Κάντε δωρεάν κλήσεις φωνής ή βίντεο με το Google Hangouts

Το Google Hangouts μπορεί να έχει αλλάξει ελαφρώς αποσυνδέοντας κάπως από το κοινωνικό δίκτυο της Google, το Google Plus, αλλά η υπηρεσία εξακολουθεί να προσφέρει τη δυνατότητα να συνομιλεί με άλλους χρησιμοποιώντας μια ποικιλία μεθόδων, συμπεριλαμβανομένης της φωνής και του βίντεο.

Το Google Hangouts είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνεργαστείτε ή απλώς να κάνετε hangout με φίλους, ειδικά όταν οι άνθρωποι δεν βρίσκονται γύρω από τους υπολογιστές τους. Το Google Hangouts προσφέρει τη δυνατότητα να έχετε συνομιλίες φωνής και βίντεο χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή σας ή το κινητό σας τηλέφωνο.

01 από 03

Λήψη Google Hangouts

Το Google Hangouts είναι διαθέσιμο σε πολλές πλατφόρμες:

Προτού αρχίσετε να μιλάτε με φίλους μέσω συνομιλίας μέσω βίντεο και μέσω τηλεφώνου, πρέπει πρώτα να μάθετε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε το δικό σας Hangout με πρόσθετα στοιχεία. Ακολουθήστε αυτά τα εύκολα βήματα για να ξεκινήσετε:

02 του 03

Google Hangouts στον Ιστό

Η χρήση του Google Hangouts στον ιστό για να πραγματοποιείτε κλήσεις φωνής ή βίντεο συνομιλίας ή να στέλνετε μηνύματα είναι απλή. Πλοηγηθείτε στον ιστότοπο του Google Hangouts και συνδεθείτε (θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό Google, όπως έναν λογαριασμό Gmail ή λογαριασμό Google+).

Ξεκινήστε επιλέγοντας τον τύπο επικοινωνίας που θέλετε να ξεκινήσετε κάνοντας κλικ στην επιλογή Βίντεο Κλήση, Τηλεφωνική κλήση ή Μήνυμα είτε από το μακρινό αριστερό μενού είτε από ένα από τα επισημασμένα εικονίδια στο κέντρο της σελίδας. Για μια τηλεφωνική κλήση ή ένα μήνυμα, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε το άτομο που θα επικοινωνήσει από τη λίστα επαφών σας. Χρησιμοποιήστε το πεδίο αναζήτησης για να βρείτε ένα άτομο με όνομα, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλέφωνο.

Κάνοντας κλικ στην κλήση βίντεο θα ανοίξει ένα παράθυρο και θα σας ζητηθεί πρόσβαση στην κάμερα του υπολογιστή σας, αν δεν το έχετε ήδη επιτρέψει. Μπορείτε να προσκαλέσετε άλλους στη συνομιλία μέσω βίντεο, εισάγοντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους και προσκαλώντας τους.

Επίσης, μπορείτε να μοιραστείτε τη σύνδεση με τη συνομιλία μέσω βίντεο πατώντας το κουμπί "COPY LINK TO SHARE". Ο σύνδεσμος θα αντιγραφεί στο πρόχειρο σας.

03 του 03

Εφαρμογή Google Hangouts για κινητά

Η έκδοση του Google Hangouts για κινητές εφαρμογές είναι παρόμοια με τη λειτουργικότητα του ιστότοπου. Αφού συνδεθείτε στην εφαρμογή, θα εμφανιστούν οι επαφές σας. Πατήστε μία για επιλογές για να στείλετε ένα μήνυμα, να ξεκινήσετε μια κλήση βίντεο ή να ξεκινήσετε μια φωνητική κλήση.

Στο κάτω μέρος της οθόνης υπάρχουν κουμπιά για να εμφανιστεί η λίστα των επαφών σας καθώς και τα αγαπημένα σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο εικονίδιο μηνύματος για να ξεκινήσετε ένα μήνυμα κειμένου με μια επαφή ή να κάνετε κλικ στο εικονίδιο του τηλεφώνου για να ξεκινήσετε μια τηλεφωνική κλήση.

Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του τηλεφώνου θα εμφανιστεί το ιστορικό κλήσεων. Κάντε κλικ στο εικονίδιο που μοιάζει με κουμπιά τηλεφώνου για να εμφανιστεί ο τηλεφωνητής και εισάγετε τον αριθμό τηλεφώνου που θέλετε να καλέσετε. Όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την κλήση, κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί του τηλεφώνου κάτω από το αριθμητικό πληκτρολόγιο.

Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο εικονίδιο επαφών στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να αναζητήσετε τις επαφές σας στο Google.

Συμβουλές για συνομιλία μέσω βίντεο στο Google Hangouts

Ενώ η συνομιλία μέσω webcam στο Hangouts είναι δροσερή, μερικά πράγματα μπορεί να μην μεταφράζονται επίσης στο τηλέφωνο. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να κάνετε τους τηλεθεατές να αισθάνονται εξίσου ευπρόσδεκτοι: