Ένας βασικός οδηγός για την ηλεκτρονική συνεργασία

Αυτές οι συνήθεις ερωτήσεις θα προσπαθήσουν να απαντήσουν σε μερικές από τις ερωτήσεις σας σχετικά με τη συνεργασία στο διαδίκτυο και να συνεργαστούν σε συνεργασίες στο διαδίκτυο Εάν έχετε μια ερώτηση που δεν έχει απαντηθεί παρακάτω, παρακαλώ αισθανθείτε ελεύθερος να έρθετε σε επαφή.

Τι είναι η σε απευθείας σύνδεση συνεργασία;

Με απλά λόγια, η online συνεργασία επιτρέπει σε μια ομάδα ανθρώπων να συνεργάζονται σε πραγματικό χρόνο μέσω του Διαδικτύου. Όσοι ασχολούνται με την ηλεκτρονική συνεργασία μπορούν να συνεργαστούν σε έγγραφα επεξεργασίας κειμένου, σε παρουσιάσεις στο PowerPoint και ακόμη και σε ιδέες, χωρίς να χρειάζεται να βρίσκονται ταυτόχρονα στο ίδιο δωμάτιο. Υπάρχουν πολλά μεγάλα εργαλεία online συνεργασίας , τα οποία μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα σας να επιτύχει τους στόχους της.

Μια διαδικτυακή διάσκεψη επιτρέπει στους ανθρώπους να συναντώνται σε απευθείας σύνδεση σε πραγματικό χρόνο. Παρότι μπορεί να δοθούν παρουσιάσεις και σημειώσεις, μια διαδικτυακή διάσκεψη είναι σχεδόν η ίδια με μια προσωπική συνάντηση, δεδομένου ότι πρόκειται περισσότερο για μια συζήτηση από το να εργαστούμε από κοινού για τα έγγραφα που παρουσιάζονται, για παράδειγμα. Από την άλλη πλευρά, η ηλεκτρονική συνεργασία περιλαμβάνει μια ομάδα που εργάζεται μαζί, συχνά ταυτόχρονα και με τα ίδια έγγραφα.

Βασικά χαρακτηριστικά ενός εργαλείου ηλεκτρονικής συνεργασίας

Πρώτα απ 'όλα, ένα επιτυχημένο εργαλείο online συνεργασίας πρέπει να είναι εύκολο στη χρήση και τη δημιουργία. Στη συνέχεια, πρέπει να είναι ασφαλής και να έχει τα χαρακτηριστικά που θα ταιριάζουν στους σκοπούς σας - αυτά είναι διαφορετικά για κάθε ομάδα. Έτσι, αν θέλετε κυρίως να κρατήσετε συνεδρίες brainstorming στο διαδίκτυο, για παράδειγμα, είναι σημαντικό το εργαλείο που επιλέγετε να έχει καλή λειτουργικότητα λευκού πίνακα. Άλλες χρήσιμες λειτουργίες είναι η δυνατότητα μεταφόρτωσης εγγράφων, ημερολογίου και ειδοποιήσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν έχουν γίνει αλλαγές σε ένα έγγραφο.

Είναι η Online Συνεργασία Ασφαλής;

Όλα τα αξιόπιστα εργαλεία συνεργασίας στο διαδίκτυο διαθέτουν λειτουργίες ασφαλείας που διασφαλίζουν ότι όσοι δεν προσκαλούνται στο χώρο εργασίας σας δεν μπορούν να δουν τα έγγραφα στα οποία εργάζεστε. Επιπλέον, τα περισσότερα εργαλεία προσφέρουν κρυπτογράφηση , το οποίο είναι ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας που καθιστά τα έγγραφά σας δυσανάγνωστα σε όσους έχουν κακόβουλες προθέσεις. Ένα καλό, ασφαλές εργαλείο θα επιτρέψει επίσης στους ιδιοκτήτες του χώρου εργασίας συνεργασίας στο διαδίκτυο να καθορίσουν επίπεδα εξουσιοδότησης για τους συμμετέχοντες. Αυτό σημαίνει ότι ενώ μερικοί άνθρωποι θα μπορούν να διαβάζουν μόνο τα έγγραφα, άλλοι μπορούν να κάνουν αλλαγές αλλά δεν μπορούν όλοι να διαγράψουν έγγραφα.

Η εικονική συνεργασία είναι καλή για οργανισμούς οποιουδήποτε μεγέθους, εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον για συνεργασία μέσω του Διαδικτύου. Όχι μόνο η ηλεκτρονική συνεργασία είναι μεγάλη για να συνεργαστείτε με τους συναδέλφους σας, αλλά είναι επίσης καλό όταν εργάζεστε σε έγγραφα με πελάτες. Επειδή συμβάλλει στη δημιουργία μιας αίσθησης ομαδικής εργασίας και διαφάνειας, μπορεί να συμβάλει ακόμη και στη βελτίωση των σχέσεων των πελατών.

Η online συνεργασία μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις

Το Διαδίκτυο έχει επιτρέψει ένα όλο και περισσότερο διασκορπισμένο εργατικό δυναμικό, και δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπεις σύγχρονους υπαλλήλους να δουλεύουν με ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Η συνεργασία στο διαδίκτυο είναι ο ιδανικός τρόπος για να μειωθεί η απόσταση μεταξύ των εργαζομένων, καθώς μπορούν να εργάζονται μαζί στα ίδια έγγραφα, ταυτόχρονα με το αν ήταν όλοι στο ίδιο δωμάτιο. Αυτό σημαίνει ότι τα έργα μπορούν να γίνουν πολύ γρηγορότερα, καθώς δεν υπάρχει ανάγκη να στείλουν έγγραφα μεταξύ των γραφείων και σημαίνει επίσης ότι βελτιώνεται η επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων.