 να μάθουν να κάνουν τις αλλαγές στις Ρυθμίσεις, οι οποίες αναλύονται στη συνέχεια.

Αλλαγή ρυθμίσεων ύπνου στα Windows 10

Εικόνα 3: Χρησιμοποιήστε τις επιλογές Ρυθμίσεις για να αλλάξετε γρήγορα τις επιλογές Power και Sleep.

Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις αναστολής λειτουργίας σε έναν υπολογιστή με Windows 10 χρησιμοποιώντας τις Ρυθμίσεις:

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης.
  2. Πληκτρολογήστε Sleep και επιλέξτε Ρυθμίσεις Power & Sleep , οι οποίες πιθανόν να είναι η πρώτη επιλογή.
  3. Κάντε κλικ στο βέλος από τις αναπτυσσόμενες λίστες για να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις ακριβώς όπως θέλετε.
  4. Κάντε κλικ στο X στην επάνω δεξιά γωνία αυτού του παραθύρου για να το κλείσετε.

Σημείωση: Σε φορητούς υπολογιστές, μπορείτε να κάνετε αλλαγές με βάση το εάν η συσκευή είναι συνδεδεμένη ή με μπαταρία. Οι επιτραπέζιοι υπολογιστές προσφέρουν μόνο επιλογές αναμονής για την ώρα που ο υπολογιστής είναι συνδεδεμένος, επειδή δεν διαθέτουν μπαταρίες.

Αλλαγή ρυθμίσεων ύπνου στα Windows 8 και Windows 8.1

Εικόνα 4: Αναζήτηση επιλογών ύπνου από την οθόνη "Έναρξη" των Windows 8.1.

Οι υπολογιστές με Windows 8 και Windows 8.1 προσφέρουν μια οθόνη εκκίνησης. Για να μεταβείτε σε αυτήν την οθόνη πατήστε το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιο. Μόλις στην οθόνη "Έναρξη":

  1. Πληκτρολογήστε τον ύπνο .
  2. Στα αποτελέσματα, επιλέξτε Ρυθμίσεις ρεύματος και ύπνου .
  3. Επιλέξτε τις επιθυμητές επιλογές από τις λίστες που προκύπτουν για να τις εφαρμόσετε.

Αλλαγή ρυθμίσεων νάρκης στα Windows 7

Σχήμα 5: Αλλαγή επιλογών ενέργειας στα Windows 7 χρησιμοποιώντας τις αναπτυσσόμενες λίστες. Joli Ballew

Τα Windows 7 δεν προσφέρουν μια περιοχή ρυθμίσεων, όπως τα Windows 8, 8.1 και τα Windows 10. Όλες οι αλλαγές γίνονται στον Πίνακα Ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων για Power και Sleep. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη και μετά στον Πίνακα Ελέγχου. Εάν δεν βλέπετε αυτήν την επιλογή, ανατρέξτε στο θέμα Πως να ανοίξετε τον πίνακα ελέγχου.

Μόλις στον πίνακα ελέγχου:

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο " Επιλογές παροχής ενέργειας" .
  2. Επιλέξτε το σχέδιο ενέργειας που θέλετε και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή ρυθμίσεων σχεδίου .
  3. Χρησιμοποιήστε τις λίστες για να εφαρμόσετε τις επιθυμητές ρυθμίσεις και κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση αλλαγών .
  4. Κλείστε τον Πίνακα Ελέγχου κάνοντας κλικ στο X στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου.