Αναζήτηση στον αόρατο ιστό με το CompletePlanet

Σημείωση για τους αναγνώστες: Ο ολοκληρωμένος πλανήτης έχει διακοπεί ως εργαλείο αναζήτησης αόρατου ιστού. Δοκιμάστε τι είναι ο αόρατος ιστός ; για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αναζήτησης αυτού του καταπληκτικού αποθετηρίου περιεχομένου Web που δεν έχει ανακαλυφθεί.

Τι είναι το CompletePlanet;

Το CompletePlanet ήταν μια πύλη αόρατου ιστού με γρήγορη εξυπηρέτηση, σχετικά αποτελέσματα και ένα εύκολο στη χρήση περιβάλλον εργασίας. Το CompletePlanet κατάφερε να αναζητήσει περισσότερες από 70.000 έρευνες βάσεις δεδομένων και μηχανές αναζήτησης ειδικών, έναν εντυπωσιακό αριθμό και οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης για διάφορα διαφορετικά ερωτήματα ήταν σωστά στοχευμένα με αξιόπιστα και αξιόπιστα αποτελέσματα (τα περισσότερα αξίζουν μια καλή υποσημείωση ή δύο). Το CompletePlanet ήταν ένα μεγάλο ερευνητικό εργαλείο όχι μόνο για τον περιστασιακό Surfer που αναζητούσε κάποιες απαντήσεις αλλά και για τον σοβαρό ερευνητή που χρειαζόταν αξιόπιστες πληροφορίες που υποστηρίχθηκαν από διάφορες αξιόπιστες πηγές.

Ενώ, δυστυχώς, ολοκληρώθηκε το CompletePlanet, υπάρχουν πολλές χρήσιμες πηγές έρευνας που καλύπτουν το χάσμα που απομένει, μεταξύ των οποίων:

Πώς να αναζητήσετε τον αόρατο ιστό με το CompletePlanet

Η κεντρική σελίδα του CompletePlanet ήταν πολύ καλά σχεδιασμένη και έκανε την υπηρεσία πολύ φιλική προς το χρήστη. Υπήρχε μια ευρεία ποικιλία θεμάτων από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, γεγονός που έκανε αυτό ένα καλό μέρος για να ξεκινήσει αν οι ερευνητές είχαν μια πολύ καλή ιδέα για το πού κατευθύνθηκε το συγκεκριμένο ερώτημα αναζήτησης.

Για παράδειγμα, μια απλή αναζήτηση για "σύννεφα" χρησιμοποιώντας την τυπική γραμμή αναζήτησης επέστρεψε 187 "σχετικές βάσεις δεδομένων". Τα αποτελέσματα του CompletePlanet ήταν λίγο διαφορετικά από την αναζήτηση της λέξης "σύννεφα" σε μια λιγότερο εστιασμένη πύλη αναζήτησης. αντί της σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης που είναι γεμάτη από συνδέσεις σε μια ολόκληρη σειρά από τοποθεσίες Web, η CompletePlanet χρησιμοποίησε την τεχνολογία της που ονομάζεται Deep Query Manager αντί για αναζήτηση βάσεων δεδομένων. Τα αποτελέσματα, επομένως, αποτελούνται από διάφορες βάσεις δεδομένων Αόρατου Ιστού .

Μια αναζήτηση για σύννεφα χρησιμοποιώντας τη βάση δεδομένων του θέματος λειτούργησε λίγο διαφορετικά. Οι ερευνητές μπόρεσαν να επιλέξουν το θέμα «επιστήμη» προκειμένου να περιορίσουν αρχικά την αναζήτησή τους, με την επιλογή να εξερευνήσουν τη «Μετεωρολογία». Το CompletePlanet επιστρέφει μόνο ένα αποτέλεσμα για το αρχικό ερώτημα αναζήτησης σύννεφων, αλλά ήταν πολύ καλό - αποδείχθηκε ότι ήταν η σελίδα του θερμοκηπίου και της αλλαγής του κλίματος της Αυστραλιανής κυβέρνησης. Ορισμένοι ερευνητές ίσως προτιμούσαν να περιορίσουν το θέμα τους από την αρχή στο CompletePlanet, καθώς τα αποτελέσματα ήταν πιο στοχοθετημένα και συναφή. Ωστόσο, αυτό είναι απόλυτα προσωπική προτίμηση.

Στο κάτω μέρος κάθε αποτελέσματος αναζήτησης, οι χρήστες θα έβλεπαν μικρά έγχρωμα τετράγωνα για να δείξουν πόσο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα στο αρχικό ερώτημα αναζήτησης. το υψηλότερο σκορ είναι τέσσερα τετράγωνα, έτσι ώστε τα περισσότερα τετράγωνα, τόσο καλύτερα. Δίπλα σε εκείνους που ψάχνουν θα δουν το μέγεθος του συγκεκριμένου αρχείου και την ημερομηνία που "συλλέχθηκε", μάλλον, όταν το CompletePlanet ευρετηρίασε αυτή τη σελίδα.

CompletePlanet Σύνθετη αναζήτηση

Η CompletePlanet Advanced Search ήταν στάνταρ. οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα αναζήτησης βάσει τίτλου, λέξης-κλειδιού, περιγραφής, ημερομηνίας κ.λπ. Ένας άλλος πολύτιμος πόρος αναζήτησης ήταν το CompletePlanet Search Help - ήταν μια μεγάλη εισαγωγή σε ό, τι οι ερευνητές μπόρεσαν να κάνουν με το CompletePlanet.

CompletePlanet - ένας μεγάλος πόρος

Το CompletePlanet ήταν ένας υπέροχος πόρος για να βουτήξετε στον αόρατο ιστό και το κατέστησε απλό να περιορίσετε τις αναζητήσεις χωρίς πολύπλοκη σύνταξη αναζήτησης ή χειριστές αναζήτησης. Το CompletePlanet πραγματοποίησε απευθείας αναζήτηση στον Αόρατο Ιστό. συνεπώς τα αποτελέσματα συνολικά ήταν υψηλότερου επιπέδου (δεδομένου ότι ήταν σε βάσεις ακαδημαϊκών, κυβερνητικών, στρατιωτικών κ.λπ.) απ 'ότι αν οι χρήστες αναζητούσαν το ίδιο αντικείμενο σε μια γενική μηχανή αναζήτησης . Η ευκολία στη χρήση θέτει επίσης το CompletePlanet σε απόσταση. ήταν εύκολο να περιορίσετε ή να διευρύνετε μια αναζήτηση εκτός από την προώθηση της εξερεύνησης σε θέματα που ίσως να μην έχουν έρθει οι χρήστες. Το CompletePlanet ήταν μια πολύτιμη προσθήκη στις καλύτερες μηχανές αναζήτησης του ιστού και παρόλο που έχει διακοπεί, η χρήση αυτού του εργαλείου προκάλεσε πολλούς χρήστες να καταδυθούν βαθύτερα σε αυτό που μπορεί να βρεθεί χρησιμοποιώντας τους πόρους του Invisible Web.