Λάβετε απαντήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε διαφορετική διεύθυνση από εκείνη που στέλνετε από

Το Gmail σάς επιτρέπει να αλλάξετε τη διεύθυνση αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν απαντούν οι χρήστες

Όταν κάποιος απαντά σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το μήνυμα αποστέλλεται συνήθως στη διεύθυνση του αποστολέα. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο από προεπιλογή. Ωστόσο, στο Gmail , μπορείτε να αλλάξετε τη διεύθυνση απάντησης έτσι ώστε όταν ο παραλήπτης απαντήσει, το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πηγαίνει κάπου αλλού.

Ίσως θελήσετε να αλλάξετε τη διεύθυνση απάντησης στο Gmail για πολλούς λόγους, αλλά ο κύριος λόγος είναι πιθανώς επειδή έχετε πολλές διευθύνσεις "αποστολή αλληλογραφίας" συνδεδεμένες στο λογαριασμό σας και δεν θέλετε να στέλνονται απαντήσεις σε αυτούς τους λογαριασμούς.

Κατευθύνσεις

Οι ρυθμίσεις απάντησης στο Gmail βρίσκονται στην καρτέλα Λογαριασμοί και Εισαγωγή των ρυθμίσεων.

  1. Κάντε κλικ στο εργαλείο " Ρυθμίσεις" στη γραμμή εργαλείων του Gmail.
  2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις από το μενού που εμφανίζεται.
  3. Μεταβείτε στην καρτέλα Λογαριασμοί και Εισαγωγή .
  4. Στην ενότητα Αποστολή αλληλογραφίας ως :, κάντε κλικ στην επιλογή επεξεργασία πληροφοριών δίπλα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την οποία θέλετε να ρυθμίσετε μια διεύθυνση απάντησης.
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Καθορισμός διαφορετικής διεύθυνσης απάντησης.
  6. Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση στην οποία θέλετε να λαμβάνετε απαντήσεις δίπλα στη διεύθυνση απάντησης .
  7. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση αλλαγών .

Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία για κάθε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείτε. Εάν θέλετε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τη διεύθυνση απάντησης, απλώς επαναλάβετε τα βήματα 1 έως 4 παραπάνω, διαγράψτε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση αλλαγών .

Γιατί αυτό;

Ας υποθέσουμε ότι χρησιμοποιείτε το mainemail@gmail.com ως την κύρια διεύθυνση σας, αλλά θέλετε επίσης να στείλετε το mail ως other@gmail.com , το οποίο είναι άλλος λογαριασμός στο Gmail για τον οποίο έχετε τον έλεγχο. Ωστόσο, παρόλο που μπορείτε να στείλετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ως άλλο , δεν ελέγχετε πολύ συχνά αυτόν τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έτσι δεν θέλετε να στέλνονται απαντήσεις σε αυτόν το λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αντί να προωθήσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άλλα σε κύρια μηνύματα , μπορείτε απλώς να αλλάξετε τη διεύθυνση απάντησης. Με αυτόν τον τρόπο, όταν στέλνετε μηνύματα από other@gmail.com , οι παραλήπτες θα απαντήσουν όπως κάνουν κανονικά, αλλά το email τους θα μεταβεί στο mainemail@gmail.com αντί για other@gmail.com .

Όλες οι απαντήσεις θα παραμείνουν στον κύριο λογαριασμό σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακόμα κι αν δεν στείλατε το μήνυμα από το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .

Συμβουλές

Θυμηθείτε ότι κατά την αποστολή ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άλλο λογαριασμό που έχετε ορίσει στο Gmail σας, πρέπει να κάνετε κλικ στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δίπλα στο κείμενο Από από την κορυφή του μηνύματος. Από εκεί μπορείτε να επιλέξετε από τη λίστα των λογαριασμών "αποστολή αλληλογραφίας".

Ο παραλήπτης πιθανότατα θα δει κάτι παρόμοιο στη γραμμή Από από ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνετε με μια διαφορετική διεύθυνση απάντησης:

mainemail@gmail.com εξ ονόματος του (το όνομά σας)

Σε αυτό το παράδειγμα, το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποστέλλεται από τη διεύθυνση other@gmail.com , αλλά η διεύθυνση απάντησης έχει οριστεί στο mainemail@gmail.com . Η απάντηση σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα στείλει το μήνυμα στο mainemail@gmail.com .