Πώς να αλλάξετε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Chrome για iOS

Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Google Chrome σε συσκευές iPad, iPhone ή iPod touch.

Τα σημερινά προγράμματα περιήγησης περιέχουν μια πληθώρα χαρακτηριστικών, που κυμαίνονται από μηχανισμό που προπληρώνει ιστοσελίδες σε ενσωματωμένους αποκλεισμούς αναδυόμενων παραθύρων. Μία από τις πιο συνηθισμένες και πιθανώς πιο χρησιμοποιούμενες ρυθμιζόμενες ρυθμίσεις είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης. Πολλές φορές ξεκινάμε ένα πρόγραμμα περιήγησης χωρίς συγκεκριμένο προορισμό στο μυαλό, που σκοπεύει να εκτελέσει μια αναζήτηση λέξεων-κλειδιών. Στην περίπτωση του Omnibox, της διεύθυνσης συνδυασμού του Chrome και της γραμμής αναζήτησης, αυτές οι λέξεις-κλειδιά υποβάλλονται αυτόματα στην ενσωματωμένη μηχανή αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης.

Φυσικά, αυτή η επιλογή έχει ρυθμιστεί στην Google από προεπιλογή. Ωστόσο, το Chrome παρέχει τη δυνατότητα χρήσης ενός από πολλούς ανταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένων των AOL, Ask, Bing και Yahoo. Αυτή η ρύθμιση μπορεί εύκολα να τροποποιηθεί με λίγες βρύσες του δακτύλου και αυτό το σεμινάριο σας καθοδηγεί στη διαδικασία. Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Αγγίξτε το κουμπί μενού Chrome (τρεις κάθετα ευθυγραμμισμένες τελείες), που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις . Η διεπαφή ρυθμίσεων του Chrome θα εμφανιστεί τώρα. Εντοπίστε την ενότητα Βασικά στοιχεία και επιλέξτε Μηχανή αναζήτησης .

Οι ρυθμίσεις της μηχανής αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης πρέπει να είναι πλέον ορατές. Η ενεργή / προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης απεικονίζεται με ένα σημάδι επιλογής δίπλα στο όνομά της. Για να τροποποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση, απλά επιλέξτε την επιθυμητή επιλογή. Μόλις είστε ικανοποιημένοι με την επιλογή σας, πατήστε το κουμπί DONE για να επιστρέψετε στη συνεδρία σας περιήγησης.