Επιτρέπεται στα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της επιφάνειας εργασίας πρόσβαση στο Gmail

Χρησιμοποιώντας τον βασικό έλεγχο ταυτότητας με κωδικό πρόσβασης

Το Gmail προσφέρει προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πρόσθετα για πρόσβαση στα μηνύματα, τις ετικέτες, τις επαφές σας και πολλά άλλα με τον πιο ασφαλή τρόπο χρησιμοποιώντας το OAuth. Με αυτήν τη μέθοδο σύνδεσης, ο υπολογιστής-πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν παίρνει ούτε μπορεί να αποθηκεύσει ή να διαρρεύσει τον κωδικό πρόσβασής σας, η πρόσβαση μπορεί να ανακληθεί για μεμονωμένα βοηθητικά προγράμματα εύκολα ανά πάσα στιγμή ή να περιοριστεί σε συγκεκριμένα δεδομένα για συγκεκριμένες χρήσεις και πρόσθετα.

Το Gmail προσφέρει επίσης πρόσβαση σε προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω POP και μέσω IMAP, χρησιμοποιώντας παραδοσιακό έλεγχο ταυτότητας με απλό κείμενο (και χρησιμοποιώντας κωδικούς πρόσβασης για συγκεκριμένες εφαρμογές με έλεγχο ταυτότητας σε δύο βήματα ). Αυτό είναι εγγενώς λιγότερο ασφαλές. θα πρέπει να δώσετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (το οποίο μπορεί να το αποθηκεύσει με τρόπο που επιτρέπει στους χάκερς να το έχουν πρόσβαση, αν και τα περισσότερα προγράμματα φροντίζουν ασφαλώς να αποθηκεύουν κωδικούς πρόσβασης, φυσικά). ο κωδικός πρόσβασής σας μπορεί να αποστέλλεται μέσω διαδικτύου σε απλό κείμενο (το οποίο επιτρέπει τον snooping του κωδικού πρόσβασης). μπορείτε να αλλάξετε μόνο αυτόν τον κωδικό πρόσβασης για να κλειδώσετε ένα πρόγραμμα (το οποίο αποκλείει και όλους τους άλλους χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασης, αν και αυτό δεν ισχύει απαραιτήτως για τους κωδικούς πρόσβασης εφαρμογής). και δεν μπορείτε να ελέγξετε την πρόσβαση με μεγαλύτερη λεπτομέρεια σε ποια δεδομένα πραγματικά χρειάζεται κάποιος πελάτης.

Έτσι, η Google μπορεί να απενεργοποιήσει την πρόσβαση μέσω IMAP ή POP μόνο με τον κωδικό πρόσβασης για να βοηθήσει στη διασφάλιση του λογαριασμού σας. Στη συνέχεια, ενδέχεται να βρείτε το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ξαφνικά "αδύνατο να συνδεθείτε στο Gmail" ( pop.gmail.com , imap.gmail.com ή smtp.gmail.com ). Δεν περιορίζεστε μόνο σε βοηθητικά προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εφαρμογές χρησιμοποιώντας το OAuth. Έχοντας επίγνωση των συνεπαγόμενων κινδύνων, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση POP και IMAP με έλεγχο ταυτότητας με κωδικό πρόσβασης στο σύστημά σας Gmail.

Επιτρέψτε στα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της επιφάνειας εργασίας πρόσβαση στο Gmail (Basic Authentication)

Για να βεβαιωθείτε ότι τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για επιτραπέζιους και κινητούς υπολογιστές μπορούν να συνδεθούν σε έναν λογαριασμό Gmail χρησιμοποιώντας IMAP ή POP και βασικό έλεγχο ταυτότητας: