Η Ενημέρωση Android Wear φέρνει χαρακτηριστικά Marshmallow

Το φορητό λειτουργικό σύστημα υποστηρίζει πλέον τηλεφωνήματα, υπαγόρευση και πολλές βελτιώσεις

Μετά από πολλή πρόβλεψη, η τελευταία έκδοση του Android Wear (έκδοση 1.4), η οποία περιλαμβάνει το Android Marshmallow 6.0 , κυκλοφορεί τώρα σε φορητές συσκευές. Η μεγαλύτερη είδηση ​​εδώ είναι η υποστήριξη για την πραγματοποίηση και τη λήψη τηλεφωνικών κλήσεων από τον καρπό σας, όπως ο Dick Tracy. Φυσικά υπάρχει μια φραγή: το smartwatch σας πρέπει να έχει ένα ενσωματωμένο ηχείο, ένα χαρακτηριστικό που βρίσκεται σήμερα μόνο στο έξυπνο ρολόι της Huawei και το Asus Zenwatch 2 (έκδοση 49mm). Αναμείνετε να δείτε πιο έξυπνα ρολόγια με ηχεία τους επόμενους μήνες.

Αν έχετε ένα διαφορετικό έξυπνο ρολόι, όπως το 2ο γενικό Moto 360 , μπορείτε ακόμα να εκμεταλλευτείτε τις άλλες αναβαθμίσεις στο Android Wear. Πρώτον, υπάρχει μια βελτίωση στις φωνητικές εντολές. Όταν υπαγορεύετε μηνύματα, μπορείτε τώρα να ονομάσετε την υπηρεσία που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Η Google υποστηρίζει αυτήν τη στιγμή τα Google Hangouts, Nextplus, Telegram, Viber, WeChat και WhatsApp.

Στη συνέχεια, υπάρχουν μερικοί νέοι χειρισμοί χειρονομίας. μπορείτε να τα δείτε όπως αποδεικνύεται από μια σειρά Drake GIF, αν τολμάτε. Δεν είχα πολύ τύχη με προηγούμενες χειρονομίες. συχνά, δεν λαμβάνω απάντηση ακόμα και μετά από αρκετές απόπειρες και δυσάρεστες συσπάσεις. (Εντάξει, αυτό το τελευταίο μέρος μπορεί να είναι περιττό, αλλά ελπίζω να ξέρετε τι εννοώ.) Όταν το ρολόι μου παίρνει την ενημέρωση, με ενδιαφέρει να δω αν οι νέες χειρονομίες λειτουργούν καλύτερα για μένα.

Άλλες βελτιώσεις περιλαμβάνουν τη λειτουργία Doze, η οποία λειτουργεί στο παρασκήνιο για τη διατήρηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, τη βελτίωση της ταχύτητας, την ταχύτερη μείωση της οθόνης (που επίσης εξοικονομεί διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αλλά μπορεί να ενοχληθεί και εγώ). Όπως και στο smartphone ή στο tablet σας, μπορείτε επίσης να επιτρέπετε ή να αποκλείετε εύκολα συγκεκριμένα δικαιώματα εφαρμογής όταν κάνετε λήψη μιας νέας εφαρμογής, αντί της προηγούμενης προσέγγισης όλων ή τίποτα. Μπορείτε επίσης να δείτε τα δικαιώματα εφαρμογής στην εφαρμογή ρυθμίσεων. Τέλος, θα δείτε το επανασχεδιασμένο λογότυπο της Google στη διεπαφή Wear.

Νέα του περασμένου έτους;

Τον Νοέμβριο του 2015, η LG ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την κυκλοφορία της Watch Urbane 2nd Edition, η οποία θα ήταν η πρώτη συσκευή Android Wear που θα προσφέρει κυτταρική συνδεσιμότητα. Αυτό θα σήμαινε ότι η συσκευή δεν θα έπρεπε να συνδεθεί με ένα smartphone, πράγμα που θα σήμαινε ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για την κατηγορία που φοριέται. Το έξυπνο ρολόι σας θα μπορούσε πραγματικά να αντικαταστήσει το smartphone σας, αυξάνοντας από την κατάστασή του ως εξάρτημα. Η LG ανέφερε τελικά προβλήματα με την εμφάνιση της συσκευής ως λόγο ακύρωσης. Δεν υπάρχει ακόμα καμία λέξη όταν το Urbane 2nd Edition θα μπορούσε να χτυπήσει την αγορά.

Ενημερώσεις κατασκευαστών

Δεν είναι μόνο η Google που εκτελεί ενημερώσεις. Η Motorola έχει κατασκευάσει μια νέα έκδοση της εφαρμογής Fitness Moto Body για το Moto 360 2nd Edition, η οποία μπορεί τώρα να συνδεθεί με εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, όπως το Strava ή το Fitbit. (Ως χρήστης του Fitbit, είμαι ενθουσιασμένος γι 'αυτό.) Προσθέτει επίσης νέα δικαιώματα εφαρμογής και έξι νέες γλώσσες. Άλλοι έξυπνοι κατασκευαστές ρολογιών Android δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει ενημερώσεις, όπως οι Asus, Huawei, LG και Samsung.

Επομένως, πότε θα λάβει το ρολόι σας την ενημερωμένη έκδοση του Android Wear; Ως συνήθως, η Google βρίσκεται στο έλεος των κατασκευαστών, οπότε δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζετε ακριβώς πότε θα ωθηθεί στη συσκευή σας. Θα έπρεπε να λαμβάνω την ενημέρωση λογισμικού κάθε μέρα στο Moto 360 2ης γενιάς μου. Μείνετε συντονισμένοι.