Δημιουργήστε μια μεγεθυμένη προβολή Λεπτομέρεια Ακουστικού στο Photoshop

01 από 10

Εισαγωγή

Μεγαλύτερη προβολή λεπτομερειών περιγραφής λεπτομερειών. © Sue Chastain
Η Gayle γράφει: "Χρησιμοποιώ το Photoshop CS3 Ο σύζυγός μου και εγώ βάζουμε μαζί ένα φυλλάδιο για την καμπίνα, θα ήθελα να κάνω μια περιοχή και να το μεγεθύνω ή να επεκταθώ για να εμφανίσω περισσότερες λεπτομέρειες και να το μετακινήσω στο πλάι. "

Έχω δει πολλά μαθήματα για τη δημιουργία μιας μεγεθυμένης προβολής για μέρος μιας εικόνας, αλλά στα μαθήματα που βρήκα, η μεγεθυμένη θέα κάλυπτε το αρχικό τμήμα της εικόνας από το οποίο ελήφθη η μεγεθυμένη όψη. Η Gayle θέλει τη μεγεθυμένη όψη να μετακινηθεί προς τα πλάγια ώστε να μπορείτε να την δείτε σε δύο μεγέθη την ίδια στιγμή. Αυτό το σεμινάριο θα σας οδηγήσει στη διαδικασία να κάνετε ακριβώς αυτό.

Χρησιμοποιώ το Photoshop CS3 για αυτό το σεμινάριο, αλλά θα πρέπει να μπορείτε να το κάνετε σε μια μεταγενέστερη έκδοση ή σε μια πιο πρόσφατη παλαιότερη έκδοση.

02 από 10

Ανοίξτε και προετοιμάστε την εικόνα

© Sue Chastain, UI © Adobe

Ξεκινήστε ανοίγοντας την εικόνα με την οποία θέλετε να εργαστείτε. Θα χρειαστεί να αρχίσετε ένα αρχείο αρκετά υψηλής ανάλυσης για να τραβήξετε όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες στη μεγεθυμένη προβολή.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εικόνα μου αν θέλετε να ακολουθήσετε μαζί με την ίδια εικόνα. Πήρα αυτή τη φωτογραφία ενώ πειραματιζόμουν με τη λειτουργία μακροεντολών στη νεότερη φωτογραφική μηχανή μου. Δεν έχω δει ποτέ τη μικροσκοπική αράχνη στο λουλούδι μέχρι να δω την φωτογραφία στον υπολογιστή μου.

Στην παλέτα των στρωμάτων σας, κάντε δεξί κλικ στο στρώμα φόντου και επιλέξτε "Μετατροπή σε έξυπνο αντικείμενο". Αυτό θα σας επιτρέψει να εκτελέσετε μη καταστρεπτικές επεξεργασίες στο στρώμα και να το διευκολύνετε αν χρειάζεται να επεξεργαστείτε την εικόνα μετά τη δημιουργία της λεπτομερούς προβολής. Εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση του Photoshop που δεν διαθέτει υποστήριξη Smart Objects, μετατρέψτε το φόντο σε ένα επίπεδο αντί για ένα έξυπνο αντικείμενο.

Κάντε διπλό κλικ στο όνομα του στρώματος και μετονομάστε το σε "πρωτότυπο".

Εάν πρέπει να επεξεργαστείτε τη φωτογραφία:
Κάντε δεξί κλικ στο έξυπνο επίπεδο και επιλέξτε "επεξεργασία περιεχομένων". Θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο διαλόγου με κάποιες πληροφορίες σχετικά με την εργασία με έξυπνο αντικείμενο. Διαβάστε το και κάντε κλικ στο OK.

Τώρα το στρώμα θα ανοίξει σε ένα νέο παράθυρο. Εκτελέστε τις απαραίτητες διορθώσεις στην εικόνα σε αυτό το νέο παράθυρο. Κλείστε το παράθυρο για το έξυπνο αντικείμενο και απαντήστε ναι όταν σας ζητηθεί να αποθηκεύσετε.

03 από 10

Κάντε μια επιλογή της περιοχής λεπτομερειών

© Sue Chastain
Ενεργοποιήστε το εργαλείο ελλειπτικού πλαισίου από την εργαλειοθήκη και δημιουργήστε μια επιλογή της περιοχής που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για την προβολή λεπτομέρειας. Κρατήστε το πλήκτρο shift για να κρατήσετε την επιλογή σας σε τέλειο σχήμα κύκλου. Χρησιμοποιήστε το πλήκτρο διαστήματος για να επανατοποθετήσετε την επιλογή πριν απελευθερώσετε το κουμπί του ποντικιού.

04 από 10

Αντιγράψτε την περιοχή λεπτομερειών σε επίπεδα

UI © Adobe
Μεταβείτε στο Layer> New> Layer via Copy. Μετονομάστε αυτό το στρώμα "λεπτομέρεια μικρό", στη συνέχεια κάντε δεξί κλικ στο στρώμα, επιλέξτε "διπλότυπο στρώμα ..." και ονομάστε το δεύτερο αντίγραφο "λεπτομέρεια μεγάλο".

Στο κάτω μέρος της παλέτας των στρωμάτων, κάντε κλικ στο κουμπί για μια νέα ομάδα. Αυτό θα θέσει ένα εικονίδιο φακέλου στην παλέτα σας.

Επιλέξτε τόσο τα "αρχικά" όσο και τα "λεπτομέρεια μικρά" στρώματα κάνοντας κλικ σε ένα και στη συνέχεια μετατόπιση κάνοντας κλικ στο άλλο, και σύρετε και τα δύο επάνω στο στρώμα "ομάδα 1". Η παλέτα των στρώσεων σας θα πρέπει να μοιάζει με την εικόνα της οθόνης εδώ.

05 από 10

Κλιμάρετε την αρχική εικόνα

© Sue Chastain, UI © Adobe
Κάντε κλικ στην επιλογή "ομάδα 1" στην παλέτα στρώσεων και μεταβείτε στην επιλογή Επεξεργασία> Μετατροπή> Κλίμακα. Με την ομαδοποίηση των επιπέδων και την επιλογή της ομάδας, θα διασφαλίσουμε ότι και τα δύο επίπεδα θα κλιμακωθούν μαζί.

Στη γραμμή επιλογών, κάντε κλικ στο εικονίδιο αλυσίδας μεταξύ των πλαισίων W: και H: και στη συνέχεια πληκτρολογήστε 25% είτε για πλάτος είτε για ύψος και πατήστε το εικονίδιο επιλογής για να εφαρμόσετε την κλίμακα.

Σημείωση: Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το ελεύθερο μετασχηματισμό εδώ, αλλά χρησιμοποιώντας αριθμητική κλίμακα, μπορούμε να δουλέψουμε με μια γνωστή αξία. Αυτό είναι απαραίτητο αν θέλετε να σημειώσετε το επίπεδο μεγέθυνσης στο τελικό έγγραφο.

06 από 10

Προσθέστε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο στο πλήκτρο

© Sue Chastain, UI © Adobe
Κάντε κλικ στο στρώμα "λεπτομέρεια μικρό" για να το επιλέξετε, στη συνέχεια στο κάτω μέρος της παλέτας των στρωμάτων, κάντε κλικ στο κουμπί Fx και επιλέξτε "Stroke ..." Ρυθμίστε τις ρυθμίσεις διαδρομής όπως επιθυμείτε. Χρησιμοποιώ ένα χρώμα μαύρου εγκεφαλικού επεισοδίου και μέγεθος 2 εικονοστοιχείων. Ρολόι OK για να εφαρμόσετε το στυλ και να βγείτε από το παράθυρο διαλόγου.

Τώρα αντιγράψτε το ίδιο στυλ στρώματος στο στρώμα "λεπτομέρεια μεγάλο". Μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε στυλ επιπέδων κάνοντας δεξί κλικ στο στρώμα στην παλέτα στρώσεων και επιλέγοντας την κατάλληλη εντολή από το μενού περιβάλλοντος.

07 από 10

Προσθέστε τη σκιά λήψης στη λεπτομερή προβολή

© Sue Chastain, UI © Adobe
Στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στη γραμμή "εφέ" ακριβώς κάτω από το στρώμα "λεπτομέρεια μεγάλο". Κάντε κλικ στην σκιά σταγόνας και προσαρμόστε τις ρυθμίσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, στη συνέχεια κάντε κλικ στο OK στο πλαίσιο διαλόγου στυλ στρώματος.

08 από 10

Επανατοποθετήστε το πλήκτρο

© Sue Chastain
Με το επιλεγμένο "λεπτομερώς μεγάλο" στρώμα, ενεργοποιήστε το εργαλείο μετακίνησης και τοποθετήστε το στρώμα όπου θέλετε σε σχέση με ολόκληρη την εικόνα.

09 από 10

Προσθήκη γραμμών σύνδεσης

© Sue Chastain
Μεγέθυνση στο 200% ή περισσότερο. Δημιουργήστε ένα νέο κενό στρώμα και μετακινήστε το μεταξύ "Ομάδα 1" και "Λεπτομέρεια μεγάλου". Ενεργοποιήστε το εργαλείο γραμμής από την εργαλειοθήκη (κάτω από το εργαλείο σχήματος). Στη γραμμή επιλογών, ορίστε το πλάτος γραμμής στο ίδιο μέγεθος που χρησιμοποιήσατε για το εφέ διαδρομής στα στρώματα λεπτομέρειας. Βεβαιωθείτε ότι οι βέλη δεν είναι ενεργοποιημένες, το στυλ δεν έχει οριστεί και το χρώμα είναι μαύρο.

Σύρετε δύο γραμμές που συνδέουν τους δύο κύκλους όπως φαίνεται. Μπορεί να χρειαστεί να μεταβείτε στο εργαλείο μετακίνησης για να προσαρμόσετε την τοποθέτηση γραμμών έτσι ώστε να συνδεθούν απρόσκοπτα. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο ελέγχου καθώς προσαρμόζετε τη θέση γραμμής για μεγαλύτερη ακρίβεια.

10 από 10

Προσθήκη κειμένου και αποθήκευση της τελικής εικόνας

© Sue Chastain
Μεγέθυνση πίσω στο 100% και δώστε την εικόνα σας τελικό έλεγχο. Ρυθμίστε τις γραμμές σύνδεσης εάν κοιτάξουν μακριά. Προσθέστε κείμενο αν θέλετε. Μεταβείτε στην επιλογή Εικόνα> Περικοπή για αυτόματη περικοπή της τελικής εικόνας. Πετάξτε σε ένα συμπαγές έγχρωμο φόντο ως το κάτω στρώμα, αν θέλετε. Ακολουθεί μια ματιά στην τελική εικόνα μαζί με την παλέτα στρώσεων για αναφορά.

Εάν θέλετε να διατηρήσετε την εικόνα επεξεργάσιμη, αποθηκεύστε την στη φυσική μορφή Photoshop PSD. Εάν το φυλλάδιο σας βρίσκεται σε άλλη εφαρμογή της Adobe, μπορείτε να τοποθετήσετε το αρχείο Photoshop απευθείας στη διάταξη. Διαφορετικά, μπορείτε να επιλέξετε όλα και να χρησιμοποιήσετε την εντολή Copy Merged για να επικολλήσετε στο έγγραφο του φυλλαδίου ή να ισοπεδώσετε τα επίπεδα και να αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο για να το εισαγάγετε στο φυλλάδιο σας.