Πώς να προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης ένα PDF

7 δωρεάν τρόπους για να θέσετε έναν κωδικό πρόσβασης σε ένα αρχείο PDF

Παρακάτω υπάρχουν αρκετοί ελεύθεροι τρόποι για την προστασία με κωδικό πρόσβασης ενός αρχείου PDF , ένα πολύ εύκολο πράγμα που κάνει, ανεξάρτητα από το ποια είναι η συμπεριφορά σας. Υπάρχουν προγράμματα λογισμικού που μπορείτε να κάνετε λήψη για κρυπτογράφηση του PDF, αλλά μερικές είναι οι υπηρεσίες online που λειτουργούν στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας.

Ίσως θελήσετε να εφαρμόσετε έναν ανοικτό κωδικό πρόσβασης εγγράφου σε ένα αρχείο PDF που αποθηκεύετε στον δικό σας υπολογιστή, ώστε κανείς να μην μπορεί να το ανοίξει, εκτός αν γνωρίζει τον συγκεκριμένο κωδικό πρόσβασης που επιλέχθηκε για την κρυπτογράφηση του. Ή ίσως στέλνετε το αρχείο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή το αποθηκεύετε ηλεκτρονικά και θέλετε να διασφαλίσετε ότι μόνο συγκεκριμένα άτομα που γνωρίζουν τον κωδικό πρόσβασης θα μπορούν να δουν το PDF.

Μερικοί ελεύθεροι συντάκτες PDF έχουν τη δυνατότητα να προστατεύουν επίσης τα αρχεία PDF με κωδικό πρόσβασης, αλλά συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα παρακάτω εργαλεία. Από τους λίγους εκδότες PDF που υποστηρίζουν επίσης την κρυπτογράφηση, πολλοί από αυτούς δεν θα το κάνουν χωρίς να προσθέσουν ένα υδατογράφημα στο αρχείο, το οποίο φυσικά δεν είναι ιδανικό.

Συμβουλή: Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι μέθοδοι δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρες. Ενώ τα εργαλεία αφαίρεσης κωδικού πρόσβασης PDF είναι χρήσιμα όταν ξεχνάτε τον κωδικό πρόσβασης στο δικό σας PDF, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από άλλους για να βρουν τον κωδικό πρόσβασης στα αρχεία PDF.

Προστασία με κωδικό πρόσβασης ενός PDF με πρόγραμμα Desktop

Αυτά τα τέσσερα προγράμματα πρέπει να εγκατασταθούν στον υπολογιστή σας προτού τα χρησιμοποιήσετε για την προστασία με κωδικό πρόσβασης ενός αρχείου PDF. Ίσως έχετε ήδη ένα από αυτά, οπότε θα είναι γρήγορο και εύκολο να ανοίξετε το πρόγραμμα, να φορτώσετε το PDF και να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης.

Ωστόσο, εάν αναζητάτε πολύ πιο γρήγορο (αλλά ακόμα δωρεάν) τρόπο για να κάνετε το PDF να έχει έναν κωδικό πρόσβασης, μεταβείτε στην επόμενη παρακάτω ενότητα για ορισμένες δωρεάν ηλεκτρονικές υπηρεσίες που μπορούν να κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Σημείωση: Όλα τα παρακάτω προγράμματα και υπηρεσίες λειτουργούν τέλεια σε εκδόσεις των Windows από το XP μέχρι τα Windows 10 . Ενώ μόνο ένα δεν είναι διαθέσιμο για MacOS, μην χάσετε την ενότητα στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας για οδηγίες σχετικά με την κρυπτογράφηση ενός PDF σε Mac χωρίς να χρειάζεται να κάνετε λήψη αυτών των εργαλείων.

PDFMate μετατροπέα PDF

Ένα απολύτως ελεύθερο πρόγραμμα που μπορεί όχι μόνο να μετατρέπει PDF σε άλλες μορφές όπως EPUB , DOCX , HTML και JPG , αλλά και να θέσει έναν κωδικό πρόσβασης σε ένα PDF, είναι PDFMate PDF Converter. Λειτουργεί μόνο σε Windows.

Δεν χρειάζεται να μετατρέψετε το PDF σε μία από αυτές τις μορφές επειδή μπορείτε αντ 'αυτού να επιλέξετε PDF ως μορφή αρχείου εξαγωγής και, στη συνέχεια, να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας για να ενεργοποιήσετε έναν κωδικό πρόσβασης ανοικτού εγγράφου.

  1. Κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί Προσθήκη PDF στο πάνω μέρος του PDFMate PDF Converter.
  2. Βρείτε και επιλέξτε το PDF με το οποίο θέλετε να εργαστείτε.
  3. Αφού φορτωθεί στην ουρά, επιλέξτε το PDF από το κάτω μέρος του προγράμματος, στην περιοχή εξόδου αρχείου μορφής αρχείου (Output File Format ).
  4. Κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί Ρυθμίσεις για προχωρημένους κοντά στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος.
  5. Στην καρτέλα PDF , τοποθετήστε ένα πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο Open Password .
    1. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τον Κωδικό πρόσβασης αδείας , για να ρυθμίσετε έναν κωδικό πρόσβασης κατόχου PDF για να περιορίσετε την επεξεργασία, την αντιγραφή και την εκτύπωση από το PDF.
  6. Επιλέξτε Ok από το παράθυρο Options ( Επιλογές ) για να αποθηκεύσετε τις επιλογές ασφάλειας PDF.
  7. Κάντε κλικ / επιλέξτε Φάκελος εξόδου προς το κάτω μέρος του προγράμματος για να επιλέξετε πού πρέπει να αποθηκευτεί το PDF που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης.
  8. Πατήστε το μεγάλο κουμπί Μετατροπή στο κάτω μέρος του PDFMate PDF Converter για να αποθηκεύσετε το PDF με κωδικό πρόσβασης.
  9. Αν δείτε ένα μήνυμα σχετικά με την αναβάθμιση του προγράμματος, απλώς βγείτε από το παράθυρο. Μπορείτε επίσης να κλείσετε το PDFMate PDF Converter μόλις η στήλη Κατάσταση αναφέρει την επιτυχία δίπλα στην καταχώρηση PDF.

Adobe Acrobat

Το Adobe Acrobat μπορεί επίσης να προσθέσει έναν κωδικό πρόσβασης σε PDF. Εάν δεν το έχετε εγκατεστημένο ή προτιμάτε να μην το πληρώσετε μόνο για να προστατεύσετε τον κωδικό πρόσβασης με κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να πάρετε δωρεάν την δοκιμή 7 ημερών.

  1. Μεταβείτε στο μενού Αρχείο> Άνοιγμα ... για να βρείτε και να ανοίξετε το PDF που θα πρέπει να προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης με το Adobe Acrobat. Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το πρώτο βήμα, εάν το PDF είναι ήδη ανοιχτό.
  2. Ανοίξτε το μενού Αρχείο και επιλέξτε Ιδιότητες ... για να ανοίξετε το παράθυρο Ιδιότητες εγγράφου .
  3. Μεταβείτε στην καρτέλα Ασφάλεια .
  4. Δίπλα στη μέθοδο ασφαλείας:, κάντε κλικ ή πατήστε το αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε Ασφάλεια κωδικού πρόσβασης για να ανοίξετε το παράθυρο Ασφάλεια κωδικού πρόσβασης - Ρυθμίσεις .
  5. Στο επάνω μέρος αυτού του παραθύρου, στην ενότητα Άνοιγμα εγγράφου , τοποθετήστε ένα πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην επιλογή Απαιτείται κωδικός πρόσβασης για να ανοίξετε το έγγραφο .
  6. Εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης σε αυτό το πλαίσιο κειμένου.
    1. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να συνεχίσετε με αυτά τα βήματα για να αποθηκεύσετε το PDF με έναν απλό κωδικό πρόσβασης, αλλά εάν θέλετε να περιορίσετε την επεξεργασία και την εκτύπωση, παραμείνετε στην οθόνη Password Security - Settings και συμπληρώστε τις λεπτομέρειες στην ενότητα Permissions .
  7. Κάντε κλικ ή πατήστε OK και επιβεβαιώστε τον κωδικό εισάγοντας ξανά το παράθυρο Confirm Document Open Password .
  8. Επιλέξτε OK στο παράθυρο " Ιδιότητες εγγράφου" για να επιστρέψετε στο PDF.
  1. Πρέπει τώρα να αποθηκεύσετε το PDF με το Adobe Acrobat για να γράψετε τον ανοικτό κωδικό πρόσβασης σε αυτό. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσω του μενού Αρχείο> Αποθήκευση ή Αρχείο> Αποθήκευση ως ....

Microsoft Word

Ίσως δεν είναι η πρώτη σας υπόθεση ότι το Microsoft Word μπορεί να προστατεύσει τον κωδικό πρόσβασης με κωδικό πρόσβασης, αλλά είναι σίγουρα ικανό να το κάνει αυτό! Απλά ανοίξτε το PDF στο Word και στη συνέχεια μεταβείτε στις ιδιότητές του για να το κρυπτογραφήσετε με έναν κωδικό πρόσβασης.

  1. Ανοίξτε το Microsoft Word και κάντε κλικ ή πατήστε Άνοιγμα άλλων εγγράφων από την κάτω αριστερή πλευρά.
    1. Εάν το Word είναι ήδη ανοικτό σε κενό ή υπάρχον έγγραφο, επιλέξτε το μενού Αρχείο .
  2. Μεταβείτε στην επιλογή Άνοιγμα και στη συνέχεια στην επιλογή Αναζήτηση .
  3. Βρείτε και ανοίξτε το αρχείο PDF στο οποίο θέλετε να καταχωρίσετε έναν κωδικό πρόσβασης.
  4. Το Microsoft Word θα σας ρωτήσει αν θέλετε να μετατρέψετε το PDF σε επεξεργάσιμη φόρμα. κάντε κλικ ή πατήστε OK .
  5. Ανοίξτε το μενού Αρχείο> Αποθήκευση ως> Αναζήτηση .
  6. Από τοΑποθήκευση ως τύπου: που εμφανίζεται πιθανότατα στο Word Document (* .docx) , επιλέξτε PDF (* .pdf) .
  7. Ονομάστε το PDF και, στη συνέχεια, επιλέξτε το κουμπί Επιλογές ....
  8. Στο παράθυρο " Επιλογές" που θα πρέπει τώρα να είναι ανοιχτό, κάντε κλικ ή επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Κρυπτογράφηση εγγράφου με κωδικό πρόσβασης από την ενότητα επιλογών PDF .
  9. Επιλέξτε OK για να ανοίξετε το παράθυρο Κρυπτογράφηση εγγράφου PDF .
  10. Εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης για το PDF δύο φορές.
  11. Κάντε κλικ / πατήστε OK για έξοδο από το παράθυρο.
  12. Πίσω στο παράθυρο " Αποθήκευση ως" , επιλέξτε πού θέλετε να αποθηκεύσετε το νέο αρχείο PDF.
  13. Κάντε κλικ ή επιλέξτε Αποθήκευση στο Microsoft Word για να αποθηκεύσετε το αρχείο PDF που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης.
  14. Τώρα μπορείτε να κλείσετε όλα τα ανοιχτά έγγραφα του Microsoft Word στα οποία δεν εργάζεστε πλέον.

OpenOffice Draw

Το OpenOffice είναι μια σουίτα με πολλά προϊόντα γραφείου, ένα από τα οποία ονομάζεται Draw. Από προεπιλογή, δεν μπορεί να ανοίξει τα αρχεία PDF πολύ καλά, ούτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσει έναν κωδικό πρόσβασης σε ένα PDF. Ωστόσο, η επέκταση εισαγωγής PDF μπορεί να σας βοηθήσει, οπότε βεβαιωθείτε ότι το εγκαταστήσατε μόλις έχετε το OpenOffice Draw στον υπολογιστή σας.

Σημείωση: Η μορφοποίηση μπορεί να είναι λίγο off όταν χρησιμοποιείτε αρχεία PDF με το OpenDraw Draw επειδή δεν προορίζεται πραγματικά να είναι αναγνώστης ή επεξεργαστής PDF. Αυτός είναι ο λόγος που το αναφέραμε μετά τις καλύτερες επιλογές παραπάνω.

  1. Με το OpenOffice Draw open, μεταβείτε στο μενού Αρχείο και επιλέξτε Άνοιγμα ....
  2. Επιλέξτε και ανοίξτε το αρχείο PDF που θέλετε να προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης.
    1. Ενδέχεται να χρειαστούν αρκετά δευτερόλεπτα για το Draw για να ανοίξει το αρχείο, ειδικά εάν υπάρχουν πολλές σελίδες και πολλά γραφικά. Μόλις ανοίξει πλήρως, θα πρέπει να αφιερώσετε αυτή τη φορά για να επεξεργαστείτε οποιοδήποτε κείμενο ενδέχεται να έχει αλλάξει όταν η Draw προσπάθησε να εισαγάγει το αρχείο PDF.
  3. Μεταβείτε στο Αρχείο> Εξαγωγή ως PDF ....
  4. Στην καρτέλα Ασφάλεια , κάντε κλικ ή επιλέξτε το κουμπί Ορισμός κωδικών πρόσβασης ....
  5. Στην ενότητα Ορισμός ανοιχτού κωδικού πρόσβασης , τοποθετήστε τον κωδικό πρόσβασης και στα δύο πεδία κειμένου στα οποία θέλετε να έχει το PDF να εμποδίσει κάποιον να ανοίξει το έγγραφο.
    1. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε έναν κωδικό πρόσβασης στα πεδία Ορισμός κωδικού πρόσβασης , εάν θέλετε να προστατεύσετε τα δικαιώματα αλλαγής.
  6. Επιλέξτε OK για να βγείτε από το παράθυρο Set passwords .
  7. Κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί Εξαγωγή στο παράθυρο Επιλογές PDF για να επιλέξετε πού θα πρέπει να αποθηκευτεί το PDF.
  8. Τώρα μπορείτε να βγείτε από το OpenOffice Draw αν τελειώσετε με το αρχικό PDF.

Πώς να προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης ένα PDF σε απευθείας σύνδεση

Χρησιμοποιήστε έναν από αυτούς τους ιστότοπους, αν δεν έχετε αυτά τα προγράμματα από τα παραπάνω, δεν είστε διατεθειμένοι να τα κατεβάσετε ή θα προτιμούσατε να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης στο PDF σας πιο γρήγορα.

Το Soda PDF είναι μια ηλεκτρονική υπηρεσία που μπορεί να προστατεύσει δωρεάν τα αρχεία PDF με κωδικό πρόσβασης. Σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF από τον υπολογιστή σας ή να τα φορτώσετε απευθείας από τον λογαριασμό σας Dropbox ή Google Drive.

Το Smallpdf είναι πολύ παρόμοιο με το Soda PDF, εκτός από την προεπιλεγμένη κρυπτογράφηση AES 128 bit. Μόλις μεταφορτωθεί το αρχείο PDF, η διαδικασία κρυπτογράφησης είναι γρήγορη και μπορείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο στον υπολογιστή σας ή στο λογαριασμό σας στο Dropbox ή στο Google Drive.

Το FoxyUtils είναι ένα ακόμα παράδειγμα ενός ιστότοπου που σας επιτρέπει να κρυπτογραφήσετε αρχεία PDF με κωδικό πρόσβασης. Απλά μεταφορτώστε το PDF από τον υπολογιστή σας, επιλέξτε έναν κωδικό πρόσβασης και προαιρετικά τοποθετήστε τον έλεγχο σε οποιαδήποτε από τις προσαρμοσμένες επιλογές όπως για να επιτρέψετε την εκτύπωση, τις τροποποιήσεις, την αντιγραφή και την εξαγωγή και τη συμπλήρωση των εντύπων.

Σημείωση: Πρέπει να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό χρήστη στο FoxyUtils για να αποθηκεύσετε το PDF που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης.

Πώς να κρυπτογραφήσετε PDF σε macOS

Τα περισσότερα προγράμματα και όλοι οι ιστότοποι από τα παραπάνω θα λειτουργούν πολύ καλά για τον κωδικό πρόσβασης που προστατεύει τα αρχεία PDF στο Mac σας. Ωστόσο, δεν είναι πραγματικά απαραίτητες, δεδομένου ότι το macOS παρέχει κρυπτογράφηση PDF ως ενσωματωμένο χαρακτηριστικό!

  1. Ανοίξτε το αρχείο PDF για να το φορτώσετε στην προεπισκόπηση. Εάν δεν ανοίγει αυτόματα ή ανοίγει μια διαφορετική εφαρμογή, ανοίξτε πρώτα το στοιχείο Προεπισκόπηση και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο Αρχείο> Άνοιγμα ....
  2. Μεταβείτε στο Αρχείο> Εξαγωγή ως PDF ....
  3. Ορίστε το όνομα του PDF και επιλέξτε το σημείο όπου θέλετε να το αποθηκεύσετε.
  4. Βάλτε μια επιταγή στο πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Κρυπτογράφηση .
    1. Σημείωση: Εάν δεν βλέπετε την επιλογή "Κρυπτογράφηση", χρησιμοποιήστε το κουμπί Εμφάνιση λεπτομερειών για να αναπτύξετε το παράθυρο.
  5. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης για το PDF και στη συνέχεια κάντε ξανά για να επαληθεύσετε αν σας ζητείται.
  6. Πατήστε Αποθήκευση για να αποθηκεύσετε το PDF με ενεργοποιημένο τον κωδικό πρόσβασης.