Ρυθμίσεις POP3 του Gmail

Χρειάζονται αυτές τις ρυθμίσεις διακομιστή για τη λήψη μηνυμάτων

Πρέπει να γνωρίζετε τις ρυθμίσεις του διακομιστή Gmail POP3, ώστε να μπορείτε να διαμορφώσετε το πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για να κάνετε λήψη των μηνυμάτων Gmail από το διακομιστή. Ευτυχώς, αυτές οι ρυθμίσεις είναι οι ίδιες ανεξάρτητα από τον πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείτε (υπάρχουν πολλοί από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε ).

Ενώ αυτές οι ρυθμίσεις διακομιστή είναι απαραίτητες για την πρόσβαση στα εισερχόμενα μηνύματα, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, εκτός και αν ρυθμίσετε τις κατάλληλες ρυθμίσεις που απαιτούνται για την αποστολή αλληλογραφίας μέσω του λογαριασμού σας. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις του διακομιστή SMTP Gmail για αυτές τις πληροφορίες.

Ρυθμίσεις POP3 του Gmail

Συμβουλές και περισσότερες πληροφορίες

Πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε το POP στον λογαριασμό σας στο Gmail πριν οι ρυθμίσεις αυτές να λειτουργήσουν στο πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όταν το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια κατάλληλη επιλογή στο αναπτυσσόμενο μενού "Όταν γίνεται πρόσβαση στα μηνύματα με POP".

Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε "Διατήρηση του αντιγράφου του Gmail στα Εισερχόμενα", ακόμα κι αν διαγράψετε τα μηνύματα στον πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, όλα αυτά θα εξακολουθούν να υπάρχουν όταν ανοίγετε το Gmail στον υπολογιστή σας. Αυτό μπορεί εύκολα να ωθήσει το χώρο αποθήκευσης του λογαριασμού σας στο μέγιστο και ενδεχομένως να σας αποτρέψει από τη λήψη περισσότερων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ωστόσο, αν επιλέξετε διαφορετική επιλογή όπως "διαγράψτε το αντίγραφο του Gmail", τότε κατά τη λήψη του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, θα διαγραφεί από το Gmail και δεν θα είναι πλέον προσβάσιμο από τον ιστότοπο. Αυτό σημαίνει ότι αν το μήνυμα εμφανιστεί πρώτα στο tablet σας και στη συνέχεια ανοίξετε το Gmail στον υπολογιστή σας ή στο τηλέφωνο, το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν θα μεταφορτωθεί σε αυτές τις συσκευές, αφού δεν είναι πλέον στον διακομιστή (θα είναι μόνο στο tablet σας μέχρι να το διαγράψετε από εκεί).

Αν έχετε ενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας σε 2 βήματα στο Gmail , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κωδικό Gmail για συγκεκριμένη εφαρμογή .

Μια εναλλακτική λύση στη χρήση POP για την πρόσβαση στα μηνύματα Gmail είναι το IMAP , το οποίο προσφέρει πολλές βελτιώσεις όπως τη δυνατότητα χειρισμού των μηνυμάτων σας σε ένα πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (όπως στο τηλέφωνό σας) και πρόσβαση σε αυτές τις ίδιες αλλαγές αλλού (όπως στον υπολογιστή σας).

Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε το IMAP με το λογαριασμό σας στο Gmail , μπορείτε να επισημάνετε ένα μήνυμα ως αναγνωσμένο, να το διαγράψετε, να το μετακινήσετε σε νέο φάκελο, να απαντήσετε κ.λπ. στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια να ανοίξετε το τηλέφωνο ή το tablet σας για να δείτε το ίδιο μήνυμα που έχουν επισημανθεί ως αναγνωσμένα (ή έχουν διαγραφεί, μετακινηθεί κλπ.). Αυτό δεν είναι δυνατό με το POP δεδομένου ότι το πρωτόκολλο υποστηρίζει μόνο τη λήψη μηνυμάτων, χωρίς να αλλάζει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο διακομιστή.