Καλύτερες Αγώνες Arcade 1982: Κορυφαία Βίντεο Arcade

Θυμάσαι αυτούς τους τίτλους;

Μετά από τις ταπεινές αρχές τους με το Computer Space και το Galaxy Game το 1971, αν και στα τέλη της δεκαετίας του '70 με τους megahit Space Invaders , επάνω στην αρχή της δεκαετίας του '80 με το Pac-Man , Galaga και χτύπησε μετά το χτύπημα, καθιερώθηκαν ως μια σημαντική βιομηχανία.

Σε αυτά τα σύντομα χρόνια, τα βιντεοπαιχνίδια κυριάρχησαν στοές, ωθώντας τα μηχανικά κέρματα έξω και μεταφέροντας τις μηχανές φλίπερ στις πίσω γωνίες για να δημιουργήσουν χώρο για τα τελευταία και καλύτερα ντουλάπια arcade. Αυτό εξαπλώθηκε σε ένα τεράστιο φαινόμενο pop-culture, με εφημερίδες, περιοδικά και τηλεοπτικές ειδήσεις, τα οποία αναφέρουν όλα τα γεγονότα σχετικά με τη λαϊκή τρέλα.

Το 1982 τα παιχνίδια arcade έφτασαν στο αποκορύφωμά τους. Οι Arcades μετονομάστηκαν σε "arcades video" και άρχισαν να ξεχειλίζουν με νέους τίτλους που βγήκαν ταχύτερα από ό, τι οι ιδιοκτήτες arcade μπορούσαν να βρουν χώρο στο πάτωμα. Αυτοί είναι οι Top Arcade Games του 1982 .

01 από 10

Dig Dig

Μπορείτε να σκάψετε ότι το κορυφαίο σημείο του 1982 πηγαίνει στο Dug; Ήταν ένα άγριο, αλλά το Dig Dug έριξε τον ανταγωνισμό μακριά, τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κάνει με τους Pookas και Fygars στο κλασικό του λαβύρινθο σκάψιμο arcade παιχνίδι.

Διαβάστε περισσότερα στο Digging Up Mazes and Monsters With Dig Dug, το 1982 Arcade Game

02 από 10

Popeye

Το 1981, η αποτυχημένη προσπάθεια της Νintendo να αποκρούσει τα δικαιώματα για την απελευθέρωση ενός βίντεο παιχνιδιού Popeye μετατράπηκε στο πρώτο παιχνίδι του Shigeru Miyamoto , Donkey Kong . Η DK ήταν ένα τόσο μεγάλο χτύπημα που οι ιδιοκτήτες του Popeye , King Features, έλαβαν γνώση και τελικά αποφάσισαν να εντάξουν την αδειοδότηση των δικαιωμάτων παιχνιδιού arcade. Το Miyamoto τοποθετήθηκε και πάλι στην έδρα του σχεδιαστή και το αποτέλεσμα πήρε στοιχεία από τα αρχικά του σχέδια που χρησιμοποιήθηκαν για το Donkey Kong και πρόσθεσε εντελώς νέα στοιχεία για να κάνει το πιο δημοφιλές παιχνίδι arcade βασισμένο σε κινούμενα σχέδια και κόμικς!

Για περισσότερα δείτε Ιστορία του Popeye το Arcade Game

03 από 10

Donkey Kong Jr.

Η πρώτη συνέχεια του Donkey Kong , και το μόνο παιχνίδι που χαρακτηρίζει τον Mario ως κακοποιό, είναι επίσης μοναδικό γιατί κανένας από τους πρωταγωνιστές του αρχικού παιχνιδιού δεν ήταν χαρακτήρες που έπαιζαν. Σε ένα τραπέζι που περιστρέφει τα γεγονότα, ο Donkey Kong παίζει την αιχμαλωσία, ο Mario παίζει το πιπέρι και ο γιος της DK είναι ο ήρωας που παίζεται. Σε μια άλλη πρωτότυπη κίνηση, ο Miyamoto απέφυγε την ανανέωση του ίδιου σχεδιασμού και της μηχανικής παιχνιδιού ως προκατόχου του παιχνιδιού, δημιουργώντας ένα εντελώς νέο παιχνίδι.

04 από 10

Μονομαχία ιππέων με κοντάρια

Μια αρχαία φουτουριστική γη έχει τους πολεμιστές πρόθυμους να αναρριχηθούν στο αεροπλάνο τους και να πολεμήσουν έξω με τους Ιππότες των Ιπποτών όταν πετούν πάνω τους. Αν χτυπήσει αυτοί οι αίμα-διψασμένοι ιππότες μετατρέπονται σε μορφή εμβρύου ενός αυγού, για να είναι snagged από τον εχθρό τους πριν εκκολαφθούν.

Ω, και υπάρχει ένα pterodactyl που πετάει επίσης γύρω και είναι δύσκολο όπως heck να καταστρέψει.

Ενώ όλα τα κορυφαία arcade παιχνίδια του 1982 έχουν μια επιλογή δύο παικτών, Joust είναι η μόνη που επιτρέπει ταυτόχρονη multiplayer.

05 από 10

BurgerTime

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπιφτέκι στον κόσμο έχει τρελαθεί! Τα extra deluxe burger's extras έχουν ξεσηκώσει και θα κάνουν ό, τι χρειάζεται για να σιγουρευτούν ότι ο Peter Pepper δεν γεμίζει όλες τις παραγγελίες του. Ο μόνος τρόπος για να τα σταματήσουμε για το καλό είναι να τα ξεσκονίσουμε ανάμεσα στο κουλούρι, το μαρουλιέ και το μπιφτέκι.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το BurgerTime - Frying Up Orders At Video Arcades το 1982

06 από 10

Q * bert

Το Q * bert εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια arcade. Ο σωληνωτός ήρωας μπορεί να έχει πρωταγωνιστήσει στις επιτυχίες του Χόλιγουντ, αλλά ο Q εξακολουθεί να μένει απασχολημένος με κουμπιά αλλαγής χρώματος στον πυραμιδικό του κόσμο, ενώ οι εχθροί του Coily, Ugg, Wrong-Way, Slick και Sam προσπαθούν να τον σταματήσουν.

07 από 10

Καγκουρώ

Μια εκπαιδευτική είσοδος στα κορυφαία arcade games του '83 μας δείχνει πως οι πίθηκοι και τα καγκουρό συμπεριφέρονται στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως οι πλατφόρμες Donkey Kong και Popeye . Το πιο σημαντικό μάθημα που πρέπει να απομακρύνετε είναι ότι ... μην μπερδεύετε ποτέ με ένα καγκουρό της Mama, ειδικά όταν πρόκειται για τους νέους της. Διαφορετικά, θα βάλει τα γάντια πυγμαχίας της και θα κλωτσήσει μερικά μαχαίρια!

08 από 10

Κύριε Do!

Το κλόουν τσίρκου σε αυτό το παιχνίδι δεν μπορεί να πάρει αρκετό σκάψιμο υπόγεια για τα κεράσια. Δυστυχώς, υπάρχουν κάποια τέρατα που στοχεύουν να τον σταματήσουν. Ευτυχώς κ. Do! έχει τη μαγική του μπάλα και τα μούρα που μοιάζουν με ογκόλιθοι, γιατί δεν υπάρχει τίποτα που θα σταματήσει αυτό το κλόουν από το να σκάβει για τα κεράσια ... εκτός αν τελειώνετε από τα τεταρτημόρια.

09 από 10

Sinistar

Υπάρχουν κάποιες σοβαρές δράσεις sci-fi που συμβαίνουν εδώ. Σε ένα πεδίο παιχνιδιού που αισθάνεται σαν μια γρήγορη βολή στις αστεροειδείς (μόνο με ευκολότερους ελέγχους και στόχους), πρέπει να βιαστούμε να αποτρέψουμε τους εχθρούς συλλέγοντας αρκετά κρύσταλλα για να δημιουργήσουμε Sinibombs. Ενώ κάνετε αυτό, ο εχθρός σας χτίζει το απόλυτο όπλο τους, Sinistar.

Όχι μόνο το πρώτο παιχνίδι που χρησιμοποιούσε στερεοφωνικούς ήχους, αλλά για πολλούς παίκτες αυτό ήταν το πρώτο βιντεοπαιχνίδι όπου μπορούσαν να ακούσουν την αναπαραγωγή μιας ανθρώπινης φωνής (αν και υποτίθεται ότι είναι η φωνή ενός ρομπότ).

"ΕΙΜΑΙ ΣΙΝΙΣΤΑΡ"

10 από 10

Robotron: 2084

Έως το έτος 2084, η ανθρωπότητα έχει κυνηγηθεί και σφαγεί από τα κακά Ρομωτρόπια. Ως ο μόνος σούπερ άνθρωπος γύρω, είναι δική σας δουλειά να σώσετε την τελευταία ανθρώπινη οικογένεια αριστερά. Αν το χαστούμε, ο αγώνας θα εξαφανιστεί, αν καταφέρετε να προχωρήσετε στην επόμενη οθόνη, η οποία θα είναι ακόμα πιο δύσκολη από την τελευταία. Κάθε οθόνη εξελίσσεται σε δυσκολία μέχρις ότου είναι σχεδόν αδύνατο να βγάλετε τη συντριπτική ορδή των Robotrons που σας περιβάλλουν. Συχνά θεωρείται ένα "επί τόπου" αναλάβει τον Defender , σε ένα από τα πιο σκληρά παιχνίδια arcade που θα παίξετε ποτέ.