Τι πρέπει να κάνετε όταν το Chkdsk παίρνει σφραγισμένη σάρωση

Εάν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας είναι Windows 8 και έχετε εκτελέσει chkdsk (το εργαλείο σάρωσης και επισκευής δίσκων των Windows που θα εκτελεστεί αυτόματα κατά την εκκίνηση του συστήματος), μπορεί να έχετε αντιμετωπίσει μια κατάσταση απογοητευτική στην οποία φαίνεται ότι το chkdsk έχει σταμάτησε να δουλεύει. Το ποσοστό προόδου έχει σταματήσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (συνήθως μεταξύ 5% και 30%) -όσο καιρό, στην πραγματικότητα, ότι δεν μπορείτε να πείτε αν το όλο θέμα έχει παγώσει.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το chkdsk λειτουργεί ακόμα. Το πρόβλημα είναι, στα Windows 8, η Microsoft άλλαξε την εμφάνιση της οθόνης chkdsk. Δεν σας δείχνει πλέον τι ακριβώς συμβαίνει με τα Windows 7 και τις προηγούμενες εκδόσεις.

Το παιχνίδι αναμονής

Η σύντομη "λύση" για αυτό το πρόβλημα είναι αυτή που μπορεί να είναι απογοητευτική: Περιμένετε. Αυτή η αναμονή μπορεί να είναι αρκετά μεγάλη, ακόμη και ώρες. Μερικοί άνθρωποι που αντιμετώπισαν αυτό το ζήτημα και περίμεναν, εμπιστεύοντάς τους ότι το σύστημα θα έλκονταν από κοινού, επιβραβεύθηκαν με επιτυχία μετά από 3 έως 7 ώρες.

Αυτό απαιτεί πολλή υπομονή, οπότε αν μπορείτε, εξοικονομήστε το άγχος όταν πρέπει να τρέξετε chkdsk κάνοντας αυτό όταν δεν θα χρειαστείτε τον υπολογιστή σας για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα.

Αν είστε ανυπόμονοι, πιθανότατα θέλετε να κάνετε έναν σκληρό τερματισμό στον υπολογιστή σας κρατώντας πατημένο το κουμπί λειτουργίας και ξεκινώντας από την αρχή. Αυτό συνήθως δεν είναι σκόπιμο, επειδή η επανεκκίνηση, ενώ ο σκληρός δίσκος βρίσκεται στη μέση της ανάγνωσης ή της εγγραφής, θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα - ενδεχομένως ακόμη και να καταστρέψει τα Windows με έναν τρόπο που θα απαιτούσε πλήρη επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος. (Φυσικά, εάν ο υπολογιστής σας έχει πραγματικά παγώσει, και έχετε περιμένει περισσότερο από 7 ώρες για να προχωρήσει το chkdsk, ίσως είναι απαραίτητο.)

Τι κάνει το Chkdsk

Το Chkdsk είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα στα Windows που βοηθά στη διατήρηση της ακεραιότητας του συστήματος αρχείων του σκληρού σας δίσκου και των δεδομένων του. Επίσης, εξετάζει τους φυσικούς σκληρούς δίσκους, αναζητώντας ζημιές. Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το σύστημα αρχείων του σκληρού σας δίσκου, το chkdsk μπορεί να προσπαθήσει να το διορθώσει. Εάν υπάρχει φυσική ζημιά, το chkdsk μπορεί να επιχειρήσει να ανακτήσει τα δεδομένα από εκείνο το τμήμα του σκληρού δίσκου. Αυτό δεν γίνεται αυτόματα, αλλά το chkdsk θα σας ζητήσει να εκτελέσετε αυτές τις διαδικασίες σε αυτές τις περιπτώσεις.

Το σύστημα αρχείων του σκληρού σας δίσκου μπορεί να γίνει διαταραγμένο με την πάροδο του χρόνου καθώς τα αρχεία είναι συνεχώς προσπελάσιμα, ενημερώνονται, μετακινούνται, αντιγράφονται, διαγράφονται και κλείνουν. Όλα αυτά που ανακατεύονται γύρω από το χρόνο μπορεί δυνητικά να οδηγήσουν σε σφάλματα που γίνονται - λίγο σαν ένας πολυάσχολος άνθρωπος που καταστρέφει ένα αρχείο σε ένα ντουλάπι αρχειοθέτησης.

Θυμηθείτε ότι η προειδοποίηση παραπάνω για να μην κάνετε σκληρό κλείσιμο χρησιμοποιώντας το κουμπί λειτουργίας; Αυτός είναι ένας τρόπος με τον οποίο το αποτελεσματικό και εύχρηστο σύστημα αρχείων του σκληρού σας δίσκου μπορεί να χτυπήσει. Η απενεργοποίηση του σκληρού στη μέση της ανάγνωσης ή της εγγραφής αρχείων από τον υπολογιστή μπορεί να οδηγήσει σε αναστάτωση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται πάντοτε να εκτελέσετε τερματισμός λειτουργίας στα Windows. αυτό δίνει στο λειτουργικό σύστημα την ευκαιρία να τακτοποιήσει το χώρο πριν κλείσει.