Μετακίνηση ή αντιγραφή αλληλογραφίας από έναν λογαριασμό Gmail σε άλλο

Αλλαγή ονόματος? Χρειάζεστε ένα νέο λογαριασμό Gmail διατηρώντας παράλληλα το παλιό; Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Το όνομα σας άλλαξε ή αυτό της επιχείρησής σας; Απλά θέλετε ένα νέο λογαριασμό Gmail, αλλά δεν θέλετε να χάσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; Κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να μετακινήσετε όλα τα μηνύματά σας από έναν λογαριασμό Gmail σε έναν άλλο. Ενώ η διεύθυνσή σας στο Gmail έχει τεθεί σε πέτρα, μπορείτε να ορίσετε ένα νέο λογαριασμό Gmail, αν και - και λάβετε το ταχυδρομείο σας μαζί σας.

Αλλάξτε τις διευθύνσεις Gmail και πάρτε μαζί σας την αλληλογραφία σας

Υπάρχουν δύο τρόποι για να οδηγήσετε το παλιό σας μήνυμα σε νέο λογαριασμό. Μπορείτε να κάνετε τη μετακίνηση με μη αυτόματο τρόπο σε ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διατηρώντας τη διαμόρφωση των ετικετών ή αφήνοντας το Gmail να αντιγράψει τα μηνύματα για εσάς χωρίς ετικέτες αλλά και χωρίς ταλαιπωρία.

Μετακίνηση ή αντιγραφή αλληλογραφίας από έναν λογαριασμό Gmail σε άλλο (χρησιμοποιώντας μόνο το Gmail)

Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι όλα τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή οι υπηρεσίες που έχετε ρυθμίσει για τη λήψη μηνυμάτων από τον παλιό σας λογαριασμό Gmail χρησιμοποιώντας το POP είναι κλειστά ή δεν έχουν ρυθμιστεί να ελέγχουν αυτόματα τα μηνύματα. Στη συνέχεια, για να μετακινήσετε (ή να αντιγράψετε) όλα τα ληφθέντα και τα απεσταλμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν λογαριασμό Gmail σε έναν άλλο λογαριασμό Gmail, έχοντας το νέο λογαριασμό Gmail συγκεντρώσει τα μηνύματα:

  1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό από τον οποίο θέλετε να εισαγάγετε (φέρνετε) αλληλογραφία.
  2. Κάντε κλικ στο Ρυθμίστε το εικονίδιο με το γρανάζι ( ⚙️ ) στη γραμμή εργαλείων του λογαριασμού Gmail.
  3. Επιλέξτε Ρυθμίσεις από το μενού που εμφανίζεται.
  4. Μεταβείτε στην καρτέλα Προώθηση και POP / IMAP .
  5. Επιλέξτε την επιλογή POP για όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (ακόμη και αλληλογραφία που έχει ήδη ληφθεί) κάτω από τη Λήψη POP: ανεξάρτητα από την τρέχουσα κατάσταση λήψης POP (στο Status:) .
    1. Σημείωση : Δεν χρειάζεται να μεταφέρετε μηνύματα στα εισερχόμενα του παλιού λογαριασμού για να τα παραλάβετε από τον νέο λογαριασμό. Το αρχειοθετημένο μήνυμα θα φορτωθεί και θα αντιγραφεί αυτόματα στο νέο λογαριασμό.
  6. Επιλέξτε αρχειοθέτηση του αντιγράφου του Gmail στην ενότητα Όταν τα μηνύματα έχουν πρόσβαση με POP για να διαγραφούν τα εισερχόμενα του παλιού σας λογαριασμού. επιλέξτε αντίγραφο αντίγραφο του αντίγραφου του Gmail για να μετακινήσετε το ταχυδρομείο αντί να το αντιγράψετε.
    1. Συμβουλές : Εάν θέλετε να διατηρήσετε ορισμένα μηνύματα στον παλιό λογαριασμό, θα είναι διαθέσιμα στην ετικέτα του Κάδου απορριμμάτων για 30 ημέρες.
    2. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να διατηρείτε το αντίγραφο του Gmail στα Εισερχόμενα (μη αναγνωσμένα) ή να επισημάνετε το αντίγραφο του Gmail ως αναγνωσμένο, φυσικά.
  7. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση αλλαγών .
  8. Κάντε κλικ στην εικόνα σας (ή στο εικονίδιο) στην επάνω δεξιά γωνία του Gmail.
  1. Επιλέξτε Αποσύνδεση από το μενού που εμφανίζεται.

Τελειώσαμε με τον λογαριασμό από τον οποίο θα εισάγουμε μηνύματα. Ενεργοποίηση με το νέο λογαριασμό Gmail:

  1. Τώρα συνδεθείτε στο λογαριασμό Gmail στον οποίο θέλετε να μετακινήσετε τα μηνύματα.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι ρυθμίσεων ( ⚙️ ).
  3. Επιλέξτε Ρυθμίσεις από το μενού.
  4. Μεταβείτε στην καρτέλα Λογαριασμοί και Εισαγωγή .
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη λογαριασμού αλληλογραφίας στην περιοχή Έλεγχος αλληλογραφίας από άλλους λογαριασμούς
  6. Καταχωρίστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του λογαριασμού Gmail από τον οποίο θέλετε να εισαγάγετε στη διεύθυνση Email .
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο » .
  8. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει Εισαγωγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον άλλο λογαριασμό μου (POP3) .
  9. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο » .
  10. Επαληθεύστε ότι το όνομα χρήστη του λογαριασμού Gmail που θέλετε είναι καταχωρισμένο σωστά κάτω από το όνομα χρήστη:.
  11. Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης για το λογαριασμό Gmail από τον οποίο εισάγετε τον κωδικό Password .
    1. Σημαντικό : Εάν έχετε ενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας σε 2 βήματα για τον παλιό λογαριασμό Gmail, δημιουργήστε και χρησιμοποιήστε έναν κωδικό πρόσβασης εφαρμογής Gmail .
  12. Επιλέξτε pop.gmail.com στο διακομιστή POP .
  13. Επιλέξτε 995 κάτω από τη Θύρα:.
  14. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχει επιλεγεί το αντίγραφο των ληφθέντων μηνυμάτων στον διακομιστή .
  15. Επαληθεύστε Χρησιμοποιείτε πάντα ασφαλή σύνδεση (SSL) όταν γίνεται ανάκτηση της αλληλογραφίας .
    1. Επιλογές : Επιλέξτε Ετικέτα εισερχόμενων μηνυμάτων και επιλέξτε την ετικέτα που αντιστοιχεί στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του παλιού λογαριασμού Gmail, σε μια υπάρχουσα ετικέτα ή στη Νέα ετικέτα l για μια νέα ετικέτα.
    2. Επιλέξτε Αρχειοθέτηση εισερχομένων μηνυμάτων (Παράλειψη των Εισερχομένων), ώστε τα εισαγόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να μην εμφανίζονται (ή να είναι ακατάλληλα) στα εισερχόμενα του νέου λογαριασμού σας στο Gmail.
  1. Κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη λογαριασμού .
    1. Σημαντικό : Εάν δείτε σφάλμα πρόσβασης, έχετε δύο επιλογές:
    2. Με την ενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας σε 2 βήματα, μπορεί να χρειαστεί να επιτρέψετε στο Gmail να αποκτήσει πρόσβαση .
    3. Αν δεν έχετε ενεργοποιημένη την επαλήθευση σε 2 βήματα, βεβαιωθείτε ότι επιτρέπονται οι "λιγότερο ασφαλείς" εφαρμογές για πρόσβαση στο Gmail.
  2. Επιλέξτε Ναι, θέλω να μπορώ να στείλω μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως ___@gmail.com παρακάτω Θα θέλατε επίσης να μπορείτε να στέλνετε μηνύματα ως ___@gmail.com; .
    1. Γιατί να λέτε "Ναι" εδώ: Με τη ρύθμιση της παλιάς σας διεύθυνσης ως διεύθυνσης αποστολής στον νέο λογαριασμό, το Gmail αναγνωρίζει τα παλιά σας απεσταλμένα μηνύματα και τα τοποθετεί στην ετικέτα Απεσταλμένα .
    2. Μπορώ να πω "όχι"; Μπορείτε να επιλέξετε Όχι , φυσικά. μπορείτε πάντα να προσθέσετε την παλιά σας διεύθυνση ως διεύθυνση αποστολής αργότερα.
    3. Εάν επιλέξετε Όχι, κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος αμέσως και παραλείψτε τα επόμενα βήματα που προσθέτουν την παλιά διεύθυνση στο νέο λογαριασμό.

Για να βεβαιωθείτε ότι η παλιά σας διεύθυνση Gmail αναγνωρίζεται από τον νέο λογαριασμό Gmail ως μία από τις δικές σας - και είναι διαθέσιμη για αποστολή:

  1. Συνεχίζοντας από το Ναι, θέλω να μπορώ να στείλω το μήνυμα όπως ___@gmail.com , κάντε κλικ στο Next Step » .
  2. Πληκτρολογήστε το όνομά σας κάτω από το όνομα:.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο βήμα » .
  4. Αφήστε το Treat ως ψευδές ψευδώνυμο .
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο βήμα » .
  6. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποστολή επαλήθευσης .
  7. Κάντε κλικ στο Κλείσιμο παραθύρου .
  8. Κάντε κλικ στο εικονίδιο σας στην επάνω δεξιά γωνία του Gmail.
  9. Επιλέξτε Αποσύνδεση από το φύλλο που εμφανίζεται.
  10. Συνδεθείτε στο Gmail χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση από την οποία εισάγετε.
  11. Ανοίξτε το μήνυμα από την ομάδα του Gmail με την επιβεβαίωση του Gmail στο θέμα - Αποστολή αλληλογραφίας ως ___@gmail.com .
  12. Επισημάνετε και αντιγράψτε τον κωδικό επιβεβαίωσης αριθμού κάτω από τον κωδικό επιβεβαίωσης:.
    1. Συμβουλή : Είναι προτιμότερο να μην ακολουθήσετε τον σύνδεσμο επαλήθευσης και, στη συνέχεια, να συνδεθείτε πρώτα με τον σωστό λογαριασμό στο πρόγραμμα περιήγησής σας πρώτα, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τον κώδικα εκεί. Θα το κάνουμε αυτό στα ακόλουθα βήματα.
    2. Διαφορετικά, το πρόγραμμα περιήγησης ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση μεταξύ των λογαριασμών του Gmail.
    3. Εάν ακολουθήσατε το σύνδεσμο και όλα τα δούλεψαν, είναι φυσικό.
    4. Επιλογή : Ως εναλλακτική λύση στην κάπως περίπλοκη διαδικασία που ακολουθεί, μπορείτε να περιμένετε για το νέο λογαριασμό σας Gmail να εισαγάγει το μήνυμα επαλήθευσης και να ακολουθήσει τον σύνδεσμο επιβεβαίωσης από εκεί.
  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του λογαριασμού σας στην επάνω δεξιά γωνία.
  2. Επιλέξτε Αποσύνδεση .
  3. Συνδεθείτε ξανά στο Gmail, αυτή τη φορά με το λογαριασμό στον οποίο εισάγετε.
  4. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι ρυθμίσεων ( ⚙️ ).
  5. Επιλέξτε Ρυθμίσεις από το μενού που εμφανίζεται.
  6. Ανοίξτε την καρτέλα Λογαριασμοί και Εισαγωγή .
  7. Κάντε κλικ στην επιλογή Επαλήθευση για την παλιά διεύθυνση του λογαριασμού Gmail στην περιοχή Αποστολή μηνυμάτων ως:.
  8. Επικολλήστε τον κωδικό επαλήθευσης στην περιοχή Εισαγωγή και επαληθεύστε τον κωδικό επιβεβαίωσης .
  9. Κάντε κλικ στην επιλογή Επαλήθευση .

Το Gmail δεν θα ανακτήσει όλα τα μηνύματα με μία κίνηση. Θα αποστέλλει μηνύματα από τον παλιό λογαριασμό σε παρτίδες περίπου 100 - 200 μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τη φορά. Τυπικά, η εισαγωγή θα αρχίσει με τα παλαιότερα μηνύματα.

Το Gmail θα μεταφέρει μηνύματα στην ετικέτα αποστολής του παλιού λογαριασμού του παλιού σας λογαριασμού Gmail, εκτός από τα μηνύματα που έχετε λάβει. Αν έχετε ρυθμίσει τη διεύθυνση από την οποία εισάγατε ως διεύθυνση αποστολής στο νέο λογαριασμό, το μήνυμα αποστολής θα εμφανίζεται και στην ετικέτα αποστολής μηνυμάτων του νέου λογαριασμού.

Μετά την εισαγωγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παλιά διεύθυνση με το νέο λογαριασμό Gmail σας, συνδυάζοντας αποτελεσματικά τους δύο λογαριασμούς .

Διακοπή συνεχούς εισαγωγής της αλληλογραφίας από τον λογαριασμό προέλευσης Gmail (και αποτροπή διπλότυπων)

Για να σταματήσετε το Gmail από τη συνέχιση της εισαγωγής νέων μηνυμάτων από τον παλιό λογαριασμό (ή να εισάγετε τα πάντα εκ νέου εάν επαναφέρετε την κατάσταση πρόσβασης POP για τον παλιό λογαριασμό σε όλα τα μηνύματα):

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι ρυθμίσεων ( ⚙️ ) στο νέο λογαριασμό Gmail.
  2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις από το μενού που εμφανίζεται.
  3. Μεταβείτε στην κατηγορία Λογαριασμοί και εισαγωγή .
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή για τον λογαριασμό Gmail από τον οποίο εισάγατε στο πλαίσιο Έλεγχος αλληλογραφίας από άλλους λογαριασμούς (χρησιμοποιώντας POP3) .
  5. Κάντε κλικ στο OK κάτω από την επιλογή Είστε βέβαιοι ότι θέλετε να διαγράψετε αυτόν τον λογαριασμό αλληλογραφίας;

(Εισαγωγή από έναν λογαριασμό Gmail σε άλλο δοκιμασμένο με το Gmail σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στην επιφάνεια εργασίας.)