Πώς να εκκαθαρίσετε δεδομένα περιήγησης στο Chrome για iPhone ή iPod Touch

Ελεύθερος χώρος και ανάκτηση απορρήτου διαγράφοντας αποθηκευμένα δεδομένα περιήγησης

Η εφαρμογή Google Chrome στο iPhone και στο iPod touch αποθηκεύει συνεχώς δεδομένα τοπικά κατά την περιήγηση στον ιστό, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού περιήγησης , των cookies, των αποθηκευμένων εικόνων και αρχείων , των αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης και των δεδομένων αυτόματης συμπλήρωσης.

Αυτά τα στοιχεία αποθηκεύονται στη φορητή συσκευή σας, ακόμα και μετά τη λήξη του προγράμματος περιήγησης. Παρόλο που αυτές οι ενίοτε ευαίσθητες πληροφορίες μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμες για μελλοντικές περιόδους περιήγησης, μπορεί επίσης να παρουσιάσουν έναν κίνδυνο απορρήτου και ασφάλειας καθώς και ένα ζήτημα αποθήκευσης στον κάτοχο της συσκευής.

Λόγω αυτών των εγγενών κινδύνων, το Chrome επιτρέπει στους χρήστες να διαγράψουν αυτά τα στοιχεία δεδομένων είτε μεμονωμένα είτε οτιδήποτε σε μια συρρίκνωση. Συνεχίστε να διαβάζετε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με κάθε τύπο δεδομένων και μάθετε πώς να διαγράφετε μόνιμα τα δεδομένα περιήγησης του Chrome.

Πώς να διαγράψετε τα δεδομένα περιήγησης του Chrome στο iPhone / iPod Touch

Σημείωση: Αυτά τα βήματα αφορούν μόνο το Chrome για το iPhone και το iPod touch. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό στα Windows, αν χρησιμοποιείτε το Chrome εκεί.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Chrome.
  2. Αγγίξτε το κουμπί μενού στην επάνω δεξιά γωνία. Είναι αυτό με τρεις κατακόρυφες στοίβες.
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να βρείτε τις Ρυθμίσεις και επιλέξτε το.
  4. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις Απορρήτου .
  5. Στο κάτω μέρος, επιλέξτε Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης .
  6. Επιλέξτε όλες τις περιοχές που θέλετε να διαγράψετε από το Chrome, πατώντας το καθένα ξεχωριστά.
    1. Ανατρέξτε στην επόμενη ενότητα παρακάτω για μια επεξήγηση αυτών των επιλογών, ώστε να γνωρίζετε τι διαγράφετε.
    2. Σημείωση: Η διαγραφή των δεδομένων περιήγησης του Chrome δεν διαγράφει σελιδοδείκτες, διαγράφει την εφαρμογή από το τηλέφωνό σας ή το iPod ή σας αποσπάται από το λογαριασμό σας Google.
  7. Αγγίξτε το κουμπί Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης, όταν έχετε επιλέξει τι πρέπει να διαγραφεί.
  8. Για να επιβεβαιώσετε, επιλέξτε Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης ξανά.
  9. Όταν το τελευταίο αναδυόμενο παράθυρο απομακρυνθεί, μπορείτε να πατήσετε DONE για έξοδο από τις ρυθμίσεις και επιστροφή στο Chrome.

Τι σημαίνουν οι επιλογές δεδομένων περιήγησης του Chrome

Προτού αφαιρέσετε οποιαδήποτε δεδομένα, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ακριβώς τι διαγράφετε. Ακολουθεί μια σύνοψη για κάθε μια από τις παραπάνω επιλογές.