False Information: Τρεις τρόποι για να διαπιστώσετε εάν το ηλεκτρονικό περιεχόμενο είναι ασφαλές

Πώς να αποφύγετε ψεύτικα νέα και να πάρετε την πραγματική συμφωνία

Ο Ιστός έχει γίνει ο πηγαίος κώδικας για πολλούς ανθρώπους που κάνουν τέτοιες έρευνες αυτές τις μέρες. Ωστόσο, κρίνοντας την αλήθεια των πληροφοριών που βρίσκετε στο διαδίκτυο μπορεί να είναι λίγο προβληματική, ειδικά αν ψάχνετε για αξιόπιστο υλικό που μπορείτε να αναφέρετε σε ένα ερευνητικό έντυπο, να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να το συμπεριλάβετε σε μια θέση κοινωνικής δικτύωσης . Η μυθοπλασία και η πραγματικότητα δεν είναι το ίδιο πράγμα, αλλά στον Παγκόσμιο Ιστό, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να πούμε τη διαφορά μεταξύ των "ψεύτικων ειδήσεων" και των πραγματικών, αξιόπιστων πηγών.

Πώς μπορείτε να πείτε ότι οι πληροφορίες είναι ψεύτικες σε απευθείας σύνδεση;

Λοιπόν, πώς χωρίζετε το σιτάρι από το χνούδι; Πώς μπορείτε να διαπιστώσετε εάν κάτι που διαβάζετε είναι αληθές και αξιόπιστο και αξίζει μια υποσημείωση, που μοιράζεται με άλλους ανθρώπους ή εμπιστεύεστε την αξιοπιστία; Υπάρχει μια σειρά από τεστ αντοχής που μπορείτε να βάλετε τις πληροφορίες στο Web για να εξασφαλίσετε την αξιοπιστία τους και αν πρέπει να τις χρησιμοποιήσετε (εδώ είναι ένα γρήγορο μοτίβο για το πώς να αναφέρετε ιστοσελίδες , παρεμπιπτόντως).

Παράδειγμα ψευδών ειδήσεων στο διαδίκτυο

Επειδή είναι τόσο εύκολο να δημοσιεύσετε ηλεκτρονικά, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από ψεύτικες ή μη αξιόπιστες πληροφορίες στο διαδίκτυο. Ακολουθεί ένα παράδειγμα ψεύτικων πληροφοριών:

«Επειδή τα σκυλιά έχουν ανώτερες λογιστικές ικανότητες, είναι έξυπνο να ζητάς από τον τοπικό σου Fido να κάνει τους φόρους σου για να πάρεις την πιο ακριβή επιστροφή.» Οι πληροφορίες που μοιράζονται πολλές φορές ο Abraham Lincoln κατά τη διάρκεια της δεύτερης απογείωσης της σελήνης θεωρούνται αρκετά αξιόπιστες ».

Προφανώς αυτή δεν είναι μια αξιόπιστη δήλωση, αλλά γιατί; Δεν αρκεί απλά να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι κάτι είναι "ψεύτικες πληροφορίες". Σε αυτό το άρθρο, θα περάσουμε από διάφορα σημεία επαφής που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για να προσδιορίσει αν κάτι είναι πραγματικό ή ψεύτικο στο Διαδίκτυο .

Αυτές οι πληροφορίες έχουν εξουσία;

Ο προσδιορισμός της εξουσίας - αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει πληροφορίες πηγής, συγγραφικό πνεύμα και αναφερόμενες πηγές - οποιουδήποτε συγκεκριμένου ιστότοπου είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν σχεδιάζετε να το χρησιμοποιήσετε ως πηγή ακαδημαϊκής εργασίας ή ερευνητικού έργου. Ρωτήστε τον εαυτό σας με αυτά τα ερωτήματα σχετικά με τον εν λόγω ιστότοπο για να καθορίσετε την αρχή των πληροφοριών που βλέπετε:

Αν απαντήσατε "όχι" σε κάποια από αυτές τις ερωτήσεις, πιθανότατα αυτό δεν είναι πηγή που θέλετε να συμπεριλάβετε στη βιβλιογραφία σας ή αναφέρετε ως μέρος ενός αξιόπιστου περιεχομένου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κοινωνικών μέσων . Ας προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο κριτηρίων, το οποίο κρίνει την ειλικρίνεια των πληροφοριών που παρουσιάζονται.

Είναι ακριβείς αυτές οι πληροφορίες;

Τελικά, ενώ βρίσκεστε στο διαδίκτυο, θα συναντήσετε πληροφορίες που δεν είναι απολύτως αληθινές, ειδικά σε αυτή την εποχή των "ψεύτικων ειδήσεων". ειδήσεις που παρουσιάζονται με τέτοιο τρόπο που φαίνεται αρχικά ακριβής, αλλά όταν κρατιέται σε πραγματικότητες και αξιόπιστες πηγές δεν είναι. Εκτός από τον καθορισμό της αρχής ενός ιστότοπου, πρέπει επίσης να υπολογίσετε εάν παρουσιάζει ακριβείς πληροφορίες . Ακολουθούν μερικές ερωτήσεις για να αναρωτηθείτε:

Για άλλη μια φορά, αν δεν είστε ικανοποιημένοι με τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις, τότε θα θελήσετε να βρείτε μια άλλη πηγή στο διαδίκτυο για να λάβετε αξιόπιστες πληροφορίες.

Το επόμενο βήμα στην αξιολόγηση της αξιοπιστίας ενός ιστότοπου είναι η αμεροληψία ή η κατανόηση του τι είναι πίσω από το μήνυμα.

Μείνετε μακριά από το & # 34; πληροφορίες - ουδέτερες πηγές μόνο

Πείτε για παράδειγμα ότι ερευνάτε ατυχήματα με κινητήρα. Οι πληροφορίες από την αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα ήταν απαραιτήτως η πιο ουδέτερη από τις πηγές πληροφοριών. Επομένως, για να βρείτε μια μη προκατειλημμένη πηγή πληροφοριών, θα πρέπει να προσδιορίσετε την ουδετερότητα . Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτά τα ερωτήματα:

Εάν οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις δημιουργούν αμφιβολίες στο μυαλό σας σχετικά με την ακεραιότητα του ιστότοπου, τότε θα πρέπει να επανεξετάσετε αυτόν τον ιστότοπο ως αξιόπιστη πηγή. Οποιοσδήποτε ιστότοπος που έχει μια ακατάλληλη προκατάληψη ή μια θολή γραμμή μεταξύ των διαφημίσεων και του περιεχομένου ΔΕΝ είναι ένας καλός χώρος για να χρησιμοποιηθεί σε ερευνητικό έγγραφο ή ακαδημαϊκό σχέδιο.

Η κριτική σκέψη είναι. . . κρίσιμος

Οι ψεύτικες πληροφορίες είναι δυστυχώς σε απευθείας σύνδεση. Χρησιμοποιήστε την καλύτερη κρίση σας όταν εξετάζετε έναν ιστότοπο που θα συμπεριληφθεί στο ερευνητικό σας έργο, στο ακαδημαϊκό χαρτί, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή στην κοινωνική σελίδα . Ακριβώς επειδή κάτι έκανε τον τρόπο του στον Ιστό απολύτως δεν σημαίνει ότι είναι αξιόπιστο, αξιόπιστο, ή ακόμα και αλήθεια. Προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάτι είναι πραγματικά αξιόπιστο και όχι πλαστό, παραπλανητικές πληροφορίες, είναι απολύτως απαραίτητο οι αναγνώστες να βάζουν οποιαδήποτε τοποθεσία στο Web μέσω των στελεχών αξιολόγησης που αναφέρονται παραπάνω, προτού το χρησιμοποιήσουν ως πηγή.