Αλλάξτε την περίπτωση κειμένου σε παρουσιάσεις του PowerPoint

Έχετε ήδη εισαγάγει το κείμενό σας; Χρησιμοποιήστε αυτές τις μεθόδους για να αλλάξετε την περίπτωση

Το PowerPoint υποστηρίζει δύο διαφορετικές μεθόδους για την αλλαγή της περίπτωσης κειμένου που έχετε ήδη εισαγάγει στην παρουσίασή σας. Αυτές οι μέθοδοι είναι:

  1. Χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα συντόμευσης στο πληκτρολόγιό σας.
  2. Χρησιμοποιώντας την καρτέλα Αρχική σελίδα Γραμματοσειρά.

Αλλάξτε την υπόθεση χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα συντόμευσης

Συντομεύσεις πληκτρολογίου είναι χρήσιμες για σχεδόν οποιοδήποτε πρόγραμμα, ως μια γρήγορη εναλλακτική λύση για τη χρήση του ποντικιού. Το PowerPoint υποστηρίζει τη συντόμευση Shift + F3 για εναλλαγή μεταξύ των τριών πιο κοινών επιλογών για την αλλαγή κειμένου - κεφαλαία (κεφαλαία), πεζά (όχι καπάκια) και κεφαλαία (κάθε λέξη κεφαλαιοποιείται).

Επισημάνετε το κείμενο που θέλετε να μεταβείτε και πατήστε Shift + F3 για να κάνετε κύλιση μεταξύ των τριών ρυθμίσεων.

Αλλαγή θήκης Χρησιμοποιώντας το μενού μετακίνησης

  1. Επιλέξτε το κείμενο.
  2. Στην ενότητα Γραμματοσειρά της καρτέλας Αρχική σελίδα της κορδέλας , κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή θήκης όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.
  3. Επιλέξτε την επιλογή σας από την αναπτυσσόμενη λίστα από αυτά τα στοιχεία:
    • Η περίπτωση ποινής θα κεφαλαιοποιήσει το πρώτο γράμμα στην επιλεγμένη πρόταση ή το κουκκίδα
    • πεζά θα μετατρέψει το επιλεγμένο κείμενο σε πεζά, χωρίς εξαίρεση
    • Το UPPERCASE θα μετατρέψει το επιλεγμένο κείμενο σε ρύθμιση all-caps (σημείωση, ωστόσο, ότι οι αριθμοί δεν θα μετατοπίζονται σε σύμβολα στίξης)
    • Κεφαλαιοποίηση Κάθε λέξη, μερικές φορές ονομάζεται υπόθεση τίτλου , το πρώτο γράμμα κάθε λέξης στο επιλεγμένο κείμενο θα κερδίσει ένα κεφαλαίο γράμμα, αν και η αληθινή "υπόθεση τίτλου" δεν κεφαλαιοποιεί άρθρα και σύντομες προθέσεις μετά την πρώτη λέξη
    • tOGGLE cASE, στην οποία η περίπτωση κάθε γράμματος του επιλεγμένου κειμένου θα αλλάξει στο αντίθετο της τρέχουσας περίπτωσης. αυτή η λειτουργία βοηθάει αν είχατε αφήσει ακούσια το κλειδί Caps Lock ενεργοποιημένο.

Σκέψεις

Τα εργαλεία αλλαγής περιπτώσεων του PowerPoint είναι χρήσιμα, αλλά όχι αλάνθαστα. Χρησιμοποιώντας τον μετατροπέα του λόγου φράσης δεν θα διατηρηθεί η μορφοποίηση των κατάλληλων ουσιαστικών, για παράδειγμα, και η κεφαλαιοποίηση κάθε λέξης θα κάνει ακριβώς αυτό που λέει, ακόμα και αν ορισμένες λέξεις όπως ένα ή και θα πρέπει να παραμείνουν πεζά σε τίτλους σύνθεσης.

Η χρήση κειμένου σε παρουσιάσεις PowerPoint αναμιγνύει ένα κομμάτι της τέχνης με ένα κομμάτι της επιστήμης. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τους αρέσει το all-caps κείμενο επειδή τους θυμίζει "φωνάζοντας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο", αλλά η περιορισμένη και στρατηγική χρήση κεφαλίδων all-caps μπορεί να θέσει ένα κείμενο σε μια διαφάνεια.

Σε κάθε παρουσίαση, η κύρια αρετή είναι η συνέπεια. Όλες οι διαφάνειες πρέπει να χρησιμοποιούν μορφοποίηση κειμένου, τυπογραφία και διαστήματα παρόμοια. τα διαφορετικά πράγματα πολύ συχνά μεταξύ των διαφανειών συγχέουν την οπτική παρουσίαση και εμφανίζονται τόσο βρώμικα όσο και ερασιτεχνικά. Κανόνες για την αυτο-επεξεργασία των διαφανειών σας περιλαμβάνουν: