Ιστορία του Wolfenstein - Κάστρο Wolfenstein και πέρα

Λίγα franchises παιχνιδιών έχουν ως πρωτοποριακό και περίεργο παρελθόν, όπως η σειρά Wolfenstein . Αυτό που ξεκίνησε ως το πρώτο παιχνίδι μυστικότητας, γεμάτο με 2D αποστολές ενιαίας οθόνης, "δανείστηκε" από άλλο προγραμματιστή και μετατράπηκε σε μια νέα σειρά που πιστώνεται με καινοτόμους σκοπευτές πρώτου προσώπου, καθιστώντας το franchise που γνωρίζουμε σήμερα. Παραδόξως, κάθε είσοδος στο franchise από το Wolfenstein 3D είναι εντελώς ανεπίσημη.

Ενώ οι δύο σειρές παιχνιδιών έχουν εντελώς διαφορετική μηχανική και στυλ, το ένα πράγμα που και οι δύο έχουν κοινό είναι ο στόχος της δολοφονίας των Ναζί.

1981 έως 1984 - Σειρά 1: Οι πρώτοι αθλητικοί αγώνες

Στη δεκαετία του '70 η αγορά υπολογιστών άρχισε να επεκτείνεται σε σπίτια, ξεκινώντας με την κατασκευή των δικών σας εξαρτημάτων για χομπίστες, σε προσυσκευασμένα συστήματα. Καθώς οι πελάτες των οικιακών υπολογιστών μεγάλωσαν, η ζήτηση για λογισμικό και, το σημαντικότερο, τα παιχνίδια. Έτσι, το 1978 ο Ed Zaron άνοιξε το MUSE Software και προσέλαβε τον πρώτο εργαζόμενο του, τον προγραμματιστή Silas Warner.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής Warner, που βρισκόταν σε ύψος 6 πόδια 9 και ζύγιζε πάνω από 300 λίβρες, ήταν ένας λαμπρός προγραμματιστής και μέσα σε 3 χρόνια έβαλε το MUSE στον χάρτη δημιουργώντας την πρώτη τεχνολογία φωνητικής συνθέσεως για τον υπολογιστή της Apple II, "The Voice", προγραμματίζοντας και σχεδιάζοντας το πρώτο παιχνίδι stealth, Castle Wolfenstein .

Μία από τις κύριες λειτουργίες του Castle Wolfenstein ήταν ως έξοδος για να απεικονίσει τη λειτουργικότητα της άλλης δημιουργίας του Warner, του ηχητικού κινητήρα "The Voice" για το Apple II, καθιστώντας το το πρώτο παιχνίδι υπολογιστή για να παίξει καταγεγραμμένο διάλογο όταν ενεργοποιείται από ένα γεγονός παιχνιδιού, αλλά αυτό ήταν μόνο ένα από τα τεχνικά επιτεύγματα του παιχνιδιού. Ο σημαντικότερος αντίκτυπος του Κάστρου στον κόσμο των τυχερών παιχνιδιών εισάγει ένα ολοκαίνουργιο στυλ παιχνιδιού που παραμένει απίστευτα δημοφιλές σήμερα - Stealth.

Πριν από τη σφαγή του Assassin's Creed και Metal Gear κρυφά εισήχθησαν στη σκηνή, ο Κάστρο Wolfenstein είχε παίκτες να περνούν μέσα από διάδρομους ενός κάστρου ως Παγκόσμιος Πόλεμος 2 στρατιωτικός των ΗΠΑ, που δραπετεύει από ένα μυστικό αρχηγείο SS. Με μια περιορισμένη ποσότητα πυρομαχικών, η αποστολή ήταν οι παίκτες να γλιστρήσουν από το κελί τους ανιχνευμένοι, να βρουν τα κορυφαία μυστικά σχέδια του Ναζί κρυμμένα σε ένα από τα πολλά κιβώτια σε όλο το κάστρο και να ξεφύγουν χωρίς να καταλάβουν. Αν κάποιος φρουρός ή Στρατιώτης Σ.Σ. σας κηλιδώσει, φωνάζουν "Σταματήστε" και ο αγώνας είναι ενεργοποιημένος.

Ενώ ο πρωταρχικός στόχος είναι να ξεφύγουμε από τα σχέδια του εχθρού στο χέρι, το Κάστρο διαθέτει ένα εκπληκτικό ποσό βαθιά gameplay. Υπάρχουν δύο τρόποι για να νικήσετε τους εχθρούς, πρώτα είναι να τους πυροβολήσετε με ένα πυροβόλο όπλο που βρίσκετε σε ένα νεκρό σώμα νωρίς στο παιχνίδι, το άλλο είναι με το φύσημα τους με χειροβομβίδες. Και τα δύο είδη όπλων είναι σε περιορισμένες ποσότητες, αλλά μπορείτε να βρείτε επιπλέον προμήθειες αναζητώντας τα σώματα των πεσμένων εχθρών και αναζητώντας κασέλες. Τα αντικείμενα περιλαμβάνουν αλεξίσφαιρα γιλέκα, επιπλέον πυρομαχικά και πλήκτρα.

Οι παίκτες μπορούν επίσης να αρπάζουν SS στολές από τους νεκρούς εχθρούς και να γλιστρήσουν γύρω από το κάστρο σε μεταμφίεση. Αυτή η στρατηγική λειτουργεί όταν πρόκειται για τους βασικούς εχθρικούς φρουρούς, αλλά όταν αντιμετωπίζουν έναν Στρατιώτη SS θα δουν μέσα από την εκδίκασή σας. Οι Στρατιώτες SS είναι πολύ πιο προχωρημένοι από τον βασικό φρουρό. Εκτός από το ότι είναι πιο έξυπνοι, είναι πιο σκληροί για να νικήσουν στον αγώνα και μπορούν να μετακινηθούν από την οθόνη στην οθόνη καθώς προχωρούν στον παίκτη. Οι βασικοί φρουροί εύκολα ξεγελαστούν και φουσκώνουν επάνω, καθώς και δεν μπορούν να αφήσουν τη θέση μονής οθόνης.

Κάθε οθόνη χρησιμεύει ως στάσιμο δωμάτιο στο κάστρο, με τοίχους, θόλους που μπορούν να αναζητηθούν, πόρτες σε άλλα δωμάτια και φύλακες (φυσικά). Επίσης κατά μήκος της διαδρομής σας μπορείτε να βρείτε φαγητό και αλκοόλ. Ενώ το φαγητό δεν αναπληρώνει την υγεία σας ή φαίνεται να έχει κάποια επίδραση στο παιχνίδι, εκτός από την παύση περισσότερων φωνητικών σκανδαλισμών, το αλκοόλ αναγκάζει τον παίκτη να μεθυσθεί, προκαλώντας προσωρινά τρεμάμενο πυροβολισμό και βομβαρδισμούς.

Κάθε φορά που οι παίκτες ξεφεύγουν επιτυχώς με τα ναζιστικά πολεμικά σχέδια προχωρούν στην τάξη και μπορούν να επαναλάβουν σε μια πιο δύσκολη δυσκολία. Κάθε προσφορά αυξάνει τη δυσκολία, αλλά το παιχνίδι παραμένει το ίδιο. Τα βραβεία ξεκινούν από τον Ιδιωτικό και προχωρούν στον δεκανέα, τον λοχίας, τον υπολοχαγό, τον καπετάνιο, τον συνταγματάρχη, τον στρατηγό και τον πεζοναύτη.

Κάστρο Wolfenstein

Το κάστρο Wolfenstein ήταν ένα τεράστιο χτύπημα για το MUSE που δύο χρόνια αργότερα το μεταβίβασε στην οικογένεια ηλεκτρονικών υπολογιστών Commodore 64 και Atari 8-bit . Τότε το 1984 κυκλοφόρησαν την πολυαναμενόμενη συνέχεια Beyond Castle Wolfenstein .

Ως επί το πλείστον, το βασικό gameplay, τα γραφικά και η μηχανική είναι παρόμοια με την αρχική, η συνέχεια του Silas Warner στο Castle Wolfenstein έχει τους παίκτες που αναζητούν τον τελικό στόχο. διεισδύοντας ένα μυστικό ναζιστικό καζάνι για να δολοφονήσει τον Χίτλερ.

Όπως πολλές συνέπειες, ορισμένες από τις ελλείψεις προσαρμόζονται και προστίθενται νέα χαρακτηριστικά. Ενώ το Κάστρο απαιτούσε από τους παίκτες να νικήσουν μόνο τους εχθρούς με περιορισμένες ποσότητες σφαίρες ή χειροβομβίδες, το Beyond αντικαθιστά τις χειροβομβίδες με ένα στιλέτο. Αυτό επιτρέπει να συνδυαστεί η μάχη με τους μηχανισμούς που βασίζονται στη μυστικότητα αφήνοντας τον παίκτη να σκοτώσει σιωπηλά τους φρουρούς και τους Στρατιώτες SS χωρίς να τραβήξει την προσοχή.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που προστέθηκε είναι οι φρουροί και οι στρατιώτες δυνατότητα να ακούγονται συναγερμοί, οι οποίοι θα καλέσουν την εφεδρική υποστήριξη εφεδρείας. Ενώ οι παίκτες μπορούν ακόμα να μετακινούνται με μεταμφίεση, το παιχνίδι περιλαμβάνει ένα σύστημα περάσματος όπου οι Στρατιώτες SS μπορούν να ζητήσουν να δουν τα έγγραφά σας ταυτοποίησης. Αυτό τους επιτρέπει να δουν μέσα από τη μεταμφίεσή σας και να καλέσουν τον συναγερμό για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Πέρα από τις αρχικές εκκινήσεις για τα Apple II και Commodore 64, μεταφέρθηκε στη συνέχεια στην οικογένεια υπολογιστών PC και Atari 8-bit.

Ενώ το Beyond Castle Wolfenstein ήταν ένα χτύπημα, δεν ήταν αρκετό να σώσουμε το MUSE από την πτώχευση δύο χρόνια μετά την απελευθέρωσή του. Η εταιρεία και όλες οι ιδιότητές της πωλήθηκαν στην Variety Discounters και στη συνέχεια το 1988 η Variety Discounters πώλησε όλα τα δικαιώματα ιδιοκτησίας του MUSE στον Jack L. Vogt, ο οποίος κατέχει σήμερα όλα τα δικαιώματα σε όλους τους τίτλους τους, όπως το Castle Wolfenstein και το Beyond Castle Wolfenstein .

Ο δημιουργός της σειράς, Σίλας Γουόρνερ, έχασε τη θέση του στο MUSE, όταν η εταιρεία πήγε κάτω από το πρώτο γύρο και μετακόμισε στο MicroProse Software, Inc. όπου δούλεψε σε τίτλους όπως Airborn Ranger και Red Storm Rising. Το τελικό του παιχνίδι, The Terminator για το SEGA CD , κυκλοφόρησε από την Virgin Games, Inc. το 1993.