Ανασκόπηση Google Hangouts - Εφαρμογή βίντεο συνομιλίας του Google +

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το Google Hangouts, μέρος της υπηρεσίας Google+

Το Google+ είναι πολύ συναρπαστικό από μόνο του, αλλά μία από τις πιο συναρπαστικές δυνατότητες του είναι το Google Hangouts , η υπηρεσία συνομιλίας με την ομάδα του.

Google Hangouts με μια ματιά

Γραμμή κάτω: Το Google Hangouts φαίνεται υπέροχο και είναι τόσο διασκεδαστικό όσο και εύκολο στη χρήση. Όπως και με τις ενημερώσεις κατάστασής σας στο Google+, μπορείτε να επιλέξετε ποιες ομάδες ατόμων θέλετε να προσκαλέσετε στη συνεδρία σας στο Google Hangouts, καθιστώντας εύκολη την έναρξη μιας τηλεδιάσκεψης μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Πλεονεκτήματα: Με βάση το πρόγραμμα περιήγησης , έτσι ώστε σχεδόν οποιοσδήποτε σε οποιοδήποτε σύστημα ή πρόγραμμα περιήγησης στο Web να μπορεί να χρησιμοποιεί το Google Hangouts. Είναι απίστευτα διαισθητικό ώστε ο καθένας να μπορεί εύκολα να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί αυτή την υπηρεσία βίντεο συνομιλίας. Η ποιότητα των φωνών και των βίντεο είναι επίσης μεγάλη. Η ολοκλήρωση του YouTube καθιστά τη χρήση του Google Hangouts ευχάριστη.

Μειονεκτήματα: Η ανάγκη για πρόσκληση στο Google+ για να ξεκινήσετε. Εάν υπάρχει κάποιος χρήστης ακατάλληλος κατά τη διάρκεια ενός hangout, μπορεί να αναφερθεί, αλλά να μην κλωτσήσει από τη συνομιλία μέσω βίντεο. Επίσης, κατά την πρώτη χρήση, ίσως χρειαστεί να ενημερώσετε τα plugins και να επανεκκινήσετε το πρόγραμμα περιήγησης.

Τιμή: Δωρεάν, αλλά προς το παρόν απαιτεί πρόσκληση στο Google+.

Χρησιμοποιώντας το Google Hangouts

Για να ξεκινήσετε με το Google Hangout, οι χρήστες πρέπει να εγκαταστήσουν την προσθήκη Google Voice and Video . Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε βίντεο σε Hangouts , Gmail, iGoogle και Orkut (άλλο κοινωνικό δίκτυο που ανήκει στην Google). Το plugin χρειάζεται περίπου 30 δευτερόλεπτα για εγκατάσταση. Μετά από αυτό, είστε έτοιμοι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τη νεότερη υπηρεσία συνομιλίας μέσω βίντεο της Google.

Κάθε σύνοδος Hangouts μπορεί να χωρέσει έως 10 άτομα χρησιμοποιώντας το βίντεο.

Όταν δημιουργείτε ένα hangout, μπορείτε να επιλέξετε ποια ομάδα επαφών ή κύκλους θέλετε να προσκαλέσετε στη συνομιλία μέσω βίντεο. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί μια ανάρτηση σε όλα τα σχετικά ρεύματα, επιτρέποντας στους ανθρώπους να γνωρίζουν ότι συμβαίνει ένα hangout και θα απαριθμήσει όλα τα άτομα που συμμετέχουν αυτή τη στιγμή.

Αν έχετε προσκαλέσει λιγότερα από 25 άτομα, κάθε ένας από αυτούς θα λάβει μια πρόσκληση στο hangout. Επίσης, αν προσκαλέσετε χρήστες που έχουν συνδεθεί στη λειτουργία συνομιλίας του Google +, θα λάβουν ένα μήνυμα συνομιλίας με μια πρόσκληση στο hangout. Οι χρήστες που έχουν προσκληθεί σε ένα hangout αλλά προσπαθούν να ξεκινήσουν δικοί τους, λαμβάνουν μια ειδοποίηση ότι υπάρχει ήδη ένα hangout. Στη συνέχεια, ερωτώνται αν θέλουν να συμμετάσχουν στην υπάρχουσα συνεδρία ή να δημιουργήσουν τη δική τους. Κάθε hangout έχει τη δική του διεύθυνση ιστού που μπορεί να μοιραστεί, καθιστώντας εύκολη την προσέλκυση ατόμων σε hangout.

Αξίζει να θυμάστε ότι τα hangouts δημιουργούνται από έναν χρήστη, αλλά όλοι που έχουν προσκληθεί μπορούν να προσκαλέσουν άλλους στη συνομιλία μέσω βίντεο. Επίσης, είναι αδύνατο να κλωτσήσει κάποιος από ένα hangout.

Παρόλο που το Google Hangouts δεν είναι ένα εργαλείο που αφορά συγκεκριμένες επιχειρήσεις, αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το Skype όταν πρόκειται για τη φιλοξενία μεγαλύτερων αλλά ανεπίσημων συνομιλιών μέσω βίντεο, ειδικά επειδή η συνομιλία μέσω βίντεο μέσω Google στο Google είναι δωρεάν, αλλά το Skype χρεώνει γι 'αυτό.

Ενσωμάτωση YouTube

Η αγαπημένη μου λειτουργία Google Hangouts είναι η ολοκλήρωση του YouTube, καθώς επιτρέπει σε όλους να παρακολουθούν τα βίντεο μαζί σε πραγματικό χρόνο. Ένα μειονέκτημα μέχρι στιγμής είναι ότι το βίντεο δεν συγχρονίζεται μεταξύ χρηστών, οπότε ενώ τα βίντεο που παρακολουθούνται είναι τα ίδια, θα μπορούσαν να βρίσκονται σε διαφορετικό μέρος για κάθε χρήστη.
Μόλις ένας από τους συνομιλητές κάνει κλικ στο κουμπί YouTube, η ομάδα μπορεί να επιλέξει το βίντεο που θέλει να παρακολουθήσει, κάνοντας μια απλή αναζήτηση. Όταν αναπαράγεται ένα βίντεο, τα μικρόφωνα σίγαζονται για να αποφευχθούν οι ηχώ και εκείνοι που συμμετέχουν στη συνομιλία μέσω βίντεο πρέπει να κάνουν κλικ στο κουμπί "push to talk" για να ακουστούν από άλλους συμμετέχοντες. Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, ο ήχος του βίντεο μειώνεται, οπότε δεν χρειάζεται να σταματήσει για να ακουστούν οι άνθρωποι. Αν το βίντεο του YouTube είναι απενεργοποιημένο, το κουμπί "push to talk" θα εξαφανιστεί και η ένταση του μικροφώνου θα ενεργοποιηθεί ξανά. Αν ένας χρήστης αποφασίσει να απενεργοποιήσει το μικρόφωνο κατά την αναπαραγωγή ενός βίντεο, το βίντεο θα σβήνει.

Το βρήκα να είναι όχι μόνο διασκεδαστικό αλλά και χρήσιμο βλέποντας βίντεο κατά τη διάρκεια ενός hangout.

Οι χρήστες μπορούν να μεταφορτώσουν βίντεο και παρουσιάσεις σχετικά με την συνομιλία μέσω βίντεο στο YouTube και να τις μοιραστούν εύκολα με όλους τους συμμετέχοντες. Το καλύτερο από όλα, ακόμη και όταν παρακολουθείτε ένα βίντεο , μπορείτε να δείτε τους συμμετέχοντες της συζήτησης μέσω βίντεο, καθώς η εικόνα τους εμφανίζεται κάτω από το βίντεο του YouTube. Δεν χρειάζεται να ανακατασκευάσετε τις οθόνες συνομιλίας με βίντεο, προκειμένου να δείτε όλους τους συμμετέχοντες.

Τέλος, ένα εργαλείο βίντεο συνομιλίας που μπορεί να προκαλέσει το Skype

Παρόλο που υπάρχουν άλλα μεγάλα εργαλεία βίντεο συνομιλίας / διασκέψεων γύρω, το Skype κατάφερε να βασιλέψει υπέρτατα σε αυτόν τον αρένα μέχρι τώρα. Αλλά με την ευκολία χρήσης, την έλλειψη λήψεων, την ενσωμάτωση στο YouTube και την υπέροχη εμφάνιση, το Google Hangouts φαίνεται να είναι έτοιμο να αναλάβει το Skype ως την πιο δημοφιλής υπηρεσία συνομιλίας μέσω βίντεο στην αγορά.


Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του Google Hangouts είναι ότι όσο εσείς (και όσοι μιλάτε) είναι στο Google+, μπορείτε να ξεκινήσετε μια συνομιλία μέσω βίντεο με μερικά μόνο κλικ και σε λίγα δευτερόλεπτα. Το Skype απαιτεί από τους χρήστες να κατεβάζουν και να εγκαθιστούν το λογισμικό τους, αλλά και να δημιουργούν έναν λογαριασμό. Από τη στιγμή που το Google Hangouts συνεργάζεται με το Gmail, δεν υπάρχουν άλλα ονόματα χρηστών ή κωδικοί πρόσβασης που να θυμούνται, αρκεί να έχετε πρόσβαση σε ένα λογαριασμό Gmail.

Συνομιλία

Όπως συμβαίνει με άλλες υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης , το Google Hangouts διαθέτει επίσης μια δυνατότητα συζήτησης. Ωστόσο, τα μηνύματα συνομιλίας δεν είναι ιδιωτικά και όλα αυτά μοιράζονται με όλους στο hangout σας. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε αν οι συνομιλίες σας αποθηκεύονται από την Google ή όχι. Εάν δεν θέλετε να καταγράφονται οι συζητήσεις σας, τότε μπορείτε να επιλέξετε τη δυνατότητα "εκτός εγγραφής". Αυτό σημαίνει ότι όλες οι συνομιλίες που κρατούνται στο Google Hangouts δεν αποθηκεύονται στις δικές σας ή στα ιστορικά του Gmail των επαφών σας.

Τελικές σκέψεις

Το Google Hangouts είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που προσφέρει εκπληκτική εμπειρία χρήστη. Η έλλειψη λήψεων, η ευκολία χρήσης και η πρακτική διεπαφή καθιστούν μια πολύ ελκυστική επιλογή όταν θέλουν να συνομιλούν μέσω βίντεο και να μοιράζονται τον ιστό με οποιαδήποτε από τις επαφές σας.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους