Πώς να Εισάγετε Email από Mozilla Thunderbird Into Gmail

Το Gmail προσφέρει μεγάλο χώρο, χρήσιμες δυνατότητες αναζήτησης και καθολική πρόσβαση. Μπορείτε να φέρετε όλα αυτά τα βοηθητικά προγράμματα στο email του Mozilla Thunderbird , εισάγοντάς το στο λογαριασμό σας στο Gmail. Μόλις λίγα λεπτά από τη διαμόρφωση θα κάνουν το email σας προσβάσιμο, αναζητήσιμο και αποθηκευμένο με ασφάλεια.

Γιατί όχι μόνο να προωθήσετε τα μηνύματά σας;

Σίγουρα, μπορείτε να προωθήσετε τα μηνύματα , αλλά αυτό δεν είναι καθόλου μια κομψή ή πλήρως λειτουργική λύση. Τα μηνύματα θα χάσουν τους αρχικούς αποστολείς τους και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε στείλει δεν φαίνεται να έχουν σταλεί από εσάς. Θα χάσετε επίσης μερικές από τις πολύ χρήσιμες οργανωτικές δυνατότητες του Gmail - για παράδειγμα, την προβολή συνομιλιών , η οποία ομαδοποιεί τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το ίδιο θέμα μαζί.

Εισαγωγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Mozilla Thunderbird στο Gmail με χρήση του IMAP

Ευτυχώς, το Gmail προσφέρει πρόσβαση στο IMAP - ένα πρωτόκολλο που διατηρεί τα μηνύματά σας σε ένα διακομιστή, αλλά σας επιτρέπει να βλέπετε και να εργάζεστε με αυτά σαν να ήταν αποθηκευμένα τοπικά (δηλαδή στη συσκευή σας). Ευτυχώς, μετατρέπει επίσης το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μια απλή υπόθεση drag-and-drop. Για να αντιγράψετε τα μηνύματά σας από το Mozilla Thunderbird στο Gmail:

  1. Ρυθμίστε το Gmail ως λογαριασμό IMAP στο Mozilla Thunderbird .
  2. Ανοίξτε το φάκελο που περιέχει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλετε να εισαγάγετε.
  3. Επισημάνετε τα μηνύματα που θέλετε να εισαγάγετε. (Εάν θέλετε να τις εισαγάγετε όλες, πιέστε Ctrl-A ή Command-A για να επισημάνετε όλα τα μηνύματα.)
  4. Επιλέξτε Μήνυμα | Αντιγράψτε από το μενού, ακολουθούμενο από το φάκελο Gmail που θέλετε, ως εξής.
    • Για μηνύματα που έχετε λάβει: [Gmail] / Όλα τα μηνύματα .
    • Για αποστολή αλληλογραφίας: [Gmail] / Απεσταλμένα αλληλογραφία .
    • Για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλετε να εμφανίζονται στα Εισερχόμενα του Gmail: Εισερχόμενα .
    • Για μηνύματα που θέλετε να εμφανίζονται σε μια ετικέτα: ο φάκελος που ταιριάζει με την ετικέτα του Gmail.

Εισαγωγή αλληλογραφίας από το Mozilla Thunderbird στο Gmail χρησιμοποιώντας το Loader του Gmail

Ένα μικρό εργαλείο (κάποιοι λένε "hack") που ονομάζεται Gmail Loader μπορούν επίσης να μεταφέρουν το email σας στο Mozilla Thunderbird στο Gmail με έναν καθαρό και απρόσκοπτο τρόπο.

Για να αντιγράψετε τα μηνύματά σας από το Mozilla Thunderbird στο Gmail:

  1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπαγή όλους τους φακέλους στο Mozilla Thunderbird .
  2. Λήψη και εξαγωγή του φορτωτή Gmail.
  3. Κάντε διπλό κλικ στο gmlw.exe για να ξεκινήσετε το Gmail Loader.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Εύρεση στο πλαίσιο Διαμόρφωση αρχείου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .
  5. Εντοπίστε το αρχείο που σχετίζεται με το φάκελο Mozilla Thunderbird που θέλετε να εισαγάγετε στο Gmail. Μπορείτε να τα βρείτε κάτω από το φάκελο αποθήκευσης μηνυμάτων του Mozilla Thunderbird. Πιθανότατα, θα πρέπει να κάνετε τα Windows να εμφανίζουν κρυφά αρχεία και φακέλους για να δείτε το φάκελο Δεδομένα εφαρμογής . Χρησιμοποιήστε τα αρχεία που δεν διαθέτουν επέκταση αρχείου (όχι αρχεία .msf).
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα .
  7. Βεβαιωθείτε ότι το mbox (Netscape, Mozilla, Thunderbird) είναι επιλεγμένο με τον τύπο αρχείου: στο Gmail Loader.
  8. Εάν πραγματοποιείτε μετεγκατάσταση των απεσταλμένων μηνυμάτων, επιλέξτε Αλληλογραφία που έστειλα (μετά την αποστολή αλληλογραφίας) κάτω από τον τύπο μηνύματος:. Διαφορετικά, επιλέξτε Αλληλογραφία που έλαβα (πηγαίνει στα Εισερχόμενα) .
  9. Πληκτρολογήστε την πλήρη διεύθυνση Gmail στο πεδίο Εισαγωγή της διεύθυνσης Gmail .
  10. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποστολή στο Gmail .

Αντιμετώπιση προβλημάτων

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη μετακίνηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail χρησιμοποιώντας το Gmail Loader, δοκιμάστε να αλλάξετε το διακομιστή SMTP σε gmail-smtp-in.l.google.com , gsmtp183.google.com ή gsmtp163.google.com με μη ενεργοποιημένο έλεγχο ταυτότητας ή πληκτρολογήστε τα στοιχεία διακομιστή SMTP που σας έχουν δοθεί από τον ISP σας.