Πέντε διαφορές μεταξύ 5ης και 6ης γενιάς iPod Nano

Αποφασίστε ποια είναι η καλύτερη για εσάς

Μπορείτε να πείτε ακριβώς εξετάζοντάς τους ότι η 6η γενιά iPod nano είναι μια σημαντική αλλαγή από τον προκάτοχό της, το μοντέλο 5ης γενιάς . Το 6ο γεν. το μοντέλο είναι ένα μικρό τετράγωνο για το μέγεθος ενός βιβλίου αγώνων, χωρίς κουμπιά στο πρόσωπό του, ενώ το 5ο gen. είναι το πιο παραδοσιακό iPod nano σχήμα: ψηλό και λεπτό, με οθόνη στην κορυφή και ελεγκτή Clickwheel κάτω από αυτό.

Αλλά απλά κοιτάζοντας τα δύο μοντέλα δεν αποκαλύπτει πραγματικά τι τους κάνει διαφορετικά από το σχήμα. Και πρέπει να καταλάβετε αυτές τις διαφορές εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει το σωστό μοντέλο.

Αυτή η λίστα εξηγεί τις 5 μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο μοντέλων που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποια είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

01 του 06

Μέγεθος και βάρος: 6ος είναι μικρότερος

iPod Nano 5. Lubyanka / Wikimedia Commons

Με τα δύο μοντέλα να έχουν τόσο διαφορετικό σχήμα, είναι σαφές ότι θα είναι διαφορετικά όσον αφορά το βάρος και τη διάσταση. Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο συγκεντρώνονται αυτές οι διαφορές:

Διαστάσεις (σε ίντσες)

Βάρος (σε ουγγιές)

Μικρότερος και ελαφρύτερος μπορεί να μην είναι αναγκαστικά καλύτερος. Το 6ο γεν. το μοντέλο είναι υπέροχο αν θέλετε να το φορέσετε κατά τη διάρκεια της άσκησης, αλλά διαφορετικά, το 5ο γεν. μπορεί να είναι πιο εύκολο να το κρατήσετε και να χάσετε περισσότερο.

02 του 06

Μέγεθος οθόνης: 5ος είναι μεγαλύτερος

Apple iPod nano 16GB 6η γενιά. Φωτογραφία από το Amazon

Αν τα σχήματα του σώματος είναι διαφορετικά, οι οθόνες θα είναι διαφορετικά μεγέθη. Ενώ το μοντέλο της 5ης γενιάς είχε τόσο την οθόνη όσο και το κλικ στο πρόσωπό του, η 6η γενιά νανο είναι όλη η οθόνη.

Μέγεθος οθόνης (σε ίντσες)

Για τους περισσότερους χρήστες, αυτό πιθανώς δεν είναι τεράστια διαφορά. Οι περισσότεροι νανοί χρήστες χρειάζονται την οθόνη για να πλοηγηθούν σε μενού και να δουν τι παίζει μουσική. Αυτό λειτουργεί εξίσου καλά και στα δύο μεγέθη οθόνης.

03 του 06

Clickwheel εναντίον οθόνης αφής

πιστωτική εικόνα: Wikipedia

Η 5η γενιά νανο ελέγχεται με τη χρήση του δακτυλίου Clickwheel στο πρόσωπο της συσκευής. Με αυτό, μπορείτε να αυξήσετε και να μειώσετε την ένταση ήχου, να παίξετε / παύση και να μετακινηθείτε μπρος-πίσω μέσα από τα τραγούδια χωρίς να κοιτάξετε το nano. Αυτό κάνει τη χρήση του νανο ενώ διευκολύνεται η άσκηση. Είναι αρκετά εύκολο να χρησιμοποιήσετε και το ένα χέρι.

Η 6η γενιά δεν έχει κλικ. Αντίθετα, προσφέρει μια οθόνη πολλαπλών τόνων ως τον κύριο τρόπο ελέγχου του nano, παρόμοια με την οθόνη στο iPhone ή στο iPod touch. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κοιτάξετε την οθόνη κάθε φορά που θέλετε να αλλάξετε ένα τραγούδι και να μετακινηθείτε από τη μουσική στην ακρόαση του ραδιοφώνου κλπ. Αυτό μπορεί να είναι ωραίο για μερικούς χρήστες. άλλοι θα το βρουν απαράδεκτα αμήχανα.

04 του 06

Αναπαραγωγή βίντεο: Μόνο 5ος

εικόνα πίστωσης: Apple Inc.

Οι νανοί 3ης , 4ης και 5ης γενιάς μπορούν να παίξουν όλα τα βίντεο. Κανένα από αυτά δεν έχει πολύ μεγάλες οθόνες, οπότε οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανώς δεν παίζουν πολλά βίντεο πάνω τους. Η 6η γενιά νανο, από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί να παίξει βίντεο καθόλου. Δεν είμαι σίγουρος πόσο ένας παράγοντας αυτός είναι για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά αν θέλετε το nano σας να έχει τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά, το 5ο gen. το μοντέλο είναι ανώτερο σε αυτή την περίπτωση.

05 του 06

Βιντεοκάμερα: Μόνο 5ο

Βίντεο στο iPod Nano 5. Φωτογραφία από το Amazon

Η 5η γενιά νανο αθλημάτων μια φωτογραφική μηχανή που μπορεί να καταγράψει 640 x 480 βίντεο σε 30 καρέ / δευτερόλεπτο. Αυτά δεν είναι βίντεο υψηλής ευκρίνειας και το nano δεν αντικαθιστά τις ψηφιακές βιντεοκάμερες ή τις κάμερες ενσωματωμένες σε smartphones, επειδή αυτές προσφέρουν καλύτερη ποιότητα, αλλά είναι ένα ωραίο χαρακτηριστικό μπόνους που έχετε στο music player σας.

Η 6η γενιά αφαιρεί την κάμερα έτσι ώστε να μην μπορείτε να την εγγράψετε ή να αναπαράγετε βίντεο. Αυτό μπορεί να μην έχει σημασία για εσάς, αλλά αξίζει να γνωρίζετε.

06 του 06

Κριτικές και αγορά

Τώρα που ξέρετε ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των δύο μοντέλων, δείτε τα σχόλια και στη συνέχεια το κατάστημα σύγκρισης για να βρείτε τις καλύτερες τιμές για το νανο που προτιμάτε.

Θέλετε ανάλυση όπως αυτή που παραδίδεται στα εισερχόμενά σας κάθε εβδομάδα; Εγγραφείτε στο δωρεάν εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο iPhone / iPod.

Αποκάλυψη

Το Περιεχόμενο Ηλεκτρονικού Εμπορίου είναι ανεξάρτητο από το εκδοτικό περιεχόμενο και ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση σε σχέση με την αγορά προϊόντων μέσω συνδέσμων σε αυτήν τη σελίδα.