5 Hacks βλέπουν σε ταινίες που είναι εντελώς Legit

Hacking έχει βρεθεί σε ταινίες εδώ και χρόνια. Η πρώτη μου εισαγωγή στην πειρατεία ήταν στην ταινία WarGames του 1983 με τον Mathew Broderick, ο οποίος έπαιξε ένα hacker ηλικίας γυμνασίου που βρίσκεται πίσω από το κεφάλι του όταν χτυπά ένα σύστημα που αποδεικνύεται ότι ελέγχει το αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας.

Ενώ οι περισσότερες από τις ταινίες χάκερ έχουν παρτίδες, πολλά από τα hacks που τρέχουν έχουν ρίζες στην πραγματικότητα και μερικές από τις πράξεις δεν είναι απλά έργα μυθοπλασίας. Κάποιες ταινίες είναι πραγματικά νόμιμες.

Εδώ είναι 5 Hacks που έχετε δει πιθανώς στις ταινίες που είναι εντελώς Legit:

1. Απόσπασμα απομακρυσμένου ελέγχου αυτοκινήτου

Μέχρι πρόσφατα, η κατοχή από τον απομακρυσμένο έλεγχο του αυτοκινήτου σας ήταν τεχνοτεχνική μυθοπλασία και εμφανίστηκε μόνο σε ταινίες όπως η Έκθεση για Μειονότητες, ο Κατεδάφιση, κ.λπ.

Ολόκληρη η ιδέα φαινόταν υπερβολική μέχρι να γίνει πραγματική η χάραξη αυτοκινήτων χάρη στην πειρατεία του συστήματος Uconnect της FIAT / Chrysler, το οποίο οι χάκερ ήταν σε θέση να συμβιβαστούν και να πάρουν τον έλεγχο ορισμένων μοντέλων οχημάτων.

Οι ερευνητές του αυτοκινήτου μπόρεσαν να ελέγξουν το τιμόνι, το φρενάρισμα, τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, το σύστημα ψυχαγωγίας μέσα στο αυτοκίνητο, τον έλεγχο του κλίματος κλπ. Το ονομάσατε και ήταν σε θέση να το χειριστούν, σε κάποιο βαθμό, αφού είχαν πειραχτεί στα συστήματα του αυτοκινήτου μέσω της σύνδεσης στο Διαδίκτυο που χρησιμοποιεί η Uconnect.

Αυτό το hack είναι ένα από τα πιο τρομακτικά παραδείγματα του πραγματικού κόσμου για το τι είναι δυνατό με τα σημερινά συνδεδεμένα αυτοκίνητα. Ελέγξτε το άρθρο μας σχετικά με το αυτοκίνητο Hacking για πολύ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το είδος hack.

2. Ασύρματη χάραξη

Hacking ασύρματα δίκτυα έχει γίνει ένα βασικό σε ταινίες σήμερα. Βλέποντας σε ταινίες όπως το Blackhat, η ασύρματη δικτύωση είναι όλα τα οργή στο Χόλιγουντ.

Είναι τόσο εύκολο να hack ένα ασύρματο δίκτυο, όπως ταινίες φαίνεται να απεικονίζουν; Η απάντηση: εξαρτάται.

Εάν ένα ασύρματο δίκτυο χρησιμοποιεί ξεπερασμένη ασύρματη κρυπτογράφηση, όπως το WEP ή το πρωτότυπο WPA, τότε η απάντηση είναι ναι. Είναι αρκετά ασήμαντο να ραγίζετε WEP σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα χρησιμοποιώντας πολύ λίγη δεξιότητα. Το WPA είναι λίγο πιο δύσκολο. Το WPA2 είναι πολύ πιο ανθεκτικό και δύσκολο να σπάσει.

3. Σπάσιμο κωδικού πρόσβασης

Η σπάσιμο του κωδικού πρόσβασης ήταν μια αγαπημένη συσκευή σχεδίου στις σύγχρονες ταινίες. Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, υπήρξε σπάσιμο του κωδικού πρόσβασης και μαντέψουν σε ταινίες όπως WarGames, The Matrix Trilogy και πολλοί άλλοι. Οι ταινίες της σύγχρονης ημέρας εξακολουθούν να διαθέτουν αυτό το στοιχείο, παρόλο που τώρα μπορούν να το κάνουν με λίγο πιο τεχνικό τρόπο για να ικανοποιήσουν περισσότερα techno-savvy ακροατήρια.

Δείτε το άρθρο μας: Πώς το Heck πήραν τον κωδικό μου; να μάθουν πώς συμβαίνει αυτός ο τύπος στον πραγματικό κόσμο.

4. Επιθέσεις Κοινωνικής Μηχανικής

Στις κινηματογραφικές ταινίες, η επίθεση κοινωνικής μηχανικής πιθανότατα προ-χρονολογείται ακόμη και από την αρχαία χάκερ κωδικού πρόσβασης. Σκεφτείτε μερικές από τις ταινίες κοινωνικής μηχανικής όλων των εποχών όπως η Ocean's 11 (Η αρχική έκδοση του 1960 με τον Frank Sinatra και η εταιρεία).

Η κοινωνική μηχανική δεν είναι πλέον απλώς άνθρωποι που προσποιούνται ότι είναι επιθεωρητές για να αποκτήσουν πρόσβαση σε μέρη που δεν υποτίθεται ότι είναι. Υπάρχει τώρα ένα επίσημο πλαίσιο κοινωνικής μηχανικής και ακόμη και αυτοματοποιημένα εκμεταλλεύματα που εκμεταλλεύονται το ανθρώπινο στοιχείο.

Ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με την Κοινωνική Μηχανική για πολύ πιο λεπτομερείς πληροφορίες και διαβάστε επίσης την ανίχνευση μιας επίθεσης κοινωνικής μηχανικής για πρόσθετες συμβουλές.

5. Hacks βιομηχανικού συστήματος ελέγχου

Ένα άλλο δημοφιλές χάκερ που έχει τις ρίζες της στην πραγματικότητα είναι το hack βιομηχανικού εξοπλισμού. Θυμηθείτε το αρχικό πάρκο Jurassic όπου ο Newman από τον Seinfeld χάκεψε μια δέσμη του συστήματος του πάρκου για να προκαλέσει την απόσπαση της προσοχής, ώστε να μπορέσει να κάνει μια δυσάρεστη απόδραση;

Οι βιομηχανικές ελεγκτικές μονάδες ελέγχου συχνά βασίζονται στην εύρεση τρωτών σημείων στους Προγραμματιζόμενους Λογικούς Ελεγκτές (PLCs) που ελέγχουν τα βαριά μηχανήματα ή τις μεγάλες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας (ενέργεια, νερό κ.λπ.). Το Stuxnet παρείχε ένα παράδειγμα πραγματικού κόσμου για αυτό που προηγουμένως θεωρείτο ταινία μυθοπλασίας.